( (

Esnafın Sorunlarına Çözüm Arandı

İş Dünyası 09.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Esnafın Sorunlarına Çözüm Arandı

Vergi haftası nedeniyle, vergi dairesinin güler yüzünü ve esnafa desteğini ön plana çıkarmak amacı ile, Konya Mevlana Vergi Dairesi Müdürü. Mehmet Say, Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt, Torna Kaynak ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkan Vekili Mehmet Şişik ile birlikte esnaf gezilerinde bulundular.  ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ Ziyaretler esnasında görüşlerini bildiren Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt: “Bu gezide amacımız esnafımızın sıkıntılarını bir nebzede olsa dile getirmeye birebir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarların vergideki payının büyük oranda olması. Küçük ve orta ölçekli esnafın mali sıkıntılarının devamlılığı, Esnafın yükünün hafifletilmesi, Kesilen ve kesilemeyen irsaliye fatura ve gelirlerin ayrıştırılma konusunda esnafın sıkı vergiye Tabii olmasının hem esnafı hem devlete giren vergide düşüş oluşturacağı konularını Maliye yetkilileri ile esnafımızı gezerek çözüm üretilmesi konularını görüştük” dedi.  MÜCADELENİN DEVAMLILIĞI ÖNEMLİ Esnafın en büyük sıkıntılarından birinin ise Muhasebecilerin ücreti olduğuna değinen Kurt sözlerini şöyle sürdürdü; “Esnafların 1. Sınıf vergiye geçmemek için düşük faturalar kesmesi, Vergiden fazla muhasebecilerin aldıkları faiş ücretlerle esnafın belinin bükülmesi Ödenen vergi katmanına göre muhasebecilerin aldıkları ücretlerin artması, Katma payının pek çok alanda aşağı çekilerek esnaf ve müşteri ilişkilerinin iyileştirilmesi ve vergi dairelerinin esnafı öldürmek için değil yaşatmak için mücadele vermesi ve bu mücadelenin devamlılığı çok önemli.” Başkan Mehmet Yüksel Kurt sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafın iç ve dış sorunlarını birebir sahada dinleyip gerekleri mecralara iletilmesi için verdiğimiz uğraşın kayda değer bir şekilde  gerçekleşmesinden ve esnafımız adına her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vergi haftası nedeniyle, vergi dairesinin güler yüzünü ve esnafa desteğini ön plana çıkarmak amacı ile, Konya Mevlana Vergi Dairesi Müdürü. Mehmet Say, Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt, Torna Kaynak ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkan Vekili Mehmet Şişik ile birlikte esnaf gezilerinde bulundular.


 ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ


Ziyaretler esnasında görüşlerini bildiren Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt: “Bu gezide amacımız esnafımızın sıkıntılarını bir nebzede olsa dile getirmeye birebir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarların vergideki payının büyük oranda olması. Küçük ve orta ölçekli esnafın mali sıkıntılarının devamlılığı, Esnafın yükünün hafifletilmesi, Kesilen ve kesilemeyen irsaliye fatura ve gelirlerin ayrıştırılma konusunda esnafın sıkı vergiye Tabii olmasının hem esnafı hem devlete giren vergide düşüş oluşturacağı konularını Maliye yetkilileri ile esnafımızı gezerek çözüm üretilmesi konularını görüştük” dedi.


 MÜCADELENİN DEVAMLILIĞI ÖNEMLİ


Esnafın en büyük sıkıntılarından birinin ise Muhasebecilerin ücreti olduğuna değinen Kurt sözlerini şöyle sürdürdü; “Esnafların 1. Sınıf vergiye geçmemek için düşük faturalar kesmesi, Vergiden fazla muhasebecilerin aldıkları faiş ücretlerle esnafın belinin bükülmesi


Ödenen vergi katmanına göre muhasebecilerin aldıkları ücretlerin artması, Katma payının pek çok alanda aşağı çekilerek esnaf ve müşteri ilişkilerinin iyileştirilmesi ve vergi dairelerinin esnafı öldürmek için değil yaşatmak için mücadele vermesi ve bu mücadelenin devamlılığı çok önemli.”


Başkan Mehmet Yüksel Kurt sözlerini şöyle tamamladı: “Esnafın iç ve dış sorunlarını birebir sahada dinleyip gerekleri mecralara iletilmesi için verdiğimiz uğraşın kayda değer bir şekilde  gerçekleşmesinden ve esnafımız adına her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (