( (

Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet Rüzgarı Esti

Turizm 27.10.2019 - 16:25, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet Rüzgarı Esti

Ankara Esenboğa Havalimanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi. Kaynak: Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti
Esenboğa Havalimanı özel bir defileye ev sahipliği yaptı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi. Defileye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten TAV Ankara Genel Müdürü Nuray Demirel," Değişik sanat faaliyetlerine değişik zamanlarda bugüne kadar ev sahipliği yaptık. Özellikle sanatçılarımızın yapmış olduğu çalışmalarda sosyal sorumluluk projelerini çok önemsedik ve genelde bunlar panolar yağlı boya tablolar şeklindeydi. İlk kez bu kadar güzel hareketli bir defile eşliğinde yine güzel el sanatlarımızın ele alındığı, takılarımızı sergilendiği, ayakkabıların elle hazırlanan dokumaların tasarımla buluştuğu bu güzel defileye ev sahipliği yapacağız. Biz çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 96 'ncı yılını bu özel defile ile karşılamış olacağız. Cumhuriyet kadınları sergisi bunun için de ayrıca gurur duyuyoruz" dedi. Kumaşlar elde dokundu Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise defileye ilişkin,"Biz her yıl öğrencilerimiz ve hocalarımızla birlikte bir koleksiyon hazırlıyoruz. Bu koleksiyonun bir teması oluyor bu yılki temamız da Cumhuriyet kadınlarıydı ve geçmişten günümüze Anadolu'daki kadınlarımızın giydiği kıyafetlerden öğrencilerimiz, hocalarımız esinlenip bu koleksiyona oluşturdular .Fakat burada altını çizmemiz gereken diğer koleksiyonlardan farklı olan yönü, bu koleksiyonun dokuma kumaşları tamamen Ankara Üniversitesi'ndeki atölyelerde üretildi ve bu kıyafetlere uygun takılar ve üretilen bu kumaşlardan ayakkabılar yapıldı. Şu ana kadar da belki Türkiye'de yapılmış olan tek eşsiz koleksiyonlardan bir tanesi" dedi. Kaynak: Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti
Ankara Esenboğa Havalimanı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi. Kaynak: Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti

Esenboğa Havalimanı özel bir defileye ev sahipliği yaptı.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan Cumhuriyet Kadınının dünden bugüne değişimi hazırlanan 35 ürünle gözler önüne serildi.

Defileye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten TAV Ankara Genel Müdürü Nuray Demirel," Değişik sanat faaliyetlerine değişik zamanlarda bugüne kadar ev sahipliği yaptık. Özellikle sanatçılarımızın yapmış olduğu çalışmalarda sosyal sorumluluk projelerini çok önemsedik ve genelde bunlar panolar yağlı boya tablolar şeklindeydi.

ankara-esenboga-havalimani-001.jpg

İlk kez bu kadar güzel hareketli bir defile eşliğinde yine güzel el sanatlarımızın ele alındığı, takılarımızı sergilendiği, ayakkabıların elle hazırlanan dokumaların tasarımla buluştuğu bu güzel defileye ev sahipliği yapacağız. Biz çok mutluyuz. Cumhuriyetimizin 96 'ncı yılını bu özel defile ile karşılamış olacağız. Cumhuriyet kadınları sergisi bunun için de ayrıca gurur duyuyoruz" dedi.
esenboga-cumhuriyet.jpg

ankara-esenboga-havalimani-002.jpg
Kumaşlar elde dokundu

Ankara Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise defileye ilişkin,"Biz her yıl öğrencilerimiz ve hocalarımızla birlikte bir koleksiyon hazırlıyoruz. Bu koleksiyonun bir teması oluyor bu yılki temamız da Cumhuriyet kadınlarıydı ve geçmişten günümüze Anadolu'daki kadınlarımızın giydiği kıyafetlerden öğrencilerimiz, hocalarımız esinlenip bu koleksiyona oluşturdular .Fakat burada altını çizmemiz gereken diğer koleksiyonlardan farklı olan yönü, bu koleksiyonun dokuma kumaşları tamamen Ankara Üniversitesi'ndeki atölyelerde üretildi ve bu kıyafetlere uygun takılar ve üretilen bu kumaşlardan ayakkabılar yapıldı. Şu ana kadar da belki Türkiye'de yapılmış olan tek eşsiz koleksiyonlardan bir tanesi" dedi.

ankara-esenboga-havalimani-003.jpg
ankara-esenboga-havalimani-004.jpg

Kaynak: Esenboğa Havalimanı'nda Cumhuriyet rüzgarı esti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (