( (

Erkoyuncu: Malınızı İşinin Ehline Emanet Edin

Bölge 22.10.2021 - 17:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Erkoyuncu: Malınızı İşinin Ehline Emanet Edin

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Erkoyuncu, Altınekin ve Cihanbeyli’de çiftçilerden destek istedi. Konya Şeker’in çiftçilere, refah içinde yaşadıkları, avanslarını zamanından önce aldıkları günlere dönmeleri için genel kurulda oylarını ehline vermesini tavsiye etti
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ramazan Erkoyuncu, kooperatife üye çiftçileri 27 Ekim’de yapılacak genel kurula tam kadro katılmaya davet ederek, “Malınızı doğru insana, ehline emanet edin” dedi. Erkoyuncu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin olağan genel kurulu öncesinde Altınekin İlçesi’nin Akıncılar, Ölmez, Sarnıç ve Kale mahalleleri ile Cihanbeyli’nin Yapalı ve Günyüzü mahallelerinde seçim çalışmalarına devam etti. Çiftçilere, Konya Şeker ve bağlı iştiraklerinin içinde bulunduğu durum ve başkan seçildiğinde yapacaklarını anlatan Erkoyuncu, tecrübeli, dürüst ve çalışkan bir kadro ile yönetime talip olduklarını söyledi. Altınekin ve Cihanbeyli’de çiftçilere, Konya Şeker’in Soma ve Kangal termik santralleri gibi yanlış yatırımlar nedeniyle büyük borç yükü altında olduğunu anlatan Erkoyuncu, “Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş, çiftçiyi kara günlere sürükleyen bu iki yatırımı bir an önce elden çıkarıp, kendi işimize, en iyi bildiğimiz işe döneceğiz, yani tarım yapacağız. Eski günlerimize dönmek için bütün enerjimizi bildiğimiz işe harcayacağız” dedi. Son yıllarda yağışların azalması, yanlış sulama yöntemleri nedeniyle kuraklık yaşandığına dikkat çekerek, tarımın, dolayısıyla çiftçilerin de bundan olumsuz etkilendiğini dile getiren Erkoyuncu, su konusunda da yeni projeler üreterek, çiftçiyi kuraklıktan en az zararla kurtarmak istediklerini kaydetti. Tarımsal sulamada suyu tasarruflu kullanmanın önemine dikkat çeken Erkoyuncu, Konya Şeker’in Cihanbeyli’de kurulu bulunan önemli yatırımlarından Panplast’ta teknolojinin geliştirilerek, buradaki yatırımın artırılacağını ifade etti. Suyun sürdürülebilir tarımın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Erkoyuncu, “Ülkemiz, su kaynakları açısından ne yazık ki, çok zengin bir ülke değil. Bir de vahşi sulama sistemleri ile suyumuzu hoyratça harcayamayız. Böylesi bir dönemde Panplast önem kazanıyor. Biz de içinde bulunduğumuz ekonomik buhrandan kurtulmak için diğer tarım yatırımlarımızın yanı sıra Panplast’a ağırlık vererek, borcumuzu bir an önce kapatmaya çalışacağız” diye konuştu. Konya Şeker’i hep birlikte güzel günlere taşımak için çiftçilerin seçime mutlaka iştirak etmelerini yineleyen Erkoyuncu, “Ben iddia ediyorum ki, bilgi, beceri, tecrübe, dürüstlük ile bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Çiftçimizin tarlasını sıkıntı çekmeden ekeceği, emeğinin karşılığını tam alacağı, bolluk, bereket ve refah içinde yaşayacağı günler için desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Erkoyuncu, Altınekin ve Cihanbeyli’de çiftçilerden destek istedi. Konya Şeker’in çiftçilere, refah içinde yaşadıkları, avanslarını zamanından önce aldıkları günlere dönmeleri için genel kurulda oylarını ehline vermesini tavsiye etti

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Ramazan Erkoyuncu, kooperatife üye çiftçileri 27 Ekim’de yapılacak genel kurula tam kadro katılmaya davet ederek, “Malınızı doğru insana, ehline emanet edin” dedi.

Erkoyuncu, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin olağan genel kurulu öncesinde Altınekin İlçesi’nin Akıncılar, Ölmez, Sarnıç ve Kale mahalleleri ile Cihanbeyli’nin Yapalı ve Günyüzü mahallelerinde seçim çalışmalarına devam etti. Çiftçilere, Konya Şeker ve bağlı iştiraklerinin içinde bulunduğu durum ve başkan seçildiğinde yapacaklarını anlatan Erkoyuncu, tecrübeli, dürüst ve çalışkan bir kadro ile yönetime talip olduklarını söyledi.

Altınekin ve Cihanbeyli’de çiftçilere, Konya Şeker’in Soma ve Kangal termik santralleri gibi yanlış yatırımlar nedeniyle büyük borç yükü altında olduğunu anlatan Erkoyuncu, “Göreve geldiğimizde yapacağımız ilk iş, çiftçiyi kara günlere sürükleyen bu iki yatırımı bir an önce elden çıkarıp, kendi işimize, en iyi bildiğimiz işe döneceğiz, yani tarım yapacağız. Eski günlerimize dönmek için bütün enerjimizi bildiğimiz işe harcayacağız” dedi.

Son yıllarda yağışların azalması, yanlış sulama yöntemleri nedeniyle kuraklık yaşandığına dikkat çekerek, tarımın, dolayısıyla çiftçilerin de bundan olumsuz etkilendiğini dile getiren Erkoyuncu, su konusunda da yeni projeler üreterek, çiftçiyi kuraklıktan en az zararla kurtarmak istediklerini kaydetti.

Tarımsal sulamada suyu tasarruflu kullanmanın önemine dikkat çeken Erkoyuncu, Konya Şeker’in Cihanbeyli’de kurulu bulunan önemli yatırımlarından Panplast’ta teknolojinin geliştirilerek, buradaki yatırımın artırılacağını ifade etti. Suyun sürdürülebilir tarımın olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Erkoyuncu, “Ülkemiz, su kaynakları açısından ne yazık ki, çok zengin bir ülke değil. Bir de vahşi sulama sistemleri ile suyumuzu hoyratça harcayamayız. Böylesi bir dönemde Panplast önem kazanıyor. Biz de içinde bulunduğumuz ekonomik buhrandan kurtulmak için diğer tarım yatırımlarımızın yanı sıra Panplast’a ağırlık vererek, borcumuzu bir an önce kapatmaya çalışacağız” diye konuştu.

Konya Şeker’i hep birlikte güzel günlere taşımak için çiftçilerin seçime mutlaka iştirak etmelerini yineleyen Erkoyuncu, “Ben iddia ediyorum ki, bilgi, beceri, tecrübe, dürüstlük ile bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Çiftçimizin tarlasını sıkıntı çekmeden ekeceği, emeğinin karşılığını tam alacağı, bolluk, bereket ve refah içinde yaşayacağı günler için desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (