( (

En uzun doğalgaz hattı hizmete girdi

Dünya 31.12.2012 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

En uzun doğalgaz hattı hizmete girdi

Dünyanın en uzun doğalgaz boru hattı Çinde hizmete açıldı. Çin Milli Petrol Şirketi" 8 bin 704 kilometrelik boru hattının Orta Asya'dan Çin'in en doğusundaki Şanghay'a ve ülkenin güneyindeki Guangcou ve Hong Kong'a kadar doğalgaz taşıyacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada" 142"2 milyar yüenlik (yaklaşık 22"57 milyar dolar) hattın ülkenin bir ucundan diğerine 15 eyaleti aştığı ve 500 milyondan fazla kişinin bu hattan faydalanacağı kaydedildi.   Hat ile yıllık 30 milyar metreküp gaz taşınacağı belirtilirken" hattın Çin-Kazakistan sınırında ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin kuzeybatısındaki Hurgosı bölgesinden başladığı ve Hong Kong'a kadar devam ettiği ifade ediliyor. AA   .
Dünyanın en uzun doğalgaz boru hattı Çinde hizmete açıldı.

Çin Milli Petrol Şirketi" 8 bin 704 kilometrelik boru hattının Orta Asya'dan Çin'in en doğusundaki Şanghay'a ve ülkenin güneyindeki Guangcou ve Hong Kong'a kadar doğalgaz taşıyacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada" 142"2 milyar yüenlik (yaklaşık 22"57 milyar dolar) hattın ülkenin bir ucundan diğerine 15 eyaleti aştığı ve 500 milyondan fazla kişinin bu hattan faydalanacağı kaydedildi.
 
Hat ile yıllık 30 milyar metreküp gaz taşınacağı belirtilirken" hattın Çin-Kazakistan sınırında ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin kuzeybatısındaki Hurgosı bölgesinden başladığı ve Hong Kong'a kadar devam ettiği ifade ediliyor.

AA

 

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (