( (

Elibol; “ İvriz Sosyal Bilimler Lisenin Kapatılmak İstenmesine Karşıyız.”

Eğitim 07.02.2020 - 15:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Elibol; “ İvriz Sosyal Bilimler Lisenin Kapatılmak İstenmesine Karşıyız.”

İvrizliler Dayanışma ve Haberleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Elibol, İvriz Sosyal Bilimler lisesinin kapatılmak istenmesine karşı olduklarını söyledi.
 Dernek binasında yönetim kurulu ve üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan İvrizliler Dayanışma ve Haberleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Elibol, “1942 yılında Ereğli İvriz Köy Enstitüsü olarak öğretmen yetiştiren daha sonraları Öğretmen Lisesi, İlk öğretmen okulu, İvriz Anadolu Lisesine dönüştürülen şimdi ise İvriz Sosyal Bilimler Lisesi olarak eğitim veren bu eğitim kurumunun kapatılmak istenmesine İvriz Köy Enstitüsü ve İlk öğretmen okulu mezunları olarak karşıyız. Bu yolda Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan, kuruluş aşamasında ablalarımız ve abilerimizin bir işçi gibi çalışarak sırtlarında, ellerinde taş, tuğla ve harç taşıyarak yaptıkları binalardan oluşan Köy Enstitüsü ve onun temelleri üzerinde Eğitim yapan Öğretmen Okulu kültürünü yaşatmak için Toplantılar, Konferanslar, Paneller ve mezunlarımızın anılarının toplandığı İVRİZ adında bir kitap yapmak amacındayız. Son yıllarda, bizleri tozlu, çamur toprak Köy yolları, ahır ve samanlıkta süren yaşam ve koyun kuzu çobanlığından alarak Eğitim ve Bilime buluşturan, hepimizin sürdüğü hayat ve yediğimiz ekmekte hakkı olan Eğitim yuvamızı kapatmak ve var olan 2000 dönüm verimli topraklarını elden çıkarmak amacıyla şu anda eğitim hayatını İvriz Sosyal Bilimler Lisesi olarak sürdüren,  80 yıldır ışığıyla Ereğli ve çevresindeki köyleri aydınlatan okulun bilmediğimiz bir nedenle kapatılmasına çalışılmaktadır. Biz, Cumhuriyetimizin ve Ereğli’nin sembolü olan "İVRİZ" adının ve okulumuzun yaşatılarak kurulu olduğu 200 dönüm SİT alanı üzerinde 80 yıl önce yapılan binalarımızın dış sıvalarında çizik bile olmayan yapılarının zamana göre düzenlenerek burada İvriz Üniversitesi adı altında bir Ziraat Fakültesi kurularak okula ait olan toprakların bu amaçla değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.   İvriz Adının Tarihe Karışmasına İzin Vermeyeceğiz Mehmet Elibol İvriz adının tarihe karışmasına karşı mücadeleye devam edeceklerine dikkat çekerek,”  Son bir ay içinde, daha öncede şimdiki kullanılan binaların sağlıklı olmadığı savıyla yıkılarak okulun kapatılmasının istendiğini biliyoruz. Ancak bu yıl deprem bahane edilerek yaz ve güz ayları da pas geçilerek Ocak ayı içinde öğrencilere, binanın yıkılacağı gerekçe gösterilerek yatakhanelerdeki eşyalarını almaları istenmiş ve çocuklar Ereğli içindeki değişik yurtlara dağıtılmıştır. Bu veliler ve öğrenciler üzerinde çok olumsuz etkiler yaratmıştır. Düşünüyoruz ki, bu yatakhane ve yemekhane binası yıkılarak buraya gelecek yıl öğrenci alınmayacak ve Okul kapatılma yoluna gidilecektir. Hem İvriz adı tarihe karışacak hem de o 2000 dönüm güzel topraklar satılacaktır. Bizler, Ereğlili İşadamlarımız ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya bu konudaki hassasiyetine teşekkür ederken, basın yoluyla verdikleri destekle bu değerimize sahip çıkıp yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
İvrizliler Dayanışma ve Haberleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Elibol, İvriz Sosyal Bilimler lisesinin kapatılmak istenmesine karşı olduklarını söyledi.

 Dernek binasında yönetim kurulu ve üyelerle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan İvrizliler Dayanışma ve Haberleşme Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Elibol, “1942 yılında Ereğli İvriz Köy Enstitüsü olarak öğretmen yetiştiren daha sonraları Öğretmen Lisesi, İlk öğretmen okulu, İvriz Anadolu Lisesine dönüştürülen şimdi ise İvriz Sosyal Bilimler Lisesi olarak eğitim veren bu eğitim kurumunun kapatılmak istenmesine İvriz Köy Enstitüsü ve İlk öğretmen okulu mezunları olarak karşıyız. Bu yolda Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan, kuruluş aşamasında ablalarımız ve abilerimizin bir işçi gibi çalışarak sırtlarında, ellerinde taş, tuğla ve harç taşıyarak yaptıkları binalardan oluşan Köy Enstitüsü ve onun temelleri üzerinde Eğitim yapan Öğretmen Okulu kültürünü yaşatmak için Toplantılar, Konferanslar, Paneller ve mezunlarımızın anılarının toplandığı İVRİZ adında bir kitap yapmak amacındayız. Son yıllarda, bizleri tozlu, çamur toprak Köy yolları, ahır ve samanlıkta süren yaşam ve koyun kuzu çobanlığından alarak Eğitim ve Bilime buluşturan, hepimizin sürdüğü hayat ve yediğimiz ekmekte hakkı olan Eğitim yuvamızı kapatmak ve var olan 2000 dönüm verimli topraklarını elden çıkarmak amacıyla şu anda eğitim hayatını İvriz Sosyal Bilimler Lisesi olarak sürdüren,  80 yıldır ışığıyla Ereğli ve çevresindeki köyleri aydınlatan okulun bilmediğimiz bir nedenle kapatılmasına çalışılmaktadır. Biz, Cumhuriyetimizin ve Ereğli’nin sembolü olan "İVRİZ" adının ve okulumuzun yaşatılarak kurulu olduğu 200 dönüm SİT alanı üzerinde 80 yıl önce yapılan binalarımızın dış sıvalarında çizik bile olmayan yapılarının zamana göre düzenlenerek burada İvriz Üniversitesi adı altında bir Ziraat Fakültesi kurularak okula ait olan toprakların bu amaçla değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

 

İvriz Adının Tarihe Karışmasına İzin Vermeyeceğiz

Mehmet Elibol İvriz adının tarihe karışmasına karşı mücadeleye devam edeceklerine dikkat çekerek,”  Son bir ay içinde, daha öncede şimdiki kullanılan binaların sağlıklı olmadığı savıyla yıkılarak okulun kapatılmasının istendiğini biliyoruz. Ancak bu yıl deprem bahane edilerek yaz ve güz ayları da pas geçilerek Ocak ayı içinde öğrencilere, binanın yıkılacağı gerekçe gösterilerek yatakhanelerdeki eşyalarını almaları istenmiş ve çocuklar Ereğli içindeki değişik yurtlara dağıtılmıştır. Bu veliler ve öğrenciler üzerinde çok olumsuz etkiler yaratmıştır. Düşünüyoruz ki, bu yatakhane ve yemekhane binası yıkılarak buraya gelecek yıl öğrenci alınmayacak ve Okul kapatılma yoluna gidilecektir. Hem İvriz adı tarihe karışacak hem de o 2000 dönüm güzel topraklar satılacaktır. Bizler, Ereğlili İşadamlarımız ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya bu konudaki hassasiyetine teşekkür ederken, basın yoluyla verdikleri destekle bu değerimize sahip çıkıp yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (