( (

Eğitim-İş’ten, ATATÜRK’e Hakarete Tepki

Gündem 23.02.2020 - 14:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Eğitim-İş’ten, ATATÜRK’e Hakarete Tepki

Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, ADD Konya Şube Başkanı Sinan Düzen’li birlikte düzenledikleri basın açıklamasıyla, ATATÜRK’e hakaret eden öğretmene tepki gösterdiler.
Eğitim-İş Sendikası binasında düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ATATÜRK’e karşı hakaretin tırmanışa geçtiğini belirterek, “Maalesef ülkemizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e karşı, yapılan ve özellikle de son zamanlarda iyice tırmanışa geçen, saldırılar ve karalamalar için toplanmış bulunmaktayız. Selçuklu ilçesine bağlı olan, Öğretmen Fethiye Onsun İlkokulu’nda güya bir öğretmen olan (E. Y) isimli kişi tarafından, kendisine emanet edilen öğrencilerimize Mustafa Kemal ATATÜRK için burada dile getiremeyeceğimiz şekilde hakaretlerde bulunmuş ve bu iddia ile hakkında gerekli idari soruşturma açılmıştır. Bu şahsın facebook paylaşımlarını basın açıklamamızın sonunda sizlere dağıtacağız. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti olup, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Maalesef okullarımızda üzülerek görüyoruz ki, tarihini, fesli kadir gibi meczuplardan öğrenen, cumhuriyete karşı, Atatürk’e karşı ileri derecede alerjisi olan yöneticiler ve öğretmenler peydah olmuştur” dedi.   Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunacağız   Özgür Ulaş Yiğit ATATÜRK’e hakarette bulunan öğretmen hakkında suç duyusunda bulunacaklarını kaydederek, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İktidar gücünü arkasına alarak, cumhuriyet düşmanlığı yapan, Atatürk düşmanlığı yapan her kim olursa olsun karşısında bizi yani Eğitim-İş’i bulacaktır. Bu öğretmen hakkında Konya Valiliği’nin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı soruşturmayı tüm birimlerimizle dikkatlice takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Ayrıca bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurumuzu da yapacağız. Konya’mızda, okullarımıza maalesef bakanlığın iznini alarak giren tüm dernek, vakıf, cemaat ve bil cümlesine ve ayrıca çocuklarımıza, cumhuriyetimizi ve Atamızı kötülemeye, dinsiz göstermeye, aşağılamaya kalkışan buna yeltenen herkese ama herkese sizlerin aracılığı ile bir mesaj vermek isteriz. Biz bu yola baş koyduk, Eğitim-İş olarak bizim derdimiz, ne koltuk, ne mevkii ne güç, ne de herhangi bir şey, bizim derdimiz ülkemiz ve çocuklarımız. İşte bu yüzden sonucu ne olursa olsun, Atamıza ve Cumhuriyetimize dil uzatan veya uzatmayı düşünen kim veya kimler varsa bilsinler ki karşılarında Eğitim-İş’ i bulacaklar” diye konuştu.   Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Konya Şube Başkanı Sinan Düzenli, “Gerek şahısların gerekse her yerde ATATÜRK’e karşı yapılan hakarete, aslı olmayan ithamlara, yazılara ve paylaşımlara tepki gösterdik. Tepki göstermeye de devam edeceğiz. Kabul edilir bir durum değildir. ATATÜRK’e hakarette bulunan öğretmen hakkındaki soruşma sürecini takip edeceğiz.”
Eğitim- İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, ADD Konya Şube Başkanı Sinan Düzen’li birlikte düzenledikleri basın açıklamasıyla, ATATÜRK’e hakaret eden öğretmene tepki gösterdiler.

Eğitim-İş Sendikası binasında düzenlenen basın açıklamasında Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ATATÜRK’e karşı hakaretin tırmanışa geçtiğini belirterek, “Maalesef ülkemizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e karşı, yapılan ve özellikle de son zamanlarda iyice tırmanışa geçen, saldırılar ve karalamalar için toplanmış bulunmaktayız. Selçuklu ilçesine bağlı olan, Öğretmen Fethiye Onsun İlkokulu’nda güya bir öğretmen olan (E. Y) isimli kişi tarafından, kendisine emanet edilen öğrencilerimize Mustafa Kemal ATATÜRK için burada dile getiremeyeceğimiz şekilde hakaretlerde bulunmuş ve bu iddia ile hakkında gerekli idari soruşturma açılmıştır. Bu şahsın facebook paylaşımlarını basın açıklamamızın sonunda sizlere dağıtacağız. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti olup, Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Maalesef okullarımızda üzülerek görüyoruz ki, tarihini, fesli kadir gibi meczuplardan öğrenen, cumhuriyete karşı, Atatürk’e karşı ileri derecede alerjisi olan yöneticiler ve öğretmenler peydah olmuştur” dedi.

 

Cumhuriyet Savcılığına Suç Duyurusunda Bulunacağız

 

Özgür Ulaş Yiğit ATATÜRK’e hakarette bulunan öğretmen hakkında suç duyusunda bulunacaklarını kaydederek, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İktidar gücünü arkasına alarak, cumhuriyet düşmanlığı yapan, Atatürk düşmanlığı yapan her kim olursa olsun karşısında bizi yani Eğitim-İş’i bulacaktır. Bu öğretmen hakkında Konya Valiliği’nin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacağı soruşturmayı tüm birimlerimizle dikkatlice takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Ayrıca bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurumuzu da yapacağız. Konya’mızda, okullarımıza maalesef bakanlığın iznini alarak giren tüm dernek, vakıf, cemaat ve bil cümlesine ve ayrıca çocuklarımıza, cumhuriyetimizi ve Atamızı kötülemeye, dinsiz göstermeye, aşağılamaya kalkışan buna yeltenen herkese ama herkese sizlerin aracılığı ile bir mesaj vermek isteriz. Biz bu yola baş koyduk, Eğitim-İş olarak bizim derdimiz, ne koltuk, ne mevkii ne güç, ne de herhangi bir şey, bizim derdimiz ülkemiz ve çocuklarımız. İşte bu yüzden sonucu ne olursa olsun, Atamıza ve Cumhuriyetimize dil uzatan veya uzatmayı düşünen kim veya kimler varsa bilsinler ki karşılarında Eğitim-İş’ i bulacaklar” diye konuştu.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Konya Şube Başkanı Sinan Düzenli, “Gerek şahısların gerekse her yerde ATATÜRK’e karşı yapılan hakarete, aslı olmayan ithamlara, yazılara ve paylaşımlara tepki gösterdik. Tepki göstermeye de devam edeceğiz. Kabul edilir bir durum değildir. ATATÜRK’e hakarette bulunan öğretmen hakkındaki soruşma sürecini takip edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (