( (

Dünyaca Ünlü Mısırlı Gazeteci Yazar Zidane Konya’ya Geldi

Turizm 23.09.2019 - 14:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dünyaca Ünlü Mısırlı Gazeteci Yazar Zidane Konya’ya Geldi

Mısır'ın en çok satan Sufi üçlemesi “Ruh”un yazarı, gazeteci yazar Rasha Zidane, 16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’ni izlemek üzere Konya’ya geldi.
Hazreti Mevlana’nın 812’nci doğum yıldönümü dolayısıyla Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde düzenelen “16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali” ni izlemek üzere Konya’ya gelen dünyaca ünlü Mısırlı Gazeteci Yazar Rasha Zidane Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret etti. Çoğunlukla Konya’ya olmak üzere dört yıl süren gezisi sırasında Hazreti Mevlana ve Şems Tebriz-i hakkında yazılan eserlerden etkilenen Zidane, Mısırlı yazar gurubu ile çıktıkları kültürel ve manevi yolculukta Konya’da buluştu. Mısırlı tasavvuf yazarı Zidane, Konya'ya yaptığı yolculuklardan ruhsal deneyimini diğer Mevlana aşıklarına aktarmayı ve Mevlana felsefesi hakkında daha geniş bilgi edinerek, bu sevgi topraklarını bütün dünyaya yaymayı amaçlıyor. Mısır'ın en çok satan Sufi üçlemesi “Ruh”un yazarı Zidane’nin üçlemesinin ilk bölümü 2016 yılında yayınlanarak Mısır ve diğer Arap ülkelerinde büyük beğeni topladı. Daha sonra "Yalnız Sen" adlı ikinci bölümü yayınlanan üçleme Arap kitleleri tarafından memnuniyetle karşılandı.  Zidane, üçlemenin üçüncü bölümünü ise Ocak 2020'de yayınlamaya hazırlanıyor. Ziyaretinde, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile de bir süre görüşen Zidane, Konya’ya tekrar gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yarar, ziyaretin anısına Zidane’ye Mevlana’nın eserlerinden takdim etti.
Mısır'ın en çok satan Sufi üçlemesi “Ruh”un yazarı, gazeteci yazar Rasha Zidane, 16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’ni izlemek üzere Konya’ya geldi.

Hazreti Mevlana’nın 812’nci doğum yıldönümü dolayısıyla Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde düzenelen “16’ncı Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali” ni izlemek üzere Konya’ya gelen dünyaca ünlü Mısırlı Gazeteci Yazar Rasha Zidane Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret etti.

Çoğunlukla Konya’ya olmak üzere dört yıl süren gezisi sırasında Hazreti Mevlana ve Şems Tebriz-i hakkında yazılan eserlerden etkilenen Zidane, Mısırlı yazar gurubu ile çıktıkları kültürel ve manevi yolculukta Konya’da buluştu. Mısırlı tasavvuf yazarı Zidane, Konya'ya yaptığı yolculuklardan ruhsal deneyimini diğer Mevlana aşıklarına aktarmayı ve Mevlana felsefesi hakkında daha geniş bilgi edinerek, bu sevgi topraklarını bütün dünyaya yaymayı amaçlıyor.

Mısır'ın en çok satan Sufi üçlemesi “Ruh”un yazarı Zidane’nin üçlemesinin ilk bölümü 2016 yılında yayınlanarak Mısır ve diğer Arap ülkelerinde büyük beğeni topladı. Daha sonra "Yalnız Sen" adlı ikinci bölümü yayınlanan üçleme Arap kitleleri tarafından memnuniyetle karşılandı.  Zidane, üçlemenin üçüncü bölümünü ise Ocak 2020'de yayınlamaya hazırlanıyor. Ziyaretinde, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile de bir süre görüşen Zidane, Konya’ya tekrar gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yarar, ziyaretin anısına Zidane’ye Mevlana’nın eserlerinden takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (