( (

Dünya Sağlık Örgütü, Korona Salgınının Gençler Arasında Nasıl Yayıldığını Açıkladı

Sağlık (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 19.08.2020 - 16:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dünya Sağlık Örgütü, Korona Salgınının Gençler Arasında Nasıl Yayıldığını Açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü, toplam hasta sayısı 22 milyonu aşan korona virüs salgınıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada salgının 20’li, 30’lu, 40’lı yaşlara indiği belirtilerek, bir çoğunda belirti görülmediğine dikkat çekildi.
Dünya Sağlık Örgütü gençler arasında korona vakalarının hızlı bir şekilde arttığını açıkladı. Çoğu belirti göstermeyen gençlerin bu nedenle salgının yayılmasında temel sebeplerden biri olduğu ifade edildi. Dünyayı etkisi altına alan SARS benzeri yeni tip korona virüs salgını tüm hızıyla devam ediyor. Son verilere göre dünya genelinde vaka sayısı 22 milyonu geçti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre son bir haftada ortalama günlük 250 binden fazla vaka tespit edildi. Covid-19'da en riskli grupların yaşlılar ve kronik hastalar olduğu belirtiliyor. Ölüm oranları yaşla doğru orantıda azalıyor.   Ancak sıkı karantina kurallarının kalkmasıyla gençler için avantajlı olan bu durum Covid-19'un seyri açısından bir dezavantaj teşkil ediyor. DSÖ'den yapılan açıklamaya göre 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlardaki insanlar arasında corona virüs sayısı gittikçe artıyor. Çoğu belirti bile göstermeyen bu kişiler salgının yayılmasında önemli rol oynuyor. DSÖ'nün Pasifik Bölge Direktöü Takeshi Kasai, "Salgın değişiyor. Gençler yayılmayı sürüklüyor. Çoğu hasta olduklarından bile habersiz" dedi. Kasai Asya-Pasifik'te Covid-19'un yenibir evreye girdiğini aktardı.
Dünya Sağlık Örgütü, toplam hasta sayısı 22 milyonu aşan korona virüs salgınıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada salgının 20’li, 30’lu, 40’lı yaşlara indiği belirtilerek, bir çoğunda belirti görülmediğine dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü gençler arasında korona vakalarının hızlı bir şekilde arttığını açıkladı. Çoğu belirti göstermeyen gençlerin bu nedenle salgının yayılmasında temel sebeplerden biri olduğu ifade edildi.

Dünyayı etkisi altına alan SARS benzeri yeni tip korona virüs salgını tüm hızıyla devam ediyor.

Son verilere göre dünya genelinde vaka sayısı 22 milyonu geçti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre son bir haftada ortalama günlük 250 binden fazla vaka tespit edildi.

Covid-19'da en riskli grupların yaşlılar ve kronik hastalar olduğu belirtiliyor. Ölüm oranları yaşla doğru orantıda azalıyor.

 

Ancak sıkı karantina kurallarının kalkmasıyla gençler için avantajlı olan bu durum Covid-19'un seyri açısından bir dezavantaj teşkil ediyor.

DSÖ'den yapılan açıklamaya göre 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlardaki insanlar arasında corona virüs sayısı gittikçe artıyor. Çoğu belirti bile göstermeyen bu kişiler salgının yayılmasında önemli rol oynuyor.

DSÖ'nün Pasifik Bölge Direktöü Takeshi Kasai, "Salgın değişiyor. Gençler yayılmayı sürüklüyor. Çoğu hasta olduklarından bile habersiz" dedi. Kasai Asya-Pasifik'te Covid-19'un yenibir evreye girdiğini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (