( (

Dünya Kültürleri Uluslararası Antalya Üniversitesi Kampüsünde

Dünya 02.01.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Dünya Kültürleri Uluslararası Antalya Üniversitesi Kampüsünde

Dünya genelinden 38 dilin konuşulduğu UAÜ kampüsünde, yabancı öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtması amacıyla düzenlenen Culture Fiesta’da Aralık ayı boyunca Kazakistan, Mozambik, Endonezya, Irak ve Mısır tanıtımları gerçekleştirildi. Ülke yemeklerinin, danslarının ve şarkılarının tanıtıldığı ve öğrencilerin farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakaladığı etkinlik ikinci yarıyılda da devam edecek.  Uluslararası Antalya Üniversitesi kampüsünde öğrencilerin ders dışı vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri ve kültürel etkileşimlerine katkı sağlamaları amacıyla gerçekleştirilen Culture Fiesta bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden öğrencilerin kendi kültürlerini yemekler, danslar, şarkılar eşliğinde tanıttığı etkinlikte tüm öğrenciler dünya üzerindeki farklı kültürleri birebir olarak görme ve anlama fırsatı elde etti.  Yılın ilk döneminde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, Kazakistan’ın yerel kıyafetler eşliğinde oynanan ülke danslarına eşlik ederlerken Mozambik ve Endonezya’nın özel yemeklerinin tadına baktılar. Mısır ve Irak’ın köklü kültürel özelliklerini belki de ilk defa yakından gözleme fırsatı bulan öğrenciler ülkelere has el işi eserleri ve nesneleri büyük bir merakla incelediler.    

Dünya genelinden 38 dilin konuşulduğu UAÜ kampüsünde, yabancı öğrencilerin kendi kültürlerini tanıtması amacıyla düzenlenen Culture Fiesta’da Aralık ayı boyunca Kazakistan, Mozambik, Endonezya, Irak ve Mısır tanıtımları gerçekleştirildi. Ülke yemeklerinin, danslarının ve şarkılarının tanıtıldığı ve öğrencilerin farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı yakaladığı etkinlik ikinci yarıyılda da devam edecek.


 Uluslararası Antalya Üniversitesi kampüsünde öğrencilerin ders dışı vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri ve kültürel etkileşimlerine katkı sağlamaları amacıyla gerçekleştirilen Culture Fiesta bu sene de renkli görüntülere sahne oldu. Farklı ülkelerden öğrencilerin kendi kültürlerini yemekler, danslar, şarkılar eşliğinde tanıttığı etkinlikte tüm öğrenciler dünya üzerindeki farklı kültürleri birebir olarak görme ve anlama fırsatı elde etti.


 Yılın ilk döneminde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, Kazakistan’ın yerel kıyafetler eşliğinde oynanan ülke danslarına eşlik ederlerken Mozambik ve Endonezya’nın özel yemeklerinin tadına baktılar. Mısır ve Irak’ın köklü kültürel özelliklerini belki de ilk defa yakından gözleme fırsatı bulan öğrenciler ülkelere has el işi eserleri ve nesneleri büyük bir merakla incelediler.


 


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (