( (

‘Dünya Kanatlı Konseyi’ne Türkiye Damgası!

Dünya 26.05.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

‘Dünya Kanatlı Konseyi’ne Türkiye Damgası!

 24 farklı ülkeden yaklaşık 80 kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansa ‘Türkiye kanatlı eti sektörünün yükselişi’ damga vurdu.  Konferansta Türkiye’deki yetiştirme, üretim, ambalajlama, dağıtım ve satış kanallarıyla ilgili övgüyle bahsedilirken, Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Sumner, “Türkiye kanatlı sektörünün bu kadar gelişmiş olması bizleri çok etkiledi,” dedi.  Konferansa katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Habib Can ise, açılış konuşmasında, “Kanatlı sektörü ulusal ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sektörü geliştirmek bizim için son derece önemli. Bu kapsamda sektörü 2010 yılında AB mevzuatı ile tam uyumlu hale getirdik. Ancak hala bazı asılsız iddialar ile karşı karşıya kalıyoruz. Sektörle işbirliği içinde bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz,” dedi.  Türkiye’de yüksek teknoloji kullanılıyor Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Dr. Sait Koca, Türkiye kanatlı eti sektörünün Avrupa’daki üretim tesisleri ile başa baş rekabet ettiğini, hatta daha ileri seviyede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sektörde ileri düzeyde teknoloji kullanılıyor. Her ülkenin ihtiyacına göre üretim gerçekleştirip bu şekilde üretim yapabiliyoruz. Yetiştirme koşulları, üretim tesisleri, ambalajlama, dağıtım ve daha bir çok konuda Türkiye kanatlı eti sektörü çok iyi bir noktada bulunuyor.”   “Yatırım yapılabilir ülke: Türkiye” Türkiye kanatlı eti sektörünün en önemli özelliğinin ‘randımanlı üretim’ olduğunu ifade eden Jim Sumner ise, kongreye gelen tüm katılımcıların Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir ülke’ olarak gösterdiklerini söyledi. Sumner, “Sektörünüz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye’de beyaz et tüketiminin artışı ciddi bir potansiyel taşıyor. Riskin de her anlamda düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda yapmış olduğu ihracat ile dikkatleri üzerine çekiyor” diye konuştu.   Rabobank International’dan Adriaan Weststrate, “Ekonomi ve Kanatlı Sektörüne Genel Bakış” başlıklı konuşmasında, endüstrinin hızla geliştiğine ve beyaz etin dünyada en çok ticareti yapılan protein olduğunun altını çizdi.   World Organization for Animal Health (OIE)’i temsilen konferansa katılan Dr. Alejandro Thiermann ise, hayvan sağlığı ile ilgili uluslararası boyutta belirlenen ilkeler ve yapılan denetimler ile insan sağlığını iyileştirme ve koruma çabalarından bahsetti.   Konferansta, kanatlı sektörü ile ilgili uluslararası denetimden, ambalajlamaya, ülke örneklerinden sektörün ekonomik gücüne kadar birçok önemli konu tartışıldı. 

 24 farklı ülkeden yaklaşık 80 kişinin katılımı ile gerçekleşen konferansa ‘Türkiye kanatlı eti sektörünün yükselişi’ damga vurdu.


 Konferansta Türkiye’deki yetiştirme, üretim, ambalajlama, dağıtım ve satış kanallarıyla ilgili övgüyle bahsedilirken, Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Sumner, “Türkiye kanatlı sektörünün bu kadar gelişmiş olması bizleri çok etkiledi,” dedi.


 Konferansa katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Habib Can ise, açılış konuşmasında, “Kanatlı sektörü ulusal ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla sektörü geliştirmek bizim için son derece önemli. Bu kapsamda sektörü 2010 yılında AB mevzuatı ile tam uyumlu hale getirdik. Ancak hala bazı asılsız iddialar ile karşı karşıya kalıyoruz. Sektörle işbirliği içinde bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz,” dedi.


 Türkiye’de yüksek teknoloji kullanılıyor


Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Dr. Sait Koca, Türkiye kanatlı eti sektörünün Avrupa’daki üretim tesisleri ile başa baş rekabet ettiğini, hatta daha ileri seviyede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sektörde ileri düzeyde teknoloji kullanılıyor. Her ülkenin ihtiyacına göre üretim gerçekleştirip bu şekilde üretim yapabiliyoruz. Yetiştirme koşulları, üretim tesisleri, ambalajlama, dağıtım ve daha bir çok konuda Türkiye kanatlı eti sektörü çok iyi bir noktada bulunuyor.”


 


“Yatırım yapılabilir ülke: Türkiye”


Türkiye kanatlı eti sektörünün en önemli özelliğinin ‘randımanlı üretim’ olduğunu ifade eden Jim Sumner ise, kongreye gelen tüm katılımcıların Türkiye’yi ‘yatırım yapılabilir ülke’ olarak gösterdiklerini söyledi. Sumner, “Sektörünüz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye’de beyaz et tüketiminin artışı ciddi bir potansiyel taşıyor. Riskin de her anlamda düşük olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda yapmış olduğu ihracat ile dikkatleri üzerine çekiyor” diye konuştu.


 


Rabobank International’dan Adriaan Weststrate, “Ekonomi ve Kanatlı Sektörüne Genel Bakış” başlıklı konuşmasında, endüstrinin hızla geliştiğine ve beyaz etin dünyada en çok ticareti yapılan protein olduğunun altını çizdi.


 


World Organization for Animal Health (OIE)’i temsilen konferansa katılan Dr. Alejandro Thiermann ise, hayvan sağlığı ile ilgili uluslararası boyutta belirlenen ilkeler ve yapılan denetimler ile insan sağlığını iyileştirme ve koruma çabalarından bahsetti.


 


Konferansta, kanatlı sektörü ile ilgili uluslararası denetimden, ambalajlamaya, ülke örneklerinden sektörün ekonomik gücüne kadar birçok önemli konu tartışıldı. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (