( (

Dr. Mehmet Birekul’un Engelliler Günü Mesajı

Bölge 02.12.2020 - 10:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dr. Mehmet Birekul’un Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi, engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.
OECD, AB ve Türkiye verilerine göre dünya nüfusunun %15’ini engelli bireyler oluşturmaktadır. Bu da Dünya’da 1 milyon engelli olduğunu göstermektedir. Bu nedenle engelli bireyler, dünyadaki ‘en büyük azınlık’ olarak nitelendirilmektedir. Engelli bireylerin Türkiye’de ilkokuldan sonra okulu bırakma oranları ise %60 olarak belirlenmiştir. Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, DünyaZihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Onursal Başkanı olarak bu günü dernek faaliyetlerine ayırarak, dernek başkanı Mevlüt Ayvaz’a ziyarette bulundu. Yapılan ziyaret sonrası düşüncelerini belirten Dr.Mehmet Birekul sözlerine şöyle başladı: “Asıl engel insanların zihninde olan engeldir. O yüzden zihindeki engelleri yıkmadan çok da başarılı olamayacağız. Onu da eğitimle ve farkındalık oluşturmakla yapabiliriz. Engelli bireylerimizin eğitime ulaşmaktaki zorluklarını aşmamız gerekiyor. Bireysel dersler ve grup ders sayılarının artması sağlanmalı. Özel eğitime yapılan katkı arttırılmalı.Bizlere düşen görev ise engelli bireylerimizin yaşam standartlarını yüksek tutmak için çalışmaya devam etmektir.”diyerek 3 Aralık Engelliler Günü’ne ithafenMevlüt Ayvaz ile istişarede bulundu. Bu konuda vatandaşları bir eğitimci olarak, engelli bireylere gereken hassasiyeti göstermeleri adına uyardı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi, engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.

OECD, AB ve Türkiye verilerine göre dünya nüfusunun %15’ini engelli bireyler oluşturmaktadır. Bu da Dünya’da 1 milyon engelli olduğunu göstermektedir. Bu nedenle engelli bireyler, dünyadaki ‘en büyük azınlık’ olarak nitelendirilmektedir. Engelli bireylerin Türkiye’de ilkokuldan sonra okulu bırakma oranları ise %60 olarak belirlenmiştir.

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, DünyaZihinsel ve Fiziksel Engelliler Derneği Onursal Başkanı olarak bu günü dernek faaliyetlerine ayırarak, dernek başkanı Mevlüt Ayvaz’a ziyarette bulundu. Yapılan ziyaret sonrası düşüncelerini belirten Dr.Mehmet Birekul sözlerine şöyle başladı: “Asıl engel insanların zihninde olan engeldir. O yüzden zihindeki engelleri yıkmadan çok da başarılı olamayacağız. Onu da eğitimle ve farkındalık oluşturmakla yapabiliriz. Engelli bireylerimizin eğitime ulaşmaktaki zorluklarını aşmamız gerekiyor. Bireysel dersler ve grup ders sayılarının artması sağlanmalı. Özel eğitime yapılan katkı arttırılmalı.Bizlere düşen görev ise engelli bireylerimizin yaşam standartlarını yüksek tutmak için çalışmaya devam etmektir.”diyerek 3 Aralık Engelliler Günü’ne ithafenMevlüt Ayvaz ile istişarede bulundu. Bu konuda vatandaşları bir eğitimci olarak, engelli bireylere gereken hassasiyeti göstermeleri adına uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (