( (

Dow, 5. Finans Zirvesi’nde “Planlama, Verimlilik Ve Kriz Yönetimi”Ni Anlattı

Ekonomi 27.03.2015 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Dow, 5. Finans Zirvesi’nde “Planlama, Verimlilik Ve Kriz Yönetimi”Ni Anlattı

 Dow, Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin finans direktörleri (CFO – Chief Financial Officer) , genel müdür yardımcıları, akademisyenler ve finans uzmanlarının bir araya geldiği Eduplus 5. Finans Zirvesi’ne katıldı. İstanbul’da gerçekleşen zirvede Dow’ı Türkiye Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Merih Alanbay temsil etti.    5. Finans Zirvesi’nde, Değer Yaratma Mimarları olarak nitelenebilecek CFO’lar, finansı meslek olarak seçmiş yönetici adayı ve yöneticilerle finans dünyasındaki trendler, kaydedilen gelişmeler ve riskler hakkındaki görüşlerini paylaştı. Oturumlarda  “Global şirketlerde finans yönetimi”, “Ekonomik beklentiler 2015”,  “Finansçılar için yenilikçi teknolojiler, trendler ve bilgi yönetimi”, “Lider şirketlerin etkili finans stratejileri, uygulamaları ve vizyonları” ile “Risk yönetiminde CFO’ların rolü” gibi önemli konular ele alındı.  “CFO’lardan tavsiyeler! Planlama, verimlilik ve kriz yönetimi” başlığıyla gerçekleştirilen oturumun konuşmacıları arasında Dow Türkiye Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Merih Alanbay da yer aldı. Dow’a 1995 yılında katılan ve 2006 yılında bugünkü görevine getirilen Alanbay, özellikle kriz yönetimine ilişkin deneyim ve bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.  2001-2005 yılları arasında Dow’da finans kriz yönetimi konusunda da aktif görev alan Merih Alanbay, Türkiye ve dünyanın bazı önemli şirket CFO’larının yanı sıra banka, leasing ve faktoring gibi birçok finansal kuruluşun yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda izleyicilere başarılı finansal kriz yönetiminin ipuçlarını anlattı.  Her şirketin finans yönetimi konusunda kendine özgü yöntemleri olduğunu söyleyen Merih Alanbay, “Finansal yönetimde birinci öncelik, likidite riskinin yönetilmesidir. Diğer konuların hepsini buna bağlı olarak yönetebilirsiniz. Türkiye açısından yönetilmesi gereken en önemli risk ise, kur farklarının yarattığı olumsuzluklardır. Ardından fiyat riskleri geliyor. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar da kimya sektörünü yakından etkileyebiliyor. Sürekli kriz ortamındaymış gibi süreçleri yönetmek ve  değer zincirindeki her halkayı ayrı ayrı ele almak gerekir.” dedi.    5. Finans Zirvesi’ne dinleyici olarak katılan profesyonel finans çalışanları, Merih Alanbay ve diğer konuşmacıların paylaştığı deneyimlerle  finans alanında bilgi ve vizyonlarını geliştirme olanağı buldu. 

 Dow, Türkiye ve dünyanın önde gelen şirketlerinin finans direktörleri (CFO – Chief Financial Officer) , genel müdür yardımcıları, akademisyenler ve finans uzmanlarının bir araya geldiği Eduplus 5. Finans Zirvesi’ne katıldı. İstanbul’da gerçekleşen zirvede Dow’ı Türkiye Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Merih Alanbay temsil etti.  


 5. Finans Zirvesi’nde, Değer Yaratma Mimarları olarak nitelenebilecek CFO’lar, finansı meslek olarak seçmiş yönetici adayı ve yöneticilerle finans dünyasındaki trendler, kaydedilen gelişmeler ve riskler hakkındaki görüşlerini paylaştı. Oturumlarda  “Global şirketlerde finans yönetimi”, “Ekonomik beklentiler 2015”,  “Finansçılar için yenilikçi teknolojiler, trendler ve bilgi yönetimi”, “Lider şirketlerin etkili finans stratejileri, uygulamaları ve vizyonları” ile “Risk yönetiminde CFO’ların rolü” gibi önemli konular ele alındı.


 “CFO’lardan tavsiyeler! Planlama, verimlilik ve kriz yönetimi” başlığıyla gerçekleştirilen oturumun konuşmacıları arasında Dow Türkiye Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Merih Alanbay da yer aldı. Dow’a 1995 yılında katılan ve 2006 yılında bugünkü görevine getirilen Alanbay, özellikle kriz yönetimine ilişkin deneyim ve bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.


 2001-2005 yılları arasında Dow’da finans kriz yönetimi konusunda da aktif görev alan Merih Alanbay, Türkiye ve dünyanın bazı önemli şirket CFO’larının yanı sıra banka, leasing ve faktoring gibi birçok finansal kuruluşun yöneticilerinin de katıldığı toplantılarda izleyicilere başarılı finansal kriz yönetiminin ipuçlarını anlattı.


 Her şirketin finans yönetimi konusunda kendine özgü yöntemleri olduğunu söyleyen Merih Alanbay, “Finansal yönetimde birinci öncelik, likidite riskinin yönetilmesidir. Diğer konuların hepsini buna bağlı olarak yönetebilirsiniz. Türkiye açısından yönetilmesi gereken en önemli risk ise, kur farklarının yarattığı olumsuzluklardır. Ardından fiyat riskleri geliyor. Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar da kimya sektörünü yakından etkileyebiliyor. Sürekli kriz ortamındaymış gibi süreçleri yönetmek ve  değer zincirindeki her halkayı ayrı ayrı ele almak gerekir.” dedi.


 


 5. Finans Zirvesi’ne dinleyici olarak katılan profesyonel finans çalışanları, Merih Alanbay ve diğer konuşmacıların paylaştığı deneyimlerle  finans alanında bilgi ve vizyonlarını geliştirme olanağı buldu. 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (