( (

Dillerde Mevlânâ

Kültür Sanat 13.12.2019 - 20:53, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Dillerde Mevlânâ

Selçuklu Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrencileri, “Dillerde Mevlâna” programında Hz. Mevlâna’nın şiirlerini 10 farklı dilde seslendirdilerBağlantı
Her Yıl Konya'da düzenlenen Şeb-i Arûs törenleri çerçevesinde, Selçuklu Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrencileri tarafından, Hz.Mevlâna'yı ve onun engin düşünce dünyasının ürünü olan eserlerini anma amacıyla şiir dinleti programı gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Nikâh Salonunda "Dillerde Mevlana" isimli programda, Mevlânâ Celaâeddin Rumî'ye ait eserler on farklı dilde seslendirilerek dinleyicilere sunuldu. Eserlerin seslendirilmesinde  dünyanın değişik coğrafyalarından okumak için Konya’ya gelen  öğrencileri görev aldı. Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan dinletide Mevlana’nın şu şiirleri seslendirildi: Dinle Ney'den; Abdulvahhab Salarzahi (Farsça), Ben Neyim; İdrissa Rusongeka (Svahilizce), O Geliyor; Salumu Muhammed Ngoy (Fransızca), Yeni Şeyler; Amar Tharthori (Arnavutça), Allahım Bu Vuslatı Hicran Etme; Ayoub Benchouche (Arapça), Etme; Raja Ubeyd Khan (Urduca), Hatırla Ama; Yussuf Yussupov (Kazakça), Edep Gazeli; Georgiy Nakashidze (Rusça ), Demedim mi; Ahmed Azad Ali (İngilizce) ve Türkçe olarak Ne Diye; Hasan Kamil Şahap. Selçuklu UMAİHL öğretmenleri Arafat Kılıçoğlu ve Ömer Sılkım koordinesinde düzenlenen program, ödül töreni ile sona erdi.
Selçuklu Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrencileri, “Dillerde Mevlâna” programında Hz. Mevlâna’nın şiirlerini 10 farklı dilde seslendirdilerBağlantı

Her Yıl Konya'da düzenlenen Şeb-i Arûs törenleri çerçevesinde, Selçuklu Uluslararası Mevlâna Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrencileri tarafından, Hz.Mevlâna'yı ve onun engin düşünce dünyasının ürünü olan eserlerini anma amacıyla şiir dinleti programı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi Nikâh Salonunda "Dillerde Mevlana" isimli programda, Mevlânâ Celaâeddin Rumî'ye ait eserler on farklı dilde seslendirilerek dinleyicilere sunuldu. Eserlerin seslendirilmesinde  dünyanın değişik coğrafyalarından okumak için Konya’ya gelen  öğrencileri görev aldı.

Büyük ilgi gören ve beğeni toplayan dinletide Mevlana’nın şu şiirleri seslendirildi:

Dinle Ney'den; Abdulvahhab Salarzahi (Farsça), Ben Neyim; İdrissa Rusongeka (Svahilizce), O Geliyor; Salumu Muhammed Ngoy (Fransızca), Yeni Şeyler; Amar Tharthori (Arnavutça), Allahım Bu Vuslatı Hicran Etme; Ayoub Benchouche (Arapça), Etme; Raja Ubeyd Khan (Urduca), Hatırla Ama; Yussuf Yussupov (Kazakça), Edep Gazeli; Georgiy Nakashidze (Rusça ), Demedim mi; Ahmed Azad Ali (İngilizce) ve Türkçe olarak Ne Diye; Hasan Kamil Şahap.

Selçuklu UMAİHL öğretmenleri Arafat Kılıçoğlu ve Ömer Sılkım koordinesinde düzenlenen program, ödül töreni ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (