( (

Deva Partisinden, TÜRSAB’a Ziyaret

Bölge 15.10.2020 - 10:25, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Deva Partisinden, TÜRSAB’a Ziyaret

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, Turizm ve seyahat Acentelerinin sorunları hakkında bilgi aldı.
Ziyaretlerinden dolayı Deva Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Gerek ekonomik ve gerekse pandemi sürecinde sürekli çoğalan sorunlarımız var. Her zaman söylediğimiz gibi, pandemi sürecinde sorunlarımız yeterince sahiplenilmedir. Ülkemizin mevcut durumuna baktığımızda cari açığın kapatılmasında turizm sektörünün katkısının farkına varılsaydı diğer ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de gereken destekler verilerek, sahiplenilirdi. Birçok ülkede seyahat çeki desteği verilirken, bizde de uygulansaydı söylediğimiz hiçbir sorun kalmazdı. Diğer taraftan TÜRSAB ile Turizm Bakanı arasındaki anlaşmazlıktan dolayı finansmana ulaşmak ta mümkün gözükmüyor. İç borçlarımızın arttığı bir dönemdeyiz. Bu durum bahane edilmemelidir. Finansman konusunda destek verilmeliydi. Turizm sektörüyle birlikte, özellikle pandemi sürecinde önemi artan sağlık turizmine planlı ve sağlıklı bir destek verilmelidir. Sizlere ziyaretinizden ve sorunlarımızla ilgilenmenizden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.   Konya Turizminin gelişmesi için ne gerekirse yapacağız   Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Konya turizminin gelişmesi için ne gerekirse yapacağız. Sorunlarınızın takipçisi olacağız. Özellikle Konya dışında yapılan Şeb-i Arus programlarını uygun bulmuyoruz. Hz. Mevlana şehrimizde ise, bu programın başka bir şehirde yapılmasının karşısındayız. Bunun önüne geçilmesi anlamında elimizden geleni yapacağız. 1 Haziran’dan sonra durağanlaşan ekonomiden dolayı normalleşme sürecine geçildi. Vakalar arttı. Normalleşme sürecine geçilirken bazı hususların net olarak sürekli denetlenmesi gerekirdi. Pandemiye ilişkin tüm hesaplar en az 1 yıl sürecek şekilde yapılmalıydı. Şimdi ertelenen vergiler, SSK ödemeleri ve kredi taksitlerinin cari ayla beraber iki kat ödemeleri var. Ekonomik anlamda zor durumda olan esnafımız, turizm sektörü bu ödemelerini nasıl yapacaktır. Ödemeleri yapması bu durum karşısında zordur. Bu ödemelerin en azından ertelenen kısımlarıyla ilgili yapılandırma yapılmalıdır. Bütün sektörler bu anlamda rahatlatılmalıdır. Diğer taraftan sizleri ziyaretimizin bir nedeni de sizlerle görüşüp, Konya turizminin gelişmesi için neler yapacağımızı konuşmak istedik. Deva Partisi olarak Konya turizminin gelişmesi için üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz. Bizleri kabul ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.   Daha sonra TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan’a Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca bir tablo hediye etti.
Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, Turizm ve seyahat Acentelerinin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinden dolayı Deva Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “Gerek ekonomik ve gerekse pandemi sürecinde sürekli çoğalan sorunlarımız var. Her zaman söylediğimiz gibi, pandemi sürecinde sorunlarımız yeterince sahiplenilmedir. Ülkemizin mevcut durumuna baktığımızda cari açığın kapatılmasında turizm sektörünün katkısının farkına varılsaydı diğer ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de gereken destekler verilerek, sahiplenilirdi. Birçok ülkede seyahat çeki desteği verilirken, bizde de uygulansaydı söylediğimiz hiçbir sorun kalmazdı. Diğer taraftan TÜRSAB ile Turizm Bakanı arasındaki anlaşmazlıktan dolayı finansmana ulaşmak ta mümkün gözükmüyor. İç borçlarımızın arttığı bir dönemdeyiz. Bu durum bahane edilmemelidir. Finansman konusunda destek verilmeliydi. Turizm sektörüyle birlikte, özellikle pandemi sürecinde önemi artan sağlık turizmine planlı ve sağlıklı bir destek verilmelidir. Sizlere ziyaretinizden ve sorunlarımızla ilgilenmenizden dolayı da teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Konya Turizminin gelişmesi için ne gerekirse yapacağız

 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Konya turizminin gelişmesi için ne gerekirse yapacağız. Sorunlarınızın takipçisi olacağız. Özellikle Konya dışında yapılan Şeb-i Arus programlarını uygun bulmuyoruz. Hz. Mevlana şehrimizde ise, bu programın başka bir şehirde yapılmasının karşısındayız. Bunun önüne geçilmesi anlamında elimizden geleni yapacağız. 1 Haziran’dan sonra durağanlaşan ekonomiden dolayı normalleşme sürecine geçildi. Vakalar arttı. Normalleşme sürecine geçilirken bazı hususların net olarak sürekli denetlenmesi gerekirdi. Pandemiye ilişkin tüm hesaplar en az 1 yıl sürecek şekilde yapılmalıydı. Şimdi ertelenen vergiler, SSK ödemeleri ve kredi taksitlerinin cari ayla beraber iki kat ödemeleri var. Ekonomik anlamda zor durumda olan esnafımız, turizm sektörü bu ödemelerini nasıl yapacaktır. Ödemeleri yapması bu durum karşısında zordur. Bu ödemelerin en azından ertelenen kısımlarıyla ilgili yapılandırma yapılmalıdır. Bütün sektörler bu anlamda rahatlatılmalıdır. Diğer taraftan sizleri ziyaretimizin bir nedeni de sizlerle görüşüp, Konya turizminin gelişmesi için neler yapacağımızı konuşmak istedik. Deva Partisi olarak Konya turizminin gelişmesi için üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz. Bizleri kabul ettiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Daha sonra TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan’a Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca bir tablo hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (