( (

Della Miles, Mevlana Türbesini Ziyaret Etti

Turizm 22.09.2019 - 19:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Della Miles, Mevlana Türbesini Ziyaret Etti

Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ve Türkiye'ye yerleştikten sonra İslamiyet’e geçerek Müslüman olan ABD'li ünlü şarkıcı Della Miles Konya’ya gelerek Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret etti.
Hazreti Mevlana’nın 812. doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivaline katılmak üzere, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak Konya’ya gelen dünyaca ünlü Müslüman şarkıcı Della Miles Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. “Mevlana’da Huzur Buldum” Ziyarette kendisini takip eden basın mensuplarının da soruları cevaplayan Miles, Mevlana’daki atmosferi nasıl buldunuz sorusuna “Konya’ya davet edildiği için çok gurur duyduğunu, huzur bulduğunu ifade ederek, “Konya’ya ilk defa geldim. Ancak bu son defa olmayacak. Bu ziyaret benim için aynı zamanda bir eğitim oldu” dedi. Hazreti Mevlana ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Miles, “Ziyaretimde pozitif enerji elde ettim. Pozitif enerji ve huzurla birlikte, dinlediğim müzikler ve Mevlana’yı ziyaretim müziğimi de etkileyecek. Mistik müziği kendi yaptığım müzikle karıştırmayı düşünüyorum. “Müzikte Dil Yok, Müzik Direk Kalbe Yansıyor” Festivalde sahne alacakmısınız sorusuna ise Miles verdiği cevapta, konser anında sahnede olmayı çok istediğini, bu yıl hazırlıksız olduğunu, eğer davet edilirse gelecek yılki festivale katılacağını söyledi. Hazreti Mevlana’nın öğretilerinin şarkılarına ilham olabileceğini düşünüyormuşsunuz sorusuna ise Miles, “Bundan sonraki müziklerimde kesinlikle etkili olacağını düşünüyorum. Çünkü hep merak ettiğim bir şey vardı? Diğer ülkelerde ben İngilizce söylerken insanlar beni niye bu kadar takip ediyor, niye beni bu kadar beğeniyorlar diye hep merak ederdim. İngilizceyi bilmediklerini biliyorum. Ama bugün ben mistik müziği dinlerken Türkçeyi bilmediğim halde çok zevk aldım. Şunu anladım ki müzikte dil yok müzik direk kalbe yansıyor. Soul rock ile mistik müziği birleştirmek için planlar yapıyorum. Bugün o planımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördüm” dedi. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ziyaretin anısına Miles’e Türk Tasavvuf Müziğinin geleneksel enstrümanı ney hediye etti.  
Michael Jackson ve Whitney Houston başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının vokalistliğini yapan ve Türkiye'ye yerleştikten sonra İslamiyet’e geçerek Müslüman olan ABD'li ünlü şarkıcı Della Miles Konya’ya gelerek Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret etti.

Hazreti Mevlana’nın 812. doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivaline katılmak üzere, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak Konya’ya gelen dünyaca ünlü Müslüman şarkıcı Della Miles Hazreti Mevlana’nın Türbesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

“Mevlana’da Huzur Buldum”

Ziyarette kendisini takip eden basın mensuplarının da soruları cevaplayan Miles, Mevlana’daki atmosferi nasıl buldunuz sorusuna “Konya’ya davet edildiği için çok gurur duyduğunu, huzur bulduğunu ifade ederek, “Konya’ya ilk defa geldim. Ancak bu son defa olmayacak. Bu ziyaret benim için aynı zamanda bir eğitim oldu” dedi. Hazreti Mevlana ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Miles, “Ziyaretimde pozitif enerji elde ettim. Pozitif enerji ve huzurla birlikte, dinlediğim müzikler ve Mevlana’yı ziyaretim müziğimi de etkileyecek. Mistik müziği kendi yaptığım müzikle karıştırmayı düşünüyorum.

“Müzikte Dil Yok, Müzik Direk Kalbe Yansıyor”

Festivalde sahne alacakmısınız sorusuna ise Miles verdiği cevapta, konser anında sahnede olmayı çok istediğini, bu yıl hazırlıksız olduğunu, eğer davet edilirse gelecek yılki festivale katılacağını söyledi. Hazreti Mevlana’nın öğretilerinin şarkılarına ilham olabileceğini düşünüyormuşsunuz sorusuna ise Miles, “Bundan sonraki müziklerimde kesinlikle etkili olacağını düşünüyorum. Çünkü hep merak ettiğim bir şey vardı? Diğer ülkelerde ben İngilizce söylerken insanlar beni niye bu kadar takip ediyor, niye beni bu kadar beğeniyorlar diye hep merak ederdim. İngilizceyi bilmediklerini biliyorum. Ama bugün ben mistik müziği dinlerken Türkçeyi bilmediğim halde çok zevk aldım. Şunu anladım ki müzikte dil yok müzik direk kalbe yansıyor. Soul rock ile mistik müziği birleştirmek için planlar yapıyorum. Bugün o planımın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördüm” dedi. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ziyaretin anısına Miles’e Türk Tasavvuf Müziğinin geleneksel enstrümanı ney hediye etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (