( (

Davutoğlu Cemevlerine Yapılan Saldırıları Beylikdüzü’nden Kınadı

Gündem 09.08.2022 - 16:04, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Davutoğlu Cemevlerine Yapılan Saldırıları Beylikdüzü’nden Kınadı

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski dönem başbakanı Ahmet Davutoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nde verdiği Muharrem orucu lokmasında canlarla bir araya geldi. Son dönemde alevi dernekleri ve cemevlerine yönelik yapılan saldırıları kınayan Davutoğlu, “Bir tek canımızın saçından bir tel düşse o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız.” ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski dönem başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu Beylikdüzü’nde ağırladı. İlk olarak Başkan Çalık ile belediye binasındaki makamında bir araya gelen Davutoğlu, Beylikdüzü genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Çalık ve eşi Zehra Çalık, ziyaretleri için Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu’na teşekkür ederek Yaşam Bahçe’sindeki mahsullerden oluşan bir sepet hediye etti. Ardından Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nde Muharrem ayı vesilesiyle oruç açma lokması veren Davutoğlu, canlarla bir araya geldi.   Davutoğlu: Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız   Son dönemde cemevlerine yapılan saldırılardan dolayı duydukları üzüntü ve endişeyi dile getiren Davutoğlu, “Özellikle alevi derneklerine ve cemevlerine yapılan saldırıları, gönül şehrimize yapılan saldırılar olarak görüyoruz. Ankara’da saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan ve Ana Fatma Cemevlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Orada da ifade ettiğim gibi; bir tek canımızın saçından bir tel düşse o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız. Allah bir daha bizi bu ülkede yas tutmak durumunda bırakmasın” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık ile birlikte cemevi ve kültür merkezini detaylıca gezerek bilgi alan Davutoğlu “Bizleri bu güzel mekanda buluşturan değerli Beylikdüzü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Alevi canlarımız için çok güzel bir mekan oluşturmuşlar. İnşallah tekrar tekrar geleceğiz” dedi.   Çalık: Cemevlerine yapılan saldırıları kınıyoruz   Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise “Cem meydanından muhabbet meydanına, aşevinden açık alanlarına kadar her yönüyle geleneksel karakteri barındıran ve bu özelliğiyle örnek bir proje olarak kentimize kazandırdığımız bir cemevindeyiz. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun oruç açma lokmasında bir araya geldik. Bir kez daha tutulan tüm oruçların kabul olmasını diliyorum. Bugün ne yazık ki alevi derneklerine ve cemevlerine yapılan saldırıları konuşuyoruz. Şiddetin olduğu her şeyin karşısındayız. Buradan bu saldırıları kınadığımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski dönem başbakanı Ahmet Davutoğlu, Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nde verdiği Muharrem orucu lokmasında canlarla bir araya geldi. Son dönemde alevi dernekleri ve cemevlerine yönelik yapılan saldırıları kınayan Davutoğlu, “Bir tek canımızın saçından bir tel düşse o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski dönem başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu Beylikdüzü’nde ağırladı. İlk olarak Başkan Çalık ile belediye binasındaki makamında bir araya gelen Davutoğlu, Beylikdüzü genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Çalık ve eşi Zehra Çalık, ziyaretleri için Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu’na teşekkür ederek Yaşam Bahçe’sindeki mahsullerden oluşan bir sepet hediye etti. Ardından Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi’nde Muharrem ayı vesilesiyle oruç açma lokması veren Davutoğlu, canlarla bir araya geldi.

 

Davutoğlu: Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız

 

Son dönemde cemevlerine yapılan saldırılardan dolayı duydukları üzüntü ve endişeyi dile getiren Davutoğlu, “Özellikle alevi derneklerine ve cemevlerine yapılan saldırıları, gönül şehrimize yapılan saldırılar olarak görüyoruz. Ankara’da saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan ve Ana Fatma Cemevlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Orada da ifade ettiğim gibi; bir tek canımızın saçından bir tel düşse o bizim yüreğimize hançer gibi saplanır. Zalim kim olursa olsun onun karşısında olacağız. Allah bir daha bizi bu ülkede yas tutmak durumunda bırakmasın” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık ile birlikte cemevi ve kültür merkezini detaylıca gezerek bilgi alan Davutoğlu “Bizleri bu güzel mekanda buluşturan değerli Beylikdüzü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Alevi canlarımız için çok güzel bir mekan oluşturmuşlar. İnşallah tekrar tekrar geleceğiz” dedi.

 

Çalık: Cemevlerine yapılan saldırıları kınıyoruz

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise “Cem meydanından muhabbet meydanına, aşevinden açık alanlarına kadar her yönüyle geleneksel karakteri barındıran ve bu özelliğiyle örnek bir proje olarak kentimize kazandırdığımız bir cemevindeyiz. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun oruç açma lokmasında bir araya geldik. Bir kez daha tutulan tüm oruçların kabul olmasını diliyorum. Bugün ne yazık ki alevi derneklerine ve cemevlerine yapılan saldırıları konuşuyoruz. Şiddetin olduğu her şeyin karşısındayız. Buradan bu saldırıları kınadığımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (