( (

Çumra Yörüklerinden Yağmur ve Şükür Duası

Bölge 30.05.2022 - 16:02, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Çumra Yörüklerinden Yağmur ve Şükür Duası

Çumra Havalesi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çumra- Lille mevkinde 'yağmur ve şükür duası' programı gerçekleştirdi.
 Çumra'da Yörük Köyleri olarak bilinen; İnli, Yörükcamili, Kuzucu, Dinlendik, Okçu, Arıkören, Erentepe köylülerinin kurduğu Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Yönetimi, ilgili köy muhtarları, sulama kooperatifleri başkanları ve hayırsever köylülerin destekleriyle düzenlendi.  Sarıkeçili konar-göçer Yörüklerin geçiş güzergahı da olan Lille Mevkiinde düzenlenen programa Panko Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çumra Protokolü, Konya, Çumra ve civar köylerden gelen yaklaşık 3500 kişi katıldı. Organizasyonda, sabah saatlerinden, program sonuna kadar geleneksel etli pilav ikram edildi. Çumra Müftülüğünce görevlendirilen din adamlarının ve köy imamlarının katılımıyla Kur'an-ı Kerim okundu. Verilen vaazdan sonra öğle namazı kılındı. Misafirlerin Yaradana el açarak "amin" dedikleri program 'şükür ve bereket' duasıyla son buldu.
Çumra Havalesi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çumra- Lille mevkinde 'yağmur ve şükür duası' programı gerçekleştirdi.

 Çumra'da Yörük Köyleri olarak bilinen; İnli, Yörükcamili, Kuzucu, Dinlendik, Okçu, Arıkören, Erentepe köylülerinin kurduğu Çumra Havalisi Yörük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Yönetimi, ilgili köy muhtarları, sulama kooperatifleri başkanları ve hayırsever köylülerin destekleriyle düzenlendi.

 Sarıkeçili konar-göçer Yörüklerin geçiş güzergahı da olan Lille Mevkiinde düzenlenen programa Panko Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Çumra Protokolü, Konya, Çumra ve civar köylerden gelen yaklaşık 3500 kişi katıldı. Organizasyonda, sabah saatlerinden, program sonuna kadar geleneksel etli pilav ikram edildi.

Çumra Müftülüğünce görevlendirilen din adamlarının ve köy imamlarının katılımıyla Kur'an-ı Kerim okundu. Verilen vaazdan sonra öğle namazı kılındı. Misafirlerin Yaradana el açarak "amin" dedikleri program 'şükür ve bereket' duasıyla son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (