( (

Coşkun Aral İmzası İle Kültür Mirasımız Dünyaya Tanıtılacak

Kültür Sanat 29.03.2022 - 14:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Coşkun Aral İmzası İle Kültür Mirasımız Dünyaya Tanıtılacak

Coşkun Aral imzalı istanbul halı ihracatçıları birliği projesi “Anadolu halısı: ruhumun dili, sözümün rengi” belgeseli ile kültür mirasımız dünyaya tanıtılacak
İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) tarafından projelendirilen Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi”,  31 Mart Perşembe günü başarılı gazeteci Özlem Gürses’in sunuculuğunda Fişekhane ’de gerçekleştirilecek özel bir lansmanla tanıtılacak. Deneyimli belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın gözünden kültür mirasımız Türk halısının yol hikayesini anlatan belgesel, her ilmeği insan emeğiyle dokunan Türk halısının tüm dünyaya tanıtıldığı arşivlik bir çalışma olacak.   İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB)’ in hayata geçirdiği ve kamera arkasında usta yapımcı ve belgesel yönetmeni Coşkun Aral’ın yer aldığı Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI:  Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” nin  gösterimi 31 Mart Perşembe günü özel davetlilerin yer alacağı özel bir lansmanla Fişekhane’de gerçekleştirilecek. Belgeselin gösteriminin gerçekleşeceği gecede Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Uysal, İHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hayri Diler ve belgeselin özgün mimarı Coşkun Aral konuşmacı olarak yer alacak. “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgeselinin özel gösterimine iş, cemiyet, basın ve kültür sanat dünyasından özel davetliler eşlik edecek.    Kültür mirasımız Anadolu Halıları’nın dünyaya tanıtılması hedefleniyor Türkiye’de ilk kez belgesel çekimi gerçekleşen ve İHİB projesi olarak hayata geçirilen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” halı belgeselinde, Türk halılarının Anadolu’nun kadim hikayelerinden ve tarihe geçen mitlerinden ilham alan yolculuğu anlatılıyor. Altı farklı dile çevrilen belgesel, 40’ar dakikalık üç bölümden oluşuyor. Aralarında araştırmacı yazar Belkıs Balpınar ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan deneyimli araştırmacı ve eski halı uzmanı Udo Hirsch’in de yer aldığı profesyonel danışmanlar eşliğinde hazırlanan belgesel, 18 bin dokumacının el emeğiyle dokuduğu motiflere de yer veriyor. Türk halılarının tüm dünyaya tanıtılmasını hedefleyen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgesel projesi aynı zamanda, el dokumacılığının kaybolmaması ve çoğunluğunu kadın istihdamının oluşturduğu dokumacılık sektörünün canlandırılmasını da hedefliyor.  Yapımı tamamlanan belgesel, yurtdışı ve ulusal belgesel kanalları, uçak içi eğlence sistemleri ve seçili online platformlarda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Coşkun Aral imzalı istanbul halı ihracatçıları birliği projesi “Anadolu halısı: ruhumun dili, sözümün rengi” belgeseli ile kültür mirasımız dünyaya tanıtılacak

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) tarafından projelendirilen Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi”,  31 Mart Perşembe günü başarılı gazeteci Özlem Gürses’in sunuculuğunda Fişekhane ’de gerçekleştirilecek özel bir lansmanla tanıtılacak. Deneyimli belgesel yapımcısı Coşkun Aral’ın gözünden kültür mirasımız Türk halısının yol hikayesini anlatan belgesel, her ilmeği insan emeğiyle dokunan Türk halısının tüm dünyaya tanıtıldığı arşivlik bir çalışma olacak.

 

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB)’ in hayata geçirdiği ve kamera arkasında usta yapımcı ve belgesel yönetmeni Coşkun Aral’ın yer aldığı Türkiye’nin ilk halı belgeseli “ANADOLU HALISI:  Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” nin  gösterimi 31 Mart Perşembe günü özel davetlilerin yer alacağı özel bir lansmanla Fişekhane’de gerçekleştirilecek. Belgeselin gösteriminin gerçekleşeceği gecede Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, TİM Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Uysal, İHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hayri Diler ve belgeselin özgün mimarı Coşkun Aral konuşmacı olarak yer alacak. “ANADOLU HALISI: Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgeselinin özel gösterimine iş, cemiyet, basın ve kültür sanat dünyasından özel davetliler eşlik edecek. 

 

Kültür mirasımız Anadolu Halıları’nın dünyaya tanıtılması hedefleniyor
Türkiye’de ilk kez belgesel çekimi gerçekleşen ve İHİB projesi olarak hayata geçirilen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” halı belgeselinde, Türk halılarının Anadolu’nun kadim hikayelerinden ve tarihe geçen mitlerinden ilham alan yolculuğu anlatılıyor. Altı farklı dile çevrilen belgesel, 40’ar dakikalık üç bölümden oluşuyor. Aralarında araştırmacı yazar Belkıs Balpınar ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan deneyimli araştırmacı ve eski halı uzmanı Udo Hirsch’in de yer aldığı profesyonel danışmanlar eşliğinde hazırlanan belgesel, 18 bin dokumacının el emeğiyle dokuduğu motiflere de yer veriyor. Türk halılarının tüm dünyaya tanıtılmasını hedefleyen “ANADOLU HALISI, Ruhumun Dili, Sözümün Rengi” belgesel projesi aynı zamanda, el dokumacılığının kaybolmaması ve çoğunluğunu kadın istihdamının oluşturduğu dokumacılık sektörünün canlandırılmasını da hedefliyor.  Yapımı tamamlanan belgesel, yurtdışı ve ulusal belgesel kanalları, uçak içi eğlence sistemleri ve seçili online platformlarda izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (