( (

Çocuklarımız, Çağının Gereği Eğitim Sürecinde Yer Almalıdır

Eğitim 13.06.2020 - 22:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Çocuklarımız, Çağının Gereği Eğitim Sürecinde Yer Almalıdır

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çocuk işçiliği, ucuz işgücü nedeniyle küresel sorunların başında gelmektedir. Çocukların yeri ailelerinin yanı, okullardır. Çocuklarımız, çağının gereği eğitim sürecinde yer almalıdır. AK Parti olarak, bu bilinçle hareket ederek çocuklarımızın eğitimine önem veriyor, nitelikli, bilginin takipçisi birer birey olmaları için çalışıyor, eğitim alanında önemli reformlar yapıyoruz.” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ucuz işgücü nedeniyle maalesef çocuk işçiliğinin küresel sorunların başında geldiğini söyleyen Milletvekili Halil Etyemez, çocukların çocukluklarını yaşama, iyi eğitim, güvenli biçimde büyüme ve tehlikelerden korunma haklarının ellerinden alınmaması gerektiğini vurguladı.   Ülkemiz için güçlü bir geleceğin büyük sevgilerden doğduğuna inandığının altını çizen Halil Etyemez, “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren çocukları çalışmaya iten birçok sebebi ortadan kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Çocuk işçiliğine karşı kolektif bir bilincin oluşması ve ailelerin olumsuz sosyoekonomik nedenleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şartlı eğitim yardımı ile öğrencilerimizi ve ailelerini nakdi olarak destekliyoruz. İŞKUR ve SGK il müdürlükleri bünyesinde Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimleri oluşturduk. Çalışmalarımızla 1999'da yüzde 10,3 olan çocuk işçi oranını 2019'da yüzde 4,4'e düşürdük.” dedi.   Çocukların çağının gereği eğitim sürecinde yer alması gerektiğini belirten Etyemez, bu şekilde çocuk işçiliğinin azalacağına dikkat çekti. Etyemez, “Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş medeniyet tasavvurumuzun geleceğimize aktarılmasında eğitimi en başat aktör olarak görüyoruz. AK Parti olarak eğitim alanında yaptığımız reformlarla ilkokuldan, üniversite bitirilinceye kadar geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın nitelikli, araştıran, bilginin takipçisi, ilgi, istidat ve becerisini geliştiren bireyler olmaları için çalışıyoruz. Zorunlu eğitimin 4+4+4 olarak 12 yıla çıkarılmasının önemli faydalarından birisi çocuk işçiliğinin önlenmesidir. Okullarımızı spor salonları, beceri ve dene yap teknoloji atölyeleri, laboratuvarlar gibi donatılarla yenileyerek, bir milyona yakın öğretmenimizin liderliğinde çocuklarımızın her alanda gelişmesini sağlıyoruz.” diye konuştu.   Diğer yandan mesleki ve teknik okullar ile bilgiyle hayat pratiğini birleştirip, çocuklara işyerlerinde değil mesleki ve teknik okullarda beceri kazandırarak yetiştirdiklerini kaydeden Etyemez, “Meslek ve teknik liselerimizin önemini pandemiyle mücadelede ülkemizin ihtiyaç duyduğu araçları üretmesiyle bir kez daha görmüş olduk. El dezenfektanı, kolonya, maske, siperlik, tek kullanımlık tulum, solunum cihazı, cerrahi ve N95 maske makineleri üreten meslek ve teknik liselerimiz başarılarıyla da heyecan oluşturmuşlardır. Ülkemizin önceliklerine göre güncellenen dinamik bir mesleki eğitim inşası bütün sektörler için taze kan olmuştur.” şeklinde konuştu.
Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Çocuk işçiliği, ucuz işgücü nedeniyle küresel sorunların başında gelmektedir. Çocukların yeri ailelerinin yanı, okullardır. Çocuklarımız, çağının gereği eğitim sürecinde yer almalıdır. AK Parti olarak, bu bilinçle hareket ederek çocuklarımızın eğitimine önem veriyor, nitelikli, bilginin takipçisi birer birey olmaları için çalışıyor, eğitim alanında önemli reformlar yapıyoruz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ucuz işgücü nedeniyle maalesef çocuk işçiliğinin küresel sorunların başında geldiğini söyleyen Milletvekili Halil Etyemez, çocukların çocukluklarını yaşama, iyi eğitim, güvenli biçimde büyüme ve tehlikelerden korunma haklarının ellerinden alınmaması gerektiğini vurguladı.

 

Ülkemiz için güçlü bir geleceğin büyük sevgilerden doğduğuna inandığının altını çizen Halil Etyemez, “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz günden itibaren çocukları çalışmaya iten birçok sebebi ortadan kaldırdık ve kaldırmaya devam ediyoruz. Çocuk işçiliğine karşı kolektif bir bilincin oluşması ve ailelerin olumsuz sosyoekonomik nedenleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şartlı eğitim yardımı ile öğrencilerimizi ve ailelerini nakdi olarak destekliyoruz. İŞKUR ve SGK il müdürlükleri bünyesinde Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimleri oluşturduk. Çalışmalarımızla 1999'da yüzde 10,3 olan çocuk işçi oranını 2019'da yüzde 4,4'e düşürdük.” dedi.

 

Çocukların çağının gereği eğitim sürecinde yer alması gerektiğini belirten Etyemez, bu şekilde çocuk işçiliğinin azalacağına dikkat çekti. Etyemez, “Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş medeniyet tasavvurumuzun geleceğimize aktarılmasında eğitimi en başat aktör olarak görüyoruz. AK Parti olarak eğitim alanında yaptığımız reformlarla ilkokuldan, üniversite bitirilinceye kadar geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın nitelikli, araştıran, bilginin takipçisi, ilgi, istidat ve becerisini geliştiren bireyler olmaları için çalışıyoruz. Zorunlu eğitimin 4+4+4 olarak 12 yıla çıkarılmasının önemli faydalarından birisi çocuk işçiliğinin önlenmesidir. Okullarımızı spor salonları, beceri ve dene yap teknoloji atölyeleri, laboratuvarlar gibi donatılarla yenileyerek, bir milyona yakın öğretmenimizin liderliğinde çocuklarımızın her alanda gelişmesini sağlıyoruz.” diye konuştu.

 

Diğer yandan mesleki ve teknik okullar ile bilgiyle hayat pratiğini birleştirip, çocuklara işyerlerinde değil mesleki ve teknik okullarda beceri kazandırarak yetiştirdiklerini kaydeden Etyemez, “Meslek ve teknik liselerimizin önemini pandemiyle mücadelede ülkemizin ihtiyaç duyduğu araçları üretmesiyle bir kez daha görmüş olduk. El dezenfektanı, kolonya, maske, siperlik, tek kullanımlık tulum, solunum cihazı, cerrahi ve N95 maske makineleri üreten meslek ve teknik liselerimiz başarılarıyla da heyecan oluşturmuşlardır. Ülkemizin önceliklerine göre güncellenen dinamik bir mesleki eğitim inşası bütün sektörler için taze kan olmuştur.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (