( (

Çin'den Soykırıma Soykırım Diyen İngiltere'ye Kınama: Kendi İşleriyle Uğraşsınlar

Dünya (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 24.04.2021 - 13:09, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Çin'den Soykırıma Soykırım Diyen İngiltere'ye Kınama: Kendi İşleriyle Uğraşsınlar

Çin, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikaları soykırım olarak tanıdığını açıklayan İngiltere'nin kararını kınadı.
Çin'in doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikalar tüm dünyanın gündeminde. Birçok ülke Çin'in politikalarını soykırım olarak tanımaya devam ediyor. İngiltere parlamentosu da Uygur Türklerine uygulananları soykırım olarak tanıyan ülkeler arasına girdi. ÇİN'DEN İNGİLTERE'YE KINAMA İngiltere'nin soykırım kararına Çin'den kınama geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, İngiltere'nin iddialarını uluslararası Çin karşıtlarının yalanları olarak yorumlayarak, İngiltere parlamentosunda alınan kararı kınadı. "KENDİ İŞLERİYLE UĞRAŞSINLAR" İngiltere'nin kendi işlerine bakması gerektiğini kaydeden Cao, "İngiltere'nin yeteri kadar problemi var. İngiliz parlamenterler kendi işleriyle uğraşmaya çalışmalı ve kendi halkları için daha pratik şeyler yapmalılar" ifadelerini kullandı. İNGİLTERE 'SOYKIRIM' DEMİŞTİ Önceki gün Avam Kamarası'ndaki oturumun ardından İngiliz milletvekilleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 'baskı politikaları yürüttüğü' yönündeki henüz ispat edilmemiş iddiaları kınayan bir karar almıştı. Kararda, iddialar 'soykırım' olarak tanınırken, hükümete, 'Uygur Türkleri için harekete geçme' ve Pekin'e yönelik baskıyı artırma çağrısı yapılmıştı.
Çin, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikaları soykırım olarak tanıdığını açıklayan İngiltere'nin kararını kınadı.

Çin'in doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı politikalar tüm dünyanın gündeminde. Birçok ülke Çin'in politikalarını soykırım olarak tanımaya devam ediyor. İngiltere parlamentosu da Uygur Türklerine uygulananları soykırım olarak tanıyan ülkeler arasına girdi.

ÇİN'DEN İNGİLTERE'YE KINAMA

İngiltere'nin soykırım kararına Çin'den kınama geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, İngiltere'nin iddialarını uluslararası Çin karşıtlarının yalanları olarak yorumlayarak, İngiltere parlamentosunda alınan kararı kınadı.

"KENDİ İŞLERİYLE UĞRAŞSINLAR"

İngiltere'nin kendi işlerine bakması gerektiğini kaydeden Cao, "İngiltere'nin yeteri kadar problemi var. İngiliz parlamenterler kendi işleriyle uğraşmaya çalışmalı ve kendi halkları için daha pratik şeyler yapmalılar" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE 'SOYKIRIM' DEMİŞTİ

Önceki gün Avam Kamarası'ndaki oturumun ardından İngiliz milletvekilleri, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 'baskı politikaları yürüttüğü' yönündeki henüz ispat edilmemiş iddiaları kınayan bir karar almıştı.

Kararda, iddialar 'soykırım' olarak tanınırken, hükümete, 'Uygur Türkleri için harekete geçme' ve Pekin'e yönelik baskıyı artırma çağrısı yapılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (