( (

CHP, Esnafın Sorunları İçin KONESOB’u Ziyaret Etti

Bölge 27.09.2020 - 12:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP, Esnafın Sorunları İçin KONESOB’u Ziyaret Etti

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Başkanvekili Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Yönetim Kurulu Üyesi Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu’nu ziyaret ederek, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledi.
CHP’nin ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sorunlar hakkında bilgi vererek, “Biz, bir esnafımızın ve sanatkârımızın sorunu varsa koşarız. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yaparız. Esnafımız önce sağlık sonra ekonomiye bakıyor. Şehrimizde 57 bin esnafımız var. Nüfusumuzun dörtte birini oluşturuyor. Esnaf ve sanatkârlar içinde en çok sıkıntı yaşayanları kantinciler, kahveciler ve servisçi esnafımızdır. Özellikle velilerimiz eğitimin uzaktan yapılmayacağından emin olduğu için eğitim kurumlarının açık tutulmasından yanadır. Okullarımızın açılmasıyla birlikte kantinciler, kahveciler ve servisçilerimiz çarklarını döndürecektir. Üç sektörümüz için ilgili destekler verilmeli, vergileri, SSK’ları hibe edilsin ki rahatlasınlar.  Belediyelerden beklentimizde bu üç sektörümüze yardımcı olmasıdır.  Diğer beklentimizde,  Halk Bankasından kredi alanlarımız oldu. Bu kredinin vadesinin uzatılmasıdır.  İyi niyetli olarak ötelenmesini bekliyoruz. Bu beklentimiz yerine getirilirse esnaf ve sanatkârlarımız rahat bir nefes alacıktır. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.     Dünyanın her yerinde hibe vardır. Bizde neden olmasın   CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Pandemi sürecinde dünyanın her yerinde hibeler olduğunun üzerinde durarak, “Pandemi sürecinde dünyanın her yerinde iş dünyası için hibeler vardır. AB ülkelerinde pandemi sürecinde haftada üç gün kahveler ve restoranlar açık tutuluyor. Burada yarı fiyatlar uygulanıyor. Değir kalan yarı fiyatı da devlet üstleniyor. Karşılıksız hibeler veriliyor. Bizim ülkemizde esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta kalması içinde bu süreçte hibeler uygulanmalıdır. Bizde neden hibe uygulanmıyor. Bunu iktidar açıklamalıdır. Özellikle pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta kalması için bir hibe paketi açıklanmalıdır. Bunun yanında süreç içinde esnaflarımızın ötelenen vergileri ve SSK borçları alınmamalıdır. Esnafımıza ve sanatlarımıza sahip çıkılmazsa ekonomimiz iyice kötüye gider. Bunun yaşanmaması için esnaf ve sanatkârlarımıza sahip çıkarak, rahatlatmalıyız.”   Esnaf ve sanatkârlarımız zor durumda   CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş esnaf ve sanatkârlarımızın zor durumda olduğunu ifade ederek, “Halkımızla birlikte olduğumuzda gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Gerek pandemi sürecinde gerekse ekonominin genel gidişatının kötü olmasından dolayı esnaf ve sanatkârlarımız zor durumda olup, yarın ne yaparız endişesi içindedirler. Ekonomimizin temelini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımız yalnız bırakılmalıdır. Bir rahatlama getirecek destekler verilmelidir. CHP olarak esnaf ve sanatkârlarımızın her zaman yanında olduk. Sorunlarını ve çözümünü takip etmeye devam edeceğiz. İlginizden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Başkanvekili Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Yönetim Kurulu Üyesi Pastacılar Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu’nu ziyaret ederek, pandemi sürecinde esnaf ve sanatkârların sorunlarını dinledi.

CHP’nin ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, pandemi sürecinde esnafın yaşadığı sorunlar hakkında bilgi vererek, “Biz, bir esnafımızın ve sanatkârımızın sorunu varsa koşarız. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yaparız. Esnafımız önce sağlık sonra ekonomiye bakıyor. Şehrimizde 57 bin esnafımız var. Nüfusumuzun dörtte birini oluşturuyor. Esnaf ve sanatkârlar içinde en çok sıkıntı yaşayanları kantinciler, kahveciler ve servisçi esnafımızdır. Özellikle velilerimiz eğitimin uzaktan yapılmayacağından emin olduğu için eğitim kurumlarının açık tutulmasından yanadır. Okullarımızın açılmasıyla birlikte kantinciler, kahveciler ve servisçilerimiz çarklarını döndürecektir. Üç sektörümüz için ilgili destekler verilmeli, vergileri, SSK’ları hibe edilsin ki rahatlasınlar.  Belediyelerden beklentimizde bu üç sektörümüze yardımcı olmasıdır. 

Diğer beklentimizde,  Halk Bankasından kredi alanlarımız oldu. Bu kredinin vadesinin uzatılmasıdır.  İyi niyetli olarak ötelenmesini bekliyoruz. Bu beklentimiz yerine getirilirse esnaf ve sanatkârlarımız rahat bir nefes alacıktır. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

 

Dünyanın her yerinde hibe vardır. Bizde neden olmasın

 

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener Pandemi sürecinde dünyanın her yerinde hibeler olduğunun üzerinde durarak, “Pandemi sürecinde dünyanın her yerinde iş dünyası için hibeler vardır. AB ülkelerinde pandemi sürecinde haftada üç gün kahveler ve restoranlar açık tutuluyor. Burada yarı fiyatlar uygulanıyor. Değir kalan yarı fiyatı da devlet üstleniyor. Karşılıksız hibeler veriliyor. Bizim ülkemizde esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta kalması içinde bu süreçte hibeler uygulanmalıdır. Bizde neden hibe uygulanmıyor. Bunu iktidar açıklamalıdır. Özellikle pandemi döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın ayakta kalması için bir hibe paketi açıklanmalıdır. Bunun yanında süreç içinde esnaflarımızın ötelenen vergileri ve SSK borçları alınmamalıdır. Esnafımıza ve sanatlarımıza sahip çıkılmazsa ekonomimiz iyice kötüye gider. Bunun yaşanmaması için esnaf ve sanatkârlarımıza sahip çıkarak, rahatlatmalıyız.”

 

Esnaf ve sanatkârlarımız zor durumda

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş esnaf ve sanatkârlarımızın zor durumda olduğunu ifade ederek, “Halkımızla birlikte olduğumuzda gördüğümüz tablo hiçte iyi değildir. Gerek pandemi sürecinde gerekse ekonominin genel gidişatının kötü olmasından dolayı esnaf ve sanatkârlarımız zor durumda olup, yarın ne yaparız endişesi içindedirler. Ekonomimizin temelini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımız yalnız bırakılmalıdır. Bir rahatlama getirecek destekler verilmelidir. CHP olarak esnaf ve sanatkârlarımızın her zaman yanında olduk. Sorunlarını ve çözümünü takip etmeye devam edeceğiz. İlginizden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (