( (

CHP, 96 Yaşında

Siyaset 09.09.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

CHP, 96 Yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıt alanında çelenk sunumu töreninden sonra konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin gücünü halktan aldığını ve Türkiye’nin en köklü, en büyük ve örgütlü gücünü oluşturduğunu söyledi.   Atatürk Anıt alanındaki kutlama törenine CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, önceki dönem Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Çelenk sunumundan sonra konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğunu belirterek, “Partimiz CHP, kurucumuz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetlerinden birisidir. Birileri CHP’yi terörist olmakla suçluyor. CHP, cumhuriyeti kuran, devrimlerini gerçekleştiren bir partidir. Partimizden terörist çıkmaz. Bizim varlığımız cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmak içindir. Kurucumuz Atatürk’ün dediği gibi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ derken, Türk milletini bir sayan bu anlayıştan taviz vermeyen, birlik ve beraberlikten yana olan bir partiyiz. Bizim milliyetçilik anlayışımızda devletin kazanımlarını satmak yoktur” dedi. Partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasını değerlendiren Barış Bektaş, “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu millet iradesine sahip çıktığı için yargılanıyor. Canan hanımın 7 yıl önce attığı tweetlerden dolayı dosyası il başkanı olunca açılıyor ve yargılama sürecine giriliyor. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasından iki gün önce de iddianame hazırlanıyor. İktidar tarafından bizim eleştirimiz ve tweetlerden ceza alırken, onların bize karşı terörist ithamları, hukuku çiğnemeleri suç kabul edilmiyor. Kaftancıoğlu’na verilen ceza kabul edilir bir durum değil, bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Artık bitme noktasına geldiler, bunların dayanışması yoksulluk ve rant içindir. Geldiğimiz noktada vatandaşlarımız bizlere sorunları anlatırken, artık bize çay söylemekten korkmuyor. CHP, var olduğu sürece hiçbir şeyden korkmayacak, varlığını sürdürecektir. Adalet ve hak arayışından vazgeçmeyecektir. Bizler bir ve iri olduğumuz ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz sürece, ülkemiz üzerine oynanan oyunlar amaçlarına ulaşmadığı gibi, bizim de birlikteliğimize güç katacak” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıt alanında çelenk sunumu töreninden sonra konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin gücünü halktan aldığını ve Türkiye’nin en köklü, en büyük ve örgütlü gücünü oluşturduğunu söyledi. 


 Atatürk Anıt alanındaki kutlama törenine CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, önceki dönem Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, il yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, ilçe başkanları ve partililer katıldı.


Çelenk sunumundan sonra konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP’nin kuruluş ve kurtuluşun partisi olduğunu belirterek, “Partimiz CHP, kurucumuz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanetlerinden birisidir. Birileri CHP’yi terörist olmakla suçluyor. CHP, cumhuriyeti kuran, devrimlerini gerçekleştiren bir partidir. Partimizden terörist çıkmaz. Bizim varlığımız cumhuriyetimize, devletimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmak içindir. Kurucumuz Atatürk’ün dediği gibi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ derken, Türk milletini bir sayan bu anlayıştan taviz vermeyen, birlik ve beraberlikten yana olan bir partiyiz. Bizim milliyetçilik anlayışımızda devletin kazanımlarını satmak yoktur” dedi.


Partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasını değerlendiren Barış Bektaş, “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu millet iradesine sahip çıktığı için yargılanıyor. Canan hanımın 7 yıl önce attığı tweetlerden dolayı dosyası il başkanı olunca açılıyor ve yargılama sürecine giriliyor. Partimizin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasından iki gün önce de iddianame hazırlanıyor. İktidar tarafından bizim eleştirimiz ve tweetlerden ceza alırken, onların bize karşı terörist ithamları, hukuku çiğnemeleri suç kabul edilmiyor. Kaftancıoğlu’na verilen ceza kabul edilir bir durum değil, bu konudaki mücadelemiz devam edecektir. Artık bitme noktasına geldiler, bunların dayanışması yoksulluk ve rant içindir. Geldiğimiz noktada vatandaşlarımız bizlere sorunları anlatırken, artık bize çay söylemekten korkmuyor. CHP, var olduğu sürece hiçbir şeyden korkmayacak, varlığını sürdürecektir. Adalet ve hak arayışından vazgeçmeyecektir. Bizler bir ve iri olduğumuz ve beraberliğimizden taviz vermediğimiz sürece, ülkemiz üzerine oynanan oyunlar amaçlarına ulaşmadığı gibi, bizim de birlikteliğimize güç katacak” diye konuştu.



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (