( (

Cemaati Müslim’in ‘Tente’ İstiyor!

Yaşam 11.01.2017 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Cemaati Müslim’in ‘Tente’ İstiyor!

 Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı.” şeklindeki haberleri okuyunca, yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm doğrusu.  Neyse yine de sizinle paylaşmak istiyorum. Konya Büyükşehir Belediyesinde görevli bir abimizin geçen gün annesi vefat etmişti. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için cenazesine katıldım. Cenaze namazı Üçler mezarlığının yanındaki Hacıveyis Camiinde kılınacak, öğle ezanının okunmasını bekliyoruz. Avluya baktım 4 cenaze var. Caminin içi ise hınca hınç dolu. Artık dışarıda kılacağız. Caminin arkasında, cenaze namazının kılınacağı avluda dostlarla ayaküstü konuşuyoruz. Bir ara avluya tente yapılması talebi geldi. Yaz kış, yağmurdan, kardan, güneşten vatandaşın etkilenmemesi için bu alana tente yapılsa iyi olur diyorlardı. Hatta örneğini bile verdiler. Hiç gitmedim ama Ankara’daki Karşıyaka Camii avlusunu tamamen kaplayan tente sistemi kurulmuş. İnternetten fotoğraflarına bakıp sizlerle de ekte paylaşıyorum. Malumunuz olduğu üzeri, 2014 yılında restorasyonuna başlanılan tarihi Sultan Selim Camiindeki çalışmalar halen devam ediyor. Bu nedenle Konya merkezde çoğunlukla cenaze namazları Hacıveyis camiinde kılınıyor. Zaman zaman 4, 5, 6 cenazenin kaldırıldığına şahit oluyoruz. Ankara yapmış, biz neden yapmayalım. Bu hizmeti bizim insanımızda hak ediyor diye düşünüyorum.

 Olayda 2 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı.” şeklindeki haberleri okuyunca, yazsam mı yazmasam mı diye düşündüm doğrusu.


 Neyse yine de sizinle paylaşmak istiyorum. Konya Büyükşehir Belediyesinde görevli bir abimizin geçen gün annesi vefat etmişti. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için cenazesine katıldım. Cenaze namazı Üçler mezarlığının yanındaki Hacıveyis Camiinde kılınacak, öğle ezanının okunmasını bekliyoruz. Avluya baktım 4 cenaze var. Caminin içi ise hınca hınç dolu. Artık dışarıda kılacağız. Caminin arkasında, cenaze namazının kılınacağı avluda dostlarla ayaküstü konuşuyoruz. Bir ara avluya tente yapılması talebi geldi. Yaz kış, yağmurdan, kardan, güneşten vatandaşın etkilenmemesi için bu alana tente yapılsa iyi olur diyorlardı. Hatta örneğini bile verdiler. Hiç gitmedim ama Ankara’daki Karşıyaka Camii avlusunu tamamen kaplayan tente sistemi kurulmuş. İnternetten fotoğraflarına bakıp sizlerle de ekte paylaşıyorum. Malumunuz olduğu üzeri, 2014 yılında restorasyonuna başlanılan tarihi Sultan Selim Camiindeki çalışmalar halen devam ediyor. Bu nedenle Konya merkezde çoğunlukla cenaze namazları Hacıveyis camiinde kılınıyor. Zaman zaman 4, 5, 6 cenazenin kaldırıldığına şahit oluyoruz. Ankara yapmış, biz neden yapmayalım. Bu hizmeti bizim insanımızda hak ediyor diye düşünüyorum.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (