( (

Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe’den Açıklama

Bölge 12.11.2020 - 10:58, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe’den Açıklama

Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe Gerçeğe dayanmayan haberler ile Belediyemiz rencide edilmek istenmektedir. Diyerek bir açıklama yaptı
 Açıklamasında şu ifadeler yer verdi: ‘’Belediyemiz hakkında 11/11/2020 Tarihinde Mancahane Derneği adına yazıldığı ileri sürülen asılsız ve mesnetsiz olarak haberler yapılmış ve buna ilişkin olarak da sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlar yapılmıştır.              Belediyemizin haberde belirtildiği şekilde sokak hayvanlarına yönelik olumsuz bir uygulaması ve eylemi bulunmamaktadır. Belediyemiz tam tersine her zaman hayvan sever bir Belediye olarak hizmet etmeye çalışmaktadır. Belediyemiz tarafından sürekli olarak sokak hayvanlarının bakımı ve beslenme ihtiyaçları karşılanmakta, yaralı ve hasta olanlar hayvan barınaklarına teslim edilmektedir. Tüm canlılar için olduğu gibi sokak hayvanları içinde gerekli tüm hassasiyet belediyemiz ve çalışanları tarafından gösterilmektedir.             4500 Nüfusa sahip olan ilçemizde şu anda sokaklarda sokak hayvanı olarak gezen çok sayıda köpek bulunmaktadır. Bunların korunması ve doyurulmasını Belediyemiz tarafından titizlikle yapılmaktadır. Gelen ihbarlar neticesinde tespit edilen Ekim ayı içerisinde ölüm sebebinin ne olduğu belli olmayan 5-6 sokak hayvanı toplum sağlığı da düşünülerek belediye çöplüğünde kazılan çukur içerisine bırakılmıştır.  Yapılan haberlerde paylaşılan görüntüler bunlardır. Ölen sokak hayvanlarının üstünün toprak ile örtülmesi ve sonrasında Jandarma eşliğinde yapılan bir kazı çalışması mevcut değildir. Sahada bulunan yaralı hayvanlar ile ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan tesbit sonucunda oluşan yaralanmaların Büyük köpekler ve Koyun köpekleri tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Gerçeğe dayanmayan haberler ile Belediyemiz rencide edilmek istenmektedir. Büyük köpekler ve Koyun köpekleri tarafından yaralanan hayvanlar ile ilgili her canlının olduğu gibi bizim de canımız yanmıştır. Yaralı köpeklerin tekrar sağlığına kavuşması için gerekli tüm ilgi Belediyemizce gösterilecektir. Bugüne kadar yaşanan hayvan ölümleri için Belediyemiz ve çalışanlarımızın da duyduğu üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yine bu tür yaralanma ve ölüm olayının yaşanmaması için gerekli tedbirler Belediyemizce alınarak yeni ölümlerin yaşanması engellenmeye çalışılacaktır.’’ dedi  
Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe Gerçeğe dayanmayan haberler ile Belediyemiz rencide edilmek istenmektedir. Diyerek bir açıklama yaptı

 Açıklamasında şu ifadeler yer verdi: ‘’Belediyemiz hakkında 11/11/2020 Tarihinde Mancahane Derneği adına yazıldığı ileri sürülen asılsız ve mesnetsiz olarak haberler yapılmış ve buna ilişkin olarak da sosyal paylaşım sitelerinde paylaşımlar yapılmıştır.

             Belediyemizin haberde belirtildiği şekilde sokak hayvanlarına yönelik olumsuz bir uygulaması ve eylemi bulunmamaktadır. Belediyemiz tam tersine her zaman hayvan sever bir Belediye olarak hizmet etmeye çalışmaktadır. Belediyemiz tarafından sürekli olarak sokak hayvanlarının bakımı ve beslenme ihtiyaçları karşılanmakta, yaralı ve hasta olanlar hayvan barınaklarına teslim edilmektedir. Tüm canlılar için olduğu gibi sokak hayvanları içinde gerekli tüm hassasiyet belediyemiz ve çalışanları tarafından gösterilmektedir.

            4500 Nüfusa sahip olan ilçemizde şu anda sokaklarda sokak hayvanı olarak gezen çok sayıda köpek bulunmaktadır. Bunların korunması ve doyurulmasını Belediyemiz tarafından titizlikle yapılmaktadır.

Gelen ihbarlar neticesinde tespit edilen Ekim ayı içerisinde ölüm sebebinin ne olduğu belli olmayan 5-6 sokak hayvanı toplum sağlığı da düşünülerek belediye çöplüğünde kazılan çukur içerisine bırakılmıştır.  Yapılan haberlerde paylaşılan görüntüler bunlardır. Ölen sokak hayvanlarının üstünün toprak ile örtülmesi ve sonrasında Jandarma eşliğinde yapılan bir kazı çalışması mevcut değildir. Sahada bulunan yaralı hayvanlar ile ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan tesbit sonucunda oluşan yaralanmaların Büyük köpekler ve Koyun köpekleri tarafından yapıldığı tespit edilmiştir.

Gerçeğe dayanmayan haberler ile Belediyemiz rencide edilmek istenmektedir. Büyük köpekler ve Koyun köpekleri tarafından yaralanan hayvanlar ile ilgili her canlının olduğu gibi bizim de canımız yanmıştır. Yaralı köpeklerin tekrar sağlığına kavuşması için gerekli tüm ilgi Belediyemizce gösterilecektir. Bugüne kadar yaşanan hayvan ölümleri için Belediyemiz ve çalışanlarımızın da duyduğu üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yine bu tür yaralanma ve ölüm olayının yaşanmaması için gerekli tedbirler Belediyemizce alınarak yeni ölümlerin yaşanması engellenmeye çalışılacaktır.’’ dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (