( (

Bosna’da Mayınlı Araziler Etkilendi

Dünya 23.05.2014 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Bosna’da Mayınlı Araziler Etkilendi

120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna’da tehlikenin boyutları değişiyor. Sel ve toprak kaymaları 1992-95 savaşının kalıntıları olan mayınlı arazilerin etkilenmesine neden oldu. Açığa çıkabilecek mayınların patlamasından endişe ediliyor. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Berat: “En son 120 yıl önce böyle bir felaket yaşandığı biliniyor. 1,5 milyon insan etkilendi, 550 bin ile 1 milyon arasında insan evsiz kaldı. Metrekareye 90 kilo yağmur düştü. Bölgede çok sayıda heyelan meydana geldi. 1992-95 savaşında yerleştirilen mayınların heyelanlar ve sel felaketi neticesinde yer değiştirdiği söyleniyor. Mayın probleminin yerel bir problem olmaktan çıkıp bölgesel bir problem haline gelmiş olabileceği belirtiliyor.” dedi. Türkiye’den gelen yardımların bölge halkı için çok önemli olduğunu belirten Berat: “Uluslararası Saraybosna Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği başta öğrenciler, bölge halkı ve akademisyenler arasında toplanan 3 kamyon giysi, su, yiyecek ve temizlik malzemeleri Bjelina Janja bölgesine Tika Aracılığı ile ulaştırıldı. Felaket gününden 4 gün sonra bölge halkı ilk yardımlarını IUS öğrencileri vasıtası ile aldı. Öğrencilerimiz bizzat malzemelerin dağıtımına eşlik ettiler. Türkiye’den TİKA, KIZILAY, AFAD, IHH gibi yardım kuruluşlarının da faaliyetleri koordineli bir şekilde devam ediyor. Türk askeri de tamamen organize olmuş durumda.” şeklinde konuştu.

120 yılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna’da tehlikenin boyutları değişiyor. Sel ve toprak kaymaları 1992-95 savaşının kalıntıları olan mayınlı arazilerin etkilenmesine neden oldu. Açığa çıkabilecek mayınların patlamasından endişe ediliyor.


Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Öğretim Görevlisi Faruk Berat: “En son 120 yıl önce böyle bir felaket yaşandığı biliniyor. 1,5 milyon insan etkilendi, 550 bin ile 1 milyon arasında insan evsiz kaldı. Metrekareye 90 kilo yağmur düştü. Bölgede çok sayıda heyelan meydana geldi. 1992-95 savaşında yerleştirilen mayınların heyelanlar ve sel felaketi neticesinde yer değiştirdiği söyleniyor. Mayın probleminin yerel bir problem olmaktan çıkıp bölgesel bir problem haline gelmiş olabileceği belirtiliyor.” dedi.


Türkiye’den gelen yardımların bölge halkı için çok önemli olduğunu belirten Berat: “Uluslararası Saraybosna Üniversitesi öğrencilerinin organize ettiği başta öğrenciler, bölge halkı ve akademisyenler arasında toplanan 3 kamyon giysi, su, yiyecek ve temizlik malzemeleri Bjelina Janja bölgesine Tika Aracılığı ile ulaştırıldı. Felaket gününden 4 gün sonra bölge halkı ilk yardımlarını IUS öğrencileri vasıtası ile aldı. Öğrencilerimiz bizzat malzemelerin dağıtımına eşlik ettiler. Türkiye’den TİKA, KIZILAY, AFAD, IHH gibi yardım kuruluşlarının da faaliyetleri koordineli bir şekilde devam ediyor. Türk askeri de tamamen organize olmuş durumda.” şeklinde konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (