( (

Bölgenin En Güçlü Su Laboratuvarı Konya'da

Bölge 09.12.2020 - 11:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bölgenin En Güçlü Su Laboratuvarı Konya'da

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akreditasyon sertifikasına sahip Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, bölgenin en güçlü su laboratuvarı olarak hizmet veriyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bölgenin en güçlü Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı’nın, Avrupa Akreditasyon Birliği Üyesi Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) tarafından akreditasyon sertifikası yenilendi.  TSE EN ISO/ IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler Standardına göre uluslararası akreditasyonu yeniden onaylanan KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı'nda; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olmak üzere 90 adet parametre analizi yapılıyor. Türk Akreditasyon Kurumu’nun yaptığı denetim ile fiziksel ve kimyasal analizlerde 39, mikrobiyolojik analizlerde 3 parametre olmak üzere toplam 42 parametrede akredite oldu.  KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı’nda yılda yaklaşık 10 bin numunenin incelenip, 35 bin parametrenin analizi yapılıyor. Konya şebekesine verilen içme ve kullanma suları 248 farklı noktadan numuneler alınarak haftalık ve aylık dönemlerde düzenli olarak kontrol ediliyor. Tüm bunların dışında akredite laboratuvarda memba suları, yüzey suları (baraj suları), yeraltı suları (kuyular), depolar, şebekeler, abone şikâyetleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan gelen özel istek numunelerinin analizleri de yapılıyor. Konya şebekesine verilen tüm su kaynakları ve şebeke sularından haftalık, on beş günlük ve aylık periyotlarla numune alınıp mikrobiyolojik analizleri yapılarak, sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” standartlarına göre değerlendiriliyor. Laboratuvar personeli vermiş olduğu analiz sonuçlarının güvenirliliğini ve doğruluğunu sağlamak için belirli aralıklarda uluslararası standartlara sahip yetkili laboratuvarlar tarafından düzenlenen yeterlilik testlerine katılarak başarılı sonuçlar alıyor.   Tam otomasyon sistemi ile analiz yapma özelliğine sahip KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı, düzenli olarak Konya'nın içme suyu kalite ve kontrolünü gerçekleştirmesinin yanı sıra bölge illerden gelen taleplere de cevap veriyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akreditasyon sertifikasına sahip Su Kalite Kontrol Laboratuvarı, bölgenin en güçlü su laboratuvarı olarak hizmet veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren bölgenin en güçlü Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı’nın, Avrupa Akreditasyon Birliği Üyesi Türk Akreditasyon Kurumu(TÜRKAK) tarafından akreditasyon sertifikası yenilendi.

 TSE EN ISO/ IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yetkinliği için Genel Gereklilikler Standardına göre uluslararası akreditasyonu yeniden onaylanan KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı'nda; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik olmak üzere 90 adet parametre analizi yapılıyor. Türk Akreditasyon Kurumu’nun yaptığı denetim ile fiziksel ve kimyasal analizlerde 39, mikrobiyolojik analizlerde 3 parametre olmak üzere toplam 42 parametrede akredite oldu. 

KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı’nda yılda yaklaşık 10 bin numunenin incelenip, 35 bin parametrenin analizi yapılıyor. Konya şebekesine verilen içme ve kullanma suları 248 farklı noktadan numuneler alınarak haftalık ve aylık dönemlerde düzenli olarak kontrol ediliyor. Tüm bunların dışında akredite laboratuvarda memba suları, yüzey suları (baraj suları), yeraltı suları (kuyular), depolar, şebekeler, abone şikâyetleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlardan gelen özel istek numunelerinin analizleri de yapılıyor. Konya şebekesine verilen tüm su kaynakları ve şebeke sularından haftalık, on beş günlük ve aylık periyotlarla numune alınıp mikrobiyolojik analizleri yapılarak, sonuçları “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” standartlarına göre değerlendiriliyor.

Laboratuvar personeli vermiş olduğu analiz sonuçlarının güvenirliliğini ve doğruluğunu sağlamak için belirli aralıklarda uluslararası standartlara sahip yetkili laboratuvarlar tarafından düzenlenen yeterlilik testlerine katılarak başarılı sonuçlar alıyor.

 

Tam otomasyon sistemi ile analiz yapma özelliğine sahip KOSKİ Su Kalite ve Kontrol Laboratuvarı, düzenli olarak Konya'nın içme suyu kalite ve kontrolünü gerçekleştirmesinin yanı sıra bölge illerden gelen taleplere de cevap veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (