( (

“Biz Namazı Kılacağız, O da Bizi Adam Yapacak”

Kültür Sanat 25.11.2019 - 11:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

“Biz Namazı Kılacağız, O da Bizi Adam Yapacak”

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında namazı anlatan Eğitimci-Yazar Halil Atalay, İslam’ın temsili ve ilanı noktasında en önemli ibadet olan namazın kılan kulu ‘adem’ ve ‘adam’ yaptığını söyledi
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan Eğitimci-Yazar Halil Atalay, “Namazı biz kılacağız, namaz da bizi adem kılacak, adam kılacak” dedi. Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin sohbet salonunda “Dinin Direği Namaz” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Atalay, namazın insan hayatına kazandırdıklarını anlattı. İnsanın rabbiyle iletişim kurmaya ihtiyaç duyduğunu, bunun en güzel yolunun da namaz olduğunu dile getiren Atalay, namazın İslam’ın temsili ve ilanı noktasında en önemli ibadetlerden biri olduğunu kaydetti. Savaş zamanında bile namazsız bir hayatın mümkün olmadığını vurgulayan Atalay, şunları söyledi: “İradeli, iradesiz bütün varlıkların ortak ibadetini namaz ile tasdik ediyoruz. İbadette tatil yok. İbadette tatil yapan yaratanla irtibatını keser. Yaratanla irtibatı kesenin de hayatla irtibatı kesilir. İlimle irtibatı kesen yaratanla irtibatı keser, hayatla da irtibatı kesilir. Dolayısıyla ilim dolu kaliteli bir hayatın yolu namazdan geçer. Namaz imanın belirtisidir. Namazın günün vakitlerine dağılması, bizim bilinçlenme seanslarımızdır. Allah’ın huzuruna, secdeye varanların birbirini de fark etmeleri gerekir. Doyurmakla baba, doğurmakla anne olunmaz. Onun için namaz konusunda çocuklarımızı da eğiteceğiz. Çocuklarımız istediğimiz gibi değil, eğittiğimiz gibi olur. Namazın yeri başın vücuttaki yeri gibidir. Bu nedenle dinin direği namaz. Namaz bizim hayatımızı kuşatan bir ibadet. Camilere yatay gitmeden dikey gitmenin yolunu bulacağız. Camiye giderken, her adımda sevap yazılır. Yetmedi, 1 günah da silinir. Kâra bakın. Onun için, biz musalla değil, musalli, yani namazı adam gibi kılan Müslüman olacağız. Namaz kulluk bilinci, yaşam tarzıdır. Namazın bizi vakitli Müslümana yapma gibi bir özelliği var. Namaz insanı her türlü yolsuzluktan uzaklaştırır. Bir iman bizi namaza kaldıramıyorsa o iman bizi sırattan da geçiremez. Secdesiz insanların peygamberimize komşu olması zor. Onun için secdelerimizi artıracağız. İki ‘S’yi buluşturacağız. Yani seher ile secdeyi. Camiler de Müslümanın kalbi mesabesindedir. Orada insanı aklar, paklar, temizler, topluma tertemiz geri gönderir. Namazı biz muhafaza ettiğimiz gibi namaz da bizi muhafaza eder. Müslümanları temsil eden en önemli ibadet. Namaz aynı zamanda insana vakur olmayı öğretir. Tabiri caizse insanı şekillendiriyor. Bize yön, yan, taraf disiplini veriyor. Namaz insanı öyle bir temizleyici ki, rabbimize layık hale getiriyor.” Atalay, konferans sonunda katılımcıların namaza yönelik sorularını da cevaplandırdı. Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Halil Atalay’a günün anısına tablo hediye etti.
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında namazı anlatan Eğitimci-Yazar Halil Atalay, İslam’ın temsili ve ilanı noktasında en önemli ibadet olan namazın kılan kulu ‘adem’ ve ‘adam’ yaptığını söyledi

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan Eğitimci-Yazar Halil Atalay, “Namazı biz kılacağız, namaz da bizi adem kılacak, adam kılacak” dedi.

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin sohbet salonunda “Dinin Direği Namaz” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Atalay, namazın insan hayatına kazandırdıklarını anlattı. İnsanın rabbiyle iletişim kurmaya ihtiyaç duyduğunu, bunun en güzel yolunun da namaz olduğunu dile getiren Atalay, namazın İslam’ın temsili ve ilanı noktasında en önemli ibadetlerden biri olduğunu kaydetti.

Savaş zamanında bile namazsız bir hayatın mümkün olmadığını vurgulayan Atalay, şunları söyledi:

“İradeli, iradesiz bütün varlıkların ortak ibadetini namaz ile tasdik ediyoruz. İbadette tatil yok. İbadette tatil yapan yaratanla irtibatını keser. Yaratanla irtibatı kesenin de hayatla irtibatı kesilir. İlimle irtibatı kesen yaratanla irtibatı keser, hayatla da irtibatı kesilir. Dolayısıyla ilim dolu kaliteli bir hayatın yolu namazdan geçer. Namaz imanın belirtisidir. Namazın günün vakitlerine dağılması, bizim bilinçlenme seanslarımızdır. Allah’ın huzuruna, secdeye varanların birbirini de fark etmeleri gerekir. Doyurmakla baba, doğurmakla anne olunmaz. Onun için namaz konusunda çocuklarımızı da eğiteceğiz. Çocuklarımız istediğimiz gibi değil, eğittiğimiz gibi olur. Namazın yeri başın vücuttaki yeri gibidir. Bu nedenle dinin direği namaz. Namaz bizim hayatımızı kuşatan bir ibadet. Camilere yatay gitmeden dikey gitmenin yolunu bulacağız. Camiye giderken, her adımda sevap yazılır. Yetmedi, 1 günah da silinir. Kâra bakın. Onun için, biz musalla değil, musalli, yani namazı adam gibi kılan Müslüman olacağız. Namaz kulluk bilinci, yaşam tarzıdır. Namazın bizi vakitli Müslümana yapma gibi bir özelliği var. Namaz insanı her türlü yolsuzluktan uzaklaştırır. Bir iman bizi namaza kaldıramıyorsa o iman bizi sırattan da geçiremez. Secdesiz insanların peygamberimize komşu olması zor. Onun için secdelerimizi artıracağız. İki ‘S’yi buluşturacağız. Yani seher ile secdeyi. Camiler de Müslümanın kalbi mesabesindedir. Orada insanı aklar, paklar, temizler, topluma tertemiz geri gönderir. Namazı biz muhafaza ettiğimiz gibi namaz da bizi muhafaza eder. Müslümanları temsil eden en önemli ibadet. Namaz aynı zamanda insana vakur olmayı öğretir. Tabiri caizse insanı şekillendiriyor. Bize yön, yan, taraf disiplini veriyor. Namaz insanı öyle bir temizleyici ki, rabbimize layık hale getiriyor.”

Atalay, konferans sonunda katılımcıların namaza yönelik sorularını da cevaplandırdı. Program sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Halil Atalay’a günün anısına tablo hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (