( (

Birlik Vakfı Hanımlar Komisyonu’ndan Tasavvuf Musikisi Konseri

Kültür Sanat 20.05.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Birlik Vakfı Hanımlar Komisyonu’ndan Tasavvuf Musikisi Konseri

Muhafazakar kesimin sanatı ihmal ettiğini belirten Hanımlar Komisyonu Başkanı Edibe Yılmaz, müziğin aslında bir “Allah’ı anma” şekli olduğunu, bu anlayışla konser verdiklerini söyledi  Birlik Vakfı Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu’nun oluşturduğu Türk Tasavvuf Musikisi korosunun “İlahi Muhabbet - Hicaz İlahilerle Tasavvuf Musikisi Konseri” büyük beğeni aldı. Büyükşehir Belediyesi Süleymanşah Salonu’nda yoğun ilgi gösterilen konserin açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Edibe Yılmaz, ilahinin de Allah’a yapılan bir dua veya Allahı anma şekli olduğunu söyledi. Bu düşünceden yola çıkarak kurdukları koro ile 4 ay önce çalışmalara başladıklarını belirten Yılmaz, “Oluşturduğumuz koromuzda ilk olarak gençlerimizle ahlak dersleri yaptık. Öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmak için de bir konser vermeyi düşündük. Namaz, oruç gibi ibadetler Allah’ı anmaktır. İlahi ile de bunu yapıyoruz. Muhafazakarların yıllarca sanatı ötelediğini düşünüyorum. Gençleri en çok yoldan çıkaran şey sanat değil mi? Biz yıllardır günah, yasak diye bu alanı ihmal ettik. Şuara Suresi’nde şairlerin günah ve sevap işleyenlerini ayırıyor. Rasulullah eğlence yerlerinde musikiye cevaz veriyor. İmam Gazali, İhya-i Ulumiddin’de 35 sayfayı ses ve musikiye ayırmış. Gazali dünya arzusunu körükleyen musiki haram diyor. Vaktinin çoğunu bu işe ayıran ve daha hayırlı işler yapmasını engelleyen için mekruh, güzel sesten zevk alma dışında bir duyguya kapılmayan kimse için müzik mübah, yani serbesttir, Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel sesi kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehabtır diyor. Biz müstehap, yani sevap yönüyle bu işi icra etmeye gayret ediyoruz. Sizlerin de desteği ile konserlerimizi sürekli yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen Vakfımızın Başkanı Abdi Parlak Bey’e teşekkür ederiz” dedi. Programda Türk Tasavvuf Musikisi korosu, birbirinden güzel ilahilerle davetlilerine duygu dolu anlar yaşattı.

Muhafazakar kesimin sanatı ihmal ettiğini belirten Hanımlar Komisyonu Başkanı Edibe Yılmaz, müziğin aslında bir “Allah’ı anma” şekli olduğunu, bu anlayışla konser verdiklerini söyledi


 Birlik Vakfı Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu’nun oluşturduğu Türk Tasavvuf Musikisi korosunun “İlahi Muhabbet - Hicaz İlahilerle Tasavvuf Musikisi Konseri” büyük beğeni aldı.


Büyükşehir Belediyesi Süleymanşah Salonu’nda yoğun ilgi gösterilen konserin açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Edibe Yılmaz, ilahinin de Allah’a yapılan bir dua veya Allahı anma şekli olduğunu söyledi. Bu düşünceden yola çıkarak kurdukları koro ile 4 ay önce çalışmalara başladıklarını belirten Yılmaz, “Oluşturduğumuz koromuzda ilk olarak gençlerimizle ahlak dersleri yaptık. Öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmak için de bir konser vermeyi düşündük. Namaz, oruç gibi ibadetler Allah’ı anmaktır. İlahi ile de bunu yapıyoruz. Muhafazakarların yıllarca sanatı ötelediğini düşünüyorum. Gençleri en çok yoldan çıkaran şey sanat değil mi? Biz yıllardır günah, yasak diye bu alanı ihmal ettik. Şuara Suresi’nde şairlerin günah ve sevap işleyenlerini ayırıyor. Rasulullah eğlence yerlerinde musikiye cevaz veriyor. İmam Gazali, İhya-i Ulumiddin’de 35 sayfayı ses ve musikiye ayırmış. Gazali dünya arzusunu körükleyen musiki haram diyor. Vaktinin çoğunu bu işe ayıran ve daha hayırlı işler yapmasını engelleyen için mekruh, güzel sesten zevk alma dışında bir duyguya kapılmayan kimse için müzik mübah, yani serbesttir, Allah sevgisi ile dolup taşan, duyduğu güzel sesi kendisinde yalnızca güzel sıfatları tahrik eden kimse için müstehabtır diyor. Biz müstehap, yani sevap yönüyle bu işi icra etmeye gayret ediyoruz. Sizlerin de desteği ile konserlerimizi sürekli yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda bize desteklerini esirgemeyen Vakfımızın Başkanı Abdi Parlak Bey’e teşekkür ederiz” dedi.


Programda Türk Tasavvuf Musikisi korosu, birbirinden güzel ilahilerle davetlilerine duygu dolu anlar yaşattı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (