( (

Bingöl Karlıova'da 5.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha!

Gündem 15.06.2020 - 12:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bingöl Karlıova'da 5.6 Büyüklüğünde Bir Deprem Daha!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bingöl Karlıova'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Saat 09.51'de meydana felen depremin derinliği 7.01 kilometre. Deprem, Elazığ ve Erzurum'da da hissedildi. Bölgede çadır kurmaya devam ediliyor.    Prof. Dr. Görür: Beklediğimiz büyük depremi öne çekmiş olabilir  Prof. Dr. Naci Görür, "Bu depremin meydana geldiği yer iki ana fayın kesiştiği nokta. Önemi çok daha fazla oluyor. Kuzey Anadolu Fay Kuşağı ile Doğu Anadolu Fayı’nın kesiştiği yer Karlıova. Deprem üreten en hassas yerlerinden biri burası. Yer bilimciler olarak bu deprem olmadan önce Erzincan ile Karlıova arasında deprem beklediğimizi söyleyegeldik. İstanbul'dan sonra söylediğimiz yer burası. Bu deprem dediğimiz yerde oldu. Bizim burada beklediğimiz deprem en az 7 büyüklüğünde deprem. Bu deprem ona karşılık gelmez." dedi.  Görür, "Bu deprem beklenen depremi biraz daha öne çekmiş olabilir. Ülkeyi yönetenlere tavsiyem Erzincan ve Karlıova arasına dikkat edilmeli. Riskli olduğunu söylüyoruz" düşüncesini dile getirdi.  Dün Karlıova'da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde 1 güvenlik korucusunun yaşamını yitirmiş, 18 kişi yaralanmıştı. 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Bingöl Karlıova'da 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Saat 09.51'de meydana felen depremin derinliği 7.01 kilometre. Deprem, Elazığ ve Erzurum'da da hissedildi. Bölgede çadır kurmaya devam ediliyor. 

 

Prof. Dr. Görür: Beklediğimiz büyük depremi öne çekmiş olabilir 

Prof. Dr. Naci Görür, "Bu depremin meydana geldiği yer iki ana fayın kesiştiği nokta. Önemi çok daha fazla oluyor. Kuzey Anadolu Fay Kuşağı ile Doğu Anadolu Fayı’nın kesiştiği yer Karlıova. Deprem üreten en hassas yerlerinden biri burası. Yer bilimciler olarak bu deprem olmadan önce Erzincan ile Karlıova arasında deprem beklediğimizi söyleyegeldik. İstanbul'dan sonra söylediğimiz yer burası. Bu deprem dediğimiz yerde oldu. Bizim burada beklediğimiz deprem en az 7 büyüklüğünde deprem. Bu deprem ona karşılık gelmez." dedi.  Görür, "Bu deprem beklenen depremi biraz daha öne çekmiş olabilir. Ülkeyi yönetenlere tavsiyem Erzincan ve Karlıova arasına dikkat edilmeli. Riskli olduğunu söylüyoruz" düşüncesini dile getirdi. 

Dün Karlıova'da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde 1 güvenlik korucusunun yaşamını yitirmiş, 18 kişi yaralanmıştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (