( (

Benzin ve Motorine Zam

Ekonomi (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 09.03.2021 - 23:07, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Benzin ve Motorine Zam

Benzin ve motorine gelecek olan 30'ar kuruş olarak gelmesi beklenen zam eşel mobil sistem gereği zam pompaya yansımayacak.
Benzine bu gece, motorine ise yarın gece 30’ar kuruş zam gelecek. Devletin vazgeçtiği ÖTV ise benzinin litresinde 1,10 TL, motorinde ise 0,99 TL’ye ulaşacak. Otogazda ise mevcut ÖTV alacağı 89 kuruş düzeyinde. Zam pompa fiyatlarına yansımayacak ancak eşel mobil sistem gereği devletin vazgeçtiği ÖTV artmaya devam ediyor. Eşel mobil etki nedir? Akaryakıt fiyatlarının döviz kurundaki oynaklık nedeniyle çok sık değişimini önlemek amacıyla, akaryakıt fiyatlarındaki artışların özel tüketim vergisinden otomatik bir şekilde karşılanarak, akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik bir sistemdir. Örneğin benzin fiyatı 30 kuruş arttığında, benzindeki ÖTV 30 kuruş indirilmek suretiyle benzinin pompa fiyatı sabit tutulmaktadır.
Benzin ve motorine gelecek olan 30'ar kuruş olarak gelmesi beklenen zam eşel mobil sistem gereği zam pompaya yansımayacak.

Benzine bu gece, motorine ise yarın gece 30’ar kuruş zam gelecek.

Devletin vazgeçtiği ÖTV ise benzinin litresinde 1,10 TL, motorinde ise 0,99 TL’ye ulaşacak. Otogazda ise mevcut ÖTV alacağı 89 kuruş düzeyinde.

Zam pompa fiyatlarına yansımayacak ancak eşel mobil sistem gereği devletin vazgeçtiği ÖTV artmaya devam ediyor.

Eşel mobil etki nedir?

Akaryakıt fiyatlarının döviz kurundaki oynaklık nedeniyle çok sık değişimini önlemek amacıyla, akaryakıt fiyatlarındaki artışların özel tüketim vergisinden otomatik bir şekilde karşılanarak, akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik bir sistemdir. Örneğin benzin fiyatı 30 kuruş arttığında, benzindeki ÖTV 30 kuruş indirilmek suretiyle benzinin pompa fiyatı sabit tutulmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (