( (

Bektaş; “Milletimizin Müşterek Sesi Olan Basınımızın Sorunları Çözülmelidir.”

Gündem 10.01.2021 - 14:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Milletimizin Müşterek Sesi Olan Basınımızın Sorunları Çözülmelidir.”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayarak, milletimizin müşterek sesi olan basının ve basın çalışanı gazetecilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.
Gazetecilerin kamuoyunun ve vatandaşların doğru haber almasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini dile getiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, ülkemizin ve şehrimizin birçok sorunlarının dile getirilmesi gibi pek çok konuda en önemli görevleri yerine getirmek Çalışan Gazetecilere düşmektedir. Bu önemli görevi üstlenen şehrimizdeki ve Anadolu’daki basınımız, son yıllarda başta ekonomik olmak üzere zor günler geçiriyor. Oysa demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde basın ve basın çalışanları hür olarak görevini yerine getirmelidir. Sessizlerin sesi, kulağı ve gözü olan basınımız ve çalışan gazeteciler rahat bir ortamda görevini yerine getirebilsin ve demokrasimiz gelişsin. Kamuoyunun beklentilerini duyurabilsin” dedi.   Basının, Özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır   Gazetecilerin her türlü sorunları çözülerek, özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmeleri sağlanması gerektiğine dikkat çeken Barış Bektaş, “Günümüzde Çalışan Gazeteciler iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkı gibi birçok haklara yeterince sahip değildir. Bunun yanında 212 sayılı yasayla kazandığı hakları ellerinden alınıyor. Her türlü baskı altında kalıyorlar. Türkiye’de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilik mesleğinin hedef gösterilmeden, saldırıya uğramadan, tutuklanmadan yapılabilmesi için önündeki tüm engeller kaldırılarak, var olan sorunlarından kurtarılarak, özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmek için hukuksal ve ekonomik sorunları biran önce çözüme kavuşturulmalıdır. CHP olarak her zaman basının yanında olduk, onların özgür ortamlarda görevlerini yerine getirmelerini savunduk. Sorunlarının çözümü noktasında da her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Çünkü basın ve çalışan gazeteciler Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, gazetecilerin meslekleriyle meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını dileyerek, çalışan ve en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilerin bu anmalı günlerini kutlayarak, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayarak, milletimizin müşterek sesi olan basının ve basın çalışanı gazetecilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin kamuoyunun ve vatandaşların doğru haber almasında önemli bir görevi yerine getirdiklerini dile getiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, ülkemizin ve şehrimizin birçok sorunlarının dile getirilmesi gibi pek çok konuda en önemli görevleri yerine getirmek Çalışan Gazetecilere düşmektedir. Bu önemli görevi üstlenen şehrimizdeki ve Anadolu’daki basınımız, son yıllarda başta ekonomik olmak üzere zor günler geçiriyor. Oysa demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde basın ve basın çalışanları hür olarak görevini yerine getirmelidir. Sessizlerin sesi, kulağı ve gözü olan basınımız ve çalışan gazeteciler rahat bir ortamda görevini yerine getirebilsin ve demokrasimiz gelişsin. Kamuoyunun beklentilerini duyurabilsin” dedi.

 

Basının, Özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmeleri sağlanmalıdır

 

Gazetecilerin her türlü sorunları çözülerek, özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmeleri sağlanması gerektiğine dikkat çeken Barış Bektaş, “Günümüzde Çalışan Gazeteciler iş güvenliğinden, örgütlenme hakkından, haberi haber gibi yazıp kamuoyunu doğru bilgilendirme hakkı gibi birçok haklara yeterince sahip değildir. Bunun yanında 212 sayılı yasayla kazandığı hakları ellerinden alınıyor. Her türlü baskı altında kalıyorlar. Türkiye’de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilik mesleğinin hedef gösterilmeden, saldırıya uğramadan, tutuklanmadan yapılabilmesi için önündeki tüm engeller kaldırılarak, var olan sorunlarından kurtarılarak, özgür bir ortamda görevlerini yerine getirmek için hukuksal ve ekonomik sorunları biran önce çözüme kavuşturulmalıdır. CHP olarak her zaman basının yanında olduk, onların özgür ortamlarda görevlerini yerine getirmelerini savunduk. Sorunlarının çözümü noktasında da her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Çünkü basın ve çalışan gazeteciler Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün, gazetecilerin meslekleriyle meslek onuruna sahip çıkma günü olmasını dileyerek, çalışan ve en güç koşullarda bile meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilerin bu anmalı günlerini kutlayarak, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (