( (

Bektaş; “İstanbul Seçimlerinde Demokrasimize Ve Cumhuriyetimize Sahip Çıkıldı.”

Siyaset 25.06.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “İstanbul Seçimlerinde Demokrasimize Ve Cumhuriyetimize Sahip Çıkıldı.”

24 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçimini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden kazanması üzerine bir değerlendirme toplantısı düzenleyen CHP Konya il Başkanı Barış Bektaş, seçimin Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu seçimlerde demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkıldığını söyledi.  İl Başkanlığında düzenlenen Değerlendirme toplantısına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, il kadın kolları, gençlik kollarıyla ilçe başkanlarıyla partililer katıldı. İstanbul seçiminde Cumhuriyetimizle demokrasimize sahip çıkıldığını belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını yeniden Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla ülkemizin demokrasi tarihi adına çok mutluyuz. İstanbul seçimi egemenliğin kaynağı olan cumhuriyetimize ve devrimlerine sahip çıkıldığının ve o ruhun yaşadığının bir tespitidir.  Bunun yanında seçimin iptaline yönelik bir tepkiyi gördük.  Türk Milleti geleceğimiz ve demokrasimiz adına sandıkta bir koalisyon yaptı. Kardeşliğimize, toplumsal barışımıza karşı yapılan olumsuzlukları sert bir şekilde dışladı. Artık herkesin görüşlerini ve düşüncelerini açıkça söyleme dönemi başlamıştır. 31 Mart’ta seçmenin hür iradesi masada yok edildi. Partimizin Genel Başkanı Kılaçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşünden bu yana tek adam yönetimine karşın mücadele eden Genel başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Ekrem İmamoğlu’nu Kutluyorum Sözlerine Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak devam eden Barış Bektaş, “Ekrem İmamoğlu ayrılığı, bölücülüğü bir tarafa bırakarak başarılı oldu. Kazanmasından dolayı kendisini kutluyorum.  Bu başarının mimarı İstanbul İl Başkanımız Canan Kaptancıoğlu’dur. Kadın iradesini ve disiplinini sahaya yansıttı. 200 bin kişilik bu kadroyu da tebrik ediyorum. Bu isimsiz kahramanlarımızı tarih hep hatırlayacaktır.” Konya Büyükşehir Belediyesine Uyarı Barış Bektaş Konya Büyükşehir Belediyesini uyararak, “Konya’da halkımızın yüzde 70 oyunu alan bir belediyemiz var. Artık şeffaflığın geliştirilmesi ve halkımıza hizmet etme zorunluluğu vardır. Yedi tane meclis üyemiz var. Büyükşehir Belediyesine bir soru önergesi verdiler. Şehrimizdeki su fiyatlarının indirilmesi, hane sayısına göre su indiriminin derecelendirilmesiyle,  toplu ulaşımda indirim talep ettik. Yine toplu ulaşımda öğrencilerimiz için aylık el kart abonman bedelinin 40 TL yapılmasını talep ettik. Şehrimizdeki Otopark ücretlerin kaldırılmasını istedik. Çünkü bunların hepsi CHP’li belediyelerde uygulanıyor.  İstanbul seçimini bahane ederek ertelediler. Bunun takipçisi olacağız.  Artık Konya Büyükşehir Belediyesinde şeffaflık ve denetlenebilir ve halka hesap verebilirlik dönemi başlamalıdır” diye konuştu.

24 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçimini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yeniden kazanması üzerine bir değerlendirme toplantısı düzenleyen CHP Konya il Başkanı Barış Bektaş, seçimin Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasından dolayı mutlu olduklarını ve bu seçimlerde demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkıldığını söyledi.


 İl Başkanlığında düzenlenen Değerlendirme toplantısına CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, il kadın kolları, gençlik kollarıyla ilçe başkanlarıyla partililer katıldı.


İstanbul seçiminde Cumhuriyetimizle demokrasimize sahip çıkıldığını belirten CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “ İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını yeniden Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla ülkemizin demokrasi tarihi adına çok mutluyuz. İstanbul seçimi egemenliğin kaynağı olan cumhuriyetimize ve devrimlerine sahip çıkıldığının ve o ruhun yaşadığının bir tespitidir.  Bunun yanında seçimin iptaline yönelik bir tepkiyi gördük.  Türk Milleti geleceğimiz ve demokrasimiz adına sandıkta bir koalisyon yaptı. Kardeşliğimize, toplumsal barışımıza karşı yapılan olumsuzlukları sert bir şekilde dışladı. Artık herkesin görüşlerini ve düşüncelerini açıkça söyleme dönemi başlamıştır. 31 Mart’ta seçmenin hür iradesi masada yok edildi. Partimizin Genel Başkanı Kılaçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşünden bu yana tek adam yönetimine karşın mücadele eden Genel başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Ekrem İmamoğlu’nu Kutluyorum


Sözlerine Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak devam eden Barış Bektaş, “Ekrem İmamoğlu ayrılığı, bölücülüğü bir tarafa bırakarak başarılı oldu. Kazanmasından dolayı kendisini kutluyorum.  Bu başarının mimarı İstanbul İl Başkanımız Canan Kaptancıoğlu’dur. Kadın iradesini ve disiplinini sahaya yansıttı. 200 bin kişilik bu kadroyu da tebrik ediyorum. Bu isimsiz kahramanlarımızı tarih hep hatırlayacaktır.”


Konya Büyükşehir Belediyesine Uyarı


Barış Bektaş Konya Büyükşehir Belediyesini uyararak, “Konya’da halkımızın yüzde 70 oyunu alan bir belediyemiz var. Artık şeffaflığın geliştirilmesi ve halkımıza hizmet etme zorunluluğu vardır. Yedi tane meclis üyemiz var. Büyükşehir Belediyesine bir soru önergesi verdiler. Şehrimizdeki su fiyatlarının indirilmesi, hane sayısına göre su indiriminin derecelendirilmesiyle,  toplu ulaşımda indirim talep ettik. Yine toplu ulaşımda öğrencilerimiz için aylık el kart abonman bedelinin 40 TL yapılmasını talep ettik. Şehrimizdeki Otopark ücretlerin kaldırılmasını istedik. Çünkü bunların hepsi CHP’li belediyelerde uygulanıyor.  İstanbul seçimini bahane ederek ertelediler. Bunun takipçisi olacağız.  Artık Konya Büyükşehir Belediyesinde şeffaflık ve denetlenebilir ve halka hesap verebilirlik dönemi başlamalıdır” diye konuştu.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (