( (

Bektaş; “Esnafımız ve Çiftçimiz Görmezden Gelinemez.”

Bölge 05.10.2020 - 12:58, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bektaş; “Esnafımız ve Çiftçimiz Görmezden Gelinemez.”

Hafta sonu Çumra, Hadim ve Bozkır İlçelerinde esnaf, çiftçi ve partilileri ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnafımız ve çiftçimizin gerek ekonominin iyi gitmemesi ve gerekse pandemiden dolayı durumunun kötü olduğunu, bunun karşısında esnafımızla birlikte çiftçilerimiz görmezden gelindiğini gördük” diye konuştu.
CHP Konya il Başkanı Barış Bektaş ve İl Başkanvekili Bekir Yaman’la CHP Çumra ilçe Başkanı Ramazan Kılıç, Hadim İlçe Başkanı Salih Dinçer Sakallı, Bozkır İlçe Başkanı Bahri Rıza Duran ve ilçe yönetimlerini ziyaretlerden sonra, esnafları, çiftçileri ve vatandaşları ziyaret ederek, ekonomideki ve pandemi sürecinde yaşanılan sorunları dinledi.   CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş üç ilçe gezisini değerlendirerek, “Çumra, Hadim ve Bozkır ilçelerimizde çiftçilerimiz, esnaflarımız ve partililerimizle bir araya geldik. Esnaflarımızı ve çiftçilerimizi ziyaret ederek, sorunlarını dinledik. Karşılaştığımız tablo hiçte iyi değildir. Hâlbuki bu üç ilçemiz tarımsal üretimleriyle esnaflarımızla diğer ilçelerimiz gibi önemli bir paya sahip olup, şehrimiz ekonomisine önemli oranda katkı yapıyorlar. Hak ettiği yerlerde de değildir. Gerek ekonominin iyi gitmediği gerekse pandemi sürecinde esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın ekonomik anlamda zorlu bir sürecin içinde olduğu gördük. 4 tane müteahhide 5 milyar veren iktidar, esnafımızı, çiftçimizi pandemi sürecinde yeterince desteklemediği gibi görmezden geliyor. Kendi çiftçimizi desteklemenin yerine tarımda ithalata yöneliyor. Rekabetle çiftçimizi zora sokan bir anlayış sergiliyor. Bu davranış yanlış olduğu kadar, kabul edilir bir durumda değildir. Umarım hükümet, üretimini sürdüren çiftçimize ve esnafımıza yeterince sahip çıkarak, gereken desteği vererek ithalatçı bir tarım anlayışından uzaklaşıp, çiftçisine, esnafına sahip çıkar. Bizde parti olarak esnafımızın, çiftçimizin sorunlarının çözümünü takip etmeye devam edeceğiz” dedi.     
Hafta sonu Çumra, Hadim ve Bozkır İlçelerinde esnaf, çiftçi ve partilileri ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnafımız ve çiftçimizin gerek ekonominin iyi gitmemesi ve gerekse pandemiden dolayı durumunun kötü olduğunu, bunun karşısında esnafımızla birlikte çiftçilerimiz görmezden gelindiğini gördük” diye konuştu.

CHP Konya il Başkanı Barış Bektaş ve İl Başkanvekili Bekir Yaman’la CHP Çumra ilçe Başkanı Ramazan Kılıç, Hadim İlçe Başkanı Salih Dinçer Sakallı, Bozkır İlçe Başkanı Bahri Rıza Duran ve ilçe yönetimlerini ziyaretlerden sonra, esnafları, çiftçileri ve vatandaşları ziyaret ederek, ekonomideki ve pandemi sürecinde yaşanılan sorunları dinledi.

 

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş üç ilçe gezisini değerlendirerek, “Çumra, Hadim ve Bozkır ilçelerimizde çiftçilerimiz, esnaflarımız ve partililerimizle bir araya geldik. Esnaflarımızı ve çiftçilerimizi ziyaret ederek, sorunlarını dinledik. Karşılaştığımız tablo hiçte iyi değildir. Hâlbuki bu üç ilçemiz tarımsal üretimleriyle esnaflarımızla diğer ilçelerimiz gibi önemli bir paya sahip olup, şehrimiz ekonomisine önemli oranda katkı yapıyorlar. Hak ettiği yerlerde de değildir. Gerek ekonominin iyi gitmediği gerekse pandemi sürecinde esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın ekonomik anlamda zorlu bir sürecin içinde olduğu gördük. 4 tane müteahhide 5 milyar veren iktidar, esnafımızı, çiftçimizi pandemi sürecinde yeterince desteklemediği gibi görmezden geliyor. Kendi çiftçimizi desteklemenin yerine tarımda ithalata yöneliyor. Rekabetle çiftçimizi zora sokan bir anlayış sergiliyor. Bu davranış yanlış olduğu kadar, kabul edilir bir durumda değildir. Umarım hükümet, üretimini sürdüren çiftçimize ve esnafımıza yeterince sahip çıkarak, gereken desteği vererek ithalatçı bir tarım anlayışından uzaklaşıp, çiftçisine, esnafına sahip çıkar. Bizde parti olarak esnafımızın, çiftçimizin sorunlarının çözümünü takip etmeye devam edeceğiz” dedi.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (