( (

Başkan Tutal Mehmetçiklerle Yemek Yedi

Bölge 27.11.2019 - 10:09, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Tutal Mehmetçiklerle Yemek Yedi

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, askere gidecek olan 99/4 tertip Mehmetçiklerle yemekte bir araya geldi.
Başkan Tutal, birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.   Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evinde düzenlenen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir ve Mehmetçik adayları katıldı.   Allah sizin gibi genç yiğitlerin sayısını ülkemizde ve ilçemizde artırsın diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; bir devletin daim olması , devam edebilmesi için o devleti oluşturan etkenler vardır.  Milletin malının, canının, namusunun emin olması için güçlü bir ordusunun olması gerekir. Bizim genlerimizden gelen bir duygu, bir kahramanlık var. Ölürsek şehit, kalırsak gazi olma duygusu ile yaradılışımızda olan kahramanlık duygularımızın pekişmesi sonucu biz yedi düvele değil, tüm dünya ya meydan okuyabilmiş ataların torunlarıyız. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında , Yemende biz bunu yaptık. 15 Temmuz 'da siz gibi yiğitler Bugün elhamdülillah dünyanın her yerinde biz rahat bir şekilde hareket ediyoruz. Yürek olmadan bilek olmadan, ne kadar modern silah sahibi olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun başarı elde edilebilmesi mümkün değil.Silahla yüreğin, silahla bileğin bütünleşmesi gerekir. Şükür ki bu sizin gibi gençlerimizde ve milletimizde mevcut" dedi.   Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir askere uğurlama şekli yok. Eğlenerek ve gülerek adeta düğün havası içerinde evlatlarını askere gönderen bir başka millet yok  diyen Başkan Tutal; bu duygu ve düşüncelerle hareket ettiğimiz sürece kimse bizim bileğimizi bükemez ve bu topraklardan bir adım içeri giremez.Bu duygu ve düşüncelerle güle güle gitmenizi ,görevinizi tamamladıktan  sonra, sıhhatli bir şekilde ailenize kavuşmanızı temenni ediyorum "şeklinde konuştu.   Görev yaptığınız yerde Türkiye'nin dört bir yanında gelen farklı kardeşlerinizle tanışacaksınız diyen Kaymakam Aydın Erdoğan; sahip olduğunuz nimetleri , güzellikleri annenizi, babanızı özleyeceksiniz. Ama bu süreç sizi olgunlaştıracak. Biz bu coğrafya ya geldiğimiz günden bu yana sürekli mücadele ettik. Bulunduğumuz coğrafya sıkıntılı ve bu sıkıntılarla baş edebilmek için güçlü bir orduya, ekonomiye ve teknolojiye ihtiyacımız var. Güçlü bir ordumuz var, inanıyorum ki sizlerle birlikte bir kat daha güç kazanacak. Gideceğiz kıtalarda kolaylıklar diliyorum,ayağınıza taş değmesin sağ gidin salim gelin. Ben Başkanımıza  bu güzel ortamda bizi bir araya getirdiği için, devlet millet kaynaşmasını sağladığı için, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.   İlçe Jandarma komutanı Yahya Koca ise bir selamlama konuşması yaprak 99/4 tertip Mehmetçiklere hayırlı teskereler diledi.   Başkan Tutal ve programa katılanlar ile  daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.    
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, askere gidecek olan 99/4 tertip Mehmetçiklerle yemekte bir araya geldi.

Başkan Tutal, birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

 

Seydişehir Belediyesi Adile Baysal Kültür Evinde düzenlenen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Salih Yahya Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir ve Mehmetçik adayları katıldı.

 

Allah sizin gibi genç yiğitlerin sayısını ülkemizde ve ilçemizde artırsın diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; bir devletin daim olması , devam edebilmesi için o devleti oluşturan etkenler vardır.  Milletin malının, canının, namusunun emin olması için güçlü bir ordusunun olması gerekir. Bizim genlerimizden gelen bir duygu, bir kahramanlık var. Ölürsek şehit, kalırsak gazi olma duygusu ile yaradılışımızda olan kahramanlık duygularımızın pekişmesi sonucu biz yedi düvele değil, tüm dünya ya meydan okuyabilmiş ataların torunlarıyız. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında , Yemende biz bunu yaptık. 15 Temmuz 'da siz gibi yiğitler Bugün elhamdülillah dünyanın her yerinde biz rahat bir şekilde hareket ediyoruz. Yürek olmadan bilek olmadan, ne kadar modern silah sahibi olursa olsun, ne kadar güçlü olursa olsun başarı elde edilebilmesi mümkün değil.Silahla yüreğin, silahla bileğin bütünleşmesi gerekir. Şükür ki bu sizin gibi gençlerimizde ve milletimizde mevcut" dedi.

 

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir askere uğurlama şekli yok. Eğlenerek ve gülerek adeta düğün havası içerinde evlatlarını askere gönderen bir başka millet yok  diyen Başkan Tutal; bu duygu ve düşüncelerle hareket ettiğimiz sürece kimse bizim bileğimizi bükemez ve bu topraklardan bir adım içeri giremez.Bu duygu ve düşüncelerle güle güle gitmenizi ,görevinizi tamamladıktan  sonra, sıhhatli bir şekilde ailenize kavuşmanızı temenni ediyorum "şeklinde konuştu.

 

Görev yaptığınız yerde Türkiye'nin dört bir yanında gelen farklı kardeşlerinizle tanışacaksınız diyen Kaymakam Aydın Erdoğan; sahip olduğunuz nimetleri , güzellikleri annenizi, babanızı özleyeceksiniz. Ama bu süreç sizi olgunlaştıracak. Biz bu coğrafya ya geldiğimiz günden bu yana sürekli mücadele ettik. Bulunduğumuz coğrafya sıkıntılı ve bu sıkıntılarla baş edebilmek için güçlü bir orduya, ekonomiye ve teknolojiye ihtiyacımız var. Güçlü bir ordumuz var, inanıyorum ki sizlerle birlikte bir kat daha güç kazanacak. Gideceğiz kıtalarda kolaylıklar diliyorum,ayağınıza taş değmesin sağ gidin salim gelin. Ben Başkanımıza  bu güzel ortamda bizi bir araya getirdiği için, devlet millet kaynaşmasını sağladığı için, kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

 

İlçe Jandarma komutanı Yahya Koca ise bir selamlama konuşması yaprak 99/4 tertip Mehmetçiklere hayırlı teskereler diledi.

 

Başkan Tutal ve programa katılanlar ile  daha sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (