( (

Başkan Tatlıoğlu; Yörük ve Türkmenler Bu Devletin Kurucusu Ve Birleştirici Unsurudur !

Gündem 26.07.2021 - 12:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Tatlıoğlu; Yörük ve Türkmenler Bu Devletin Kurucusu Ve Birleştirici Unsurudur !

Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Konya Yörük ve Türkmenler Derneğini ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.
Beraberindeki heyetle beraber Konya Yörük ve Türkmenler Derneği'ni ziyaret ederek dernek yöneticileri hasbihal eden Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu ziyarette yapmış olduğu konuşmada şu sözlere yer verdi;bin yıl önce Anadolu  topraklarını yurt edinen ve 700 yıl dünyaya hükmeden bir cihan devleti kuran Oğuz-Kayı boyunun temsilcileri olan biz Yörük ve Türkmenler dün olduğu gibi bugünde vatanın bölünmez bütünlüğü çerçevesinde tarihi, kültürel değerleri yaşatmak adına devletimizin yanındayız. Biliriz ki bu devleti kuran bizleriz,Yörük ve Türkmenler bu devletin bir mayasıdır. Birleştirici unsurudur. Biz bir ve diri olduğumuz sürece kıyamet gününe kadar bu topraklar bizim vatanımızdır. Bu nedenle biz her daim devletimizin yanındayız.Çünkü Türkiye  bugün dünya coğrafyasında bulunan tüm Türk topluluklarının ve mazlum İslam coğrafyasının hamisidir.Biz bir ve diri olduğumuz sürece vatan toprağı dışında da dünyanın neresinde olursa olsun Tüm  kardeşlerimizin, canlarımızın arkasındayız. Bu böyle biline. dedi. Konya Yörük ve Türkmenler  Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,ihtişamlı bir medeniyete ve kadim bir kültüre  sahip olan  ecdadımıza layık olmak adına  Selçuklu'nun başkentinde hummalı bir çalışma yürüterek türlü asimilasyon ve yozlaşmalara karşı Yörük -Türkmen kültürünü ayakta tutmaya çalışıyoruz ve hep beraber el ele vererek bu kültürü nesilden nesile taşıyacağız.dedi. Program  Başkan İrfan Tatlıoğlu ve beraberindeki heyetin Mevlana Türbesi ziyareti  ile sona erdi.
Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Konya Yörük ve Türkmenler Derneğini ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.

Beraberindeki heyetle beraber Konya Yörük ve Türkmenler Derneği'ni ziyaret ederek dernek yöneticileri hasbihal eden Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu ziyarette yapmış olduğu konuşmada şu sözlere yer verdi;bin yıl önce Anadolu  topraklarını yurt edinen ve 700 yıl dünyaya hükmeden bir cihan devleti kuran Oğuz-Kayı boyunun temsilcileri olan biz Yörük ve Türkmenler dün olduğu gibi bugünde vatanın bölünmez bütünlüğü çerçevesinde tarihi, kültürel değerleri yaşatmak adına devletimizin yanındayız.

Biliriz ki bu devleti kuran bizleriz,Yörük ve Türkmenler bu devletin bir mayasıdır. Birleştirici unsurudur. Biz bir ve diri olduğumuz sürece kıyamet gününe kadar bu topraklar bizim vatanımızdır. Bu nedenle biz her daim devletimizin yanındayız.Çünkü Türkiye  bugün dünya coğrafyasında bulunan tüm Türk topluluklarının ve mazlum İslam coğrafyasının hamisidir.Biz bir ve diri olduğumuz sürece vatan toprağı dışında da dünyanın neresinde olursa olsun Tüm  kardeşlerimizin, canlarımızın arkasındayız. Bu böyle biline. dedi.

Konya Yörük ve Türkmenler  Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,ihtişamlı bir medeniyete ve kadim bir kültüre  sahip olan  ecdadımıza layık olmak adına  Selçuklu'nun başkentinde hummalı bir çalışma yürüterek türlü asimilasyon ve yozlaşmalara karşı Yörük -Türkmen kültürünü ayakta tutmaya çalışıyoruz ve hep beraber el ele vererek bu kültürü nesilden nesile taşıyacağız.dedi.

Program  Başkan İrfan Tatlıoğlu ve beraberindeki heyetin Mevlana Türbesi ziyareti  ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (