( (

Başkan Şahin ;Atatürk Bir Konya Hayranıydı

Gündem 04.08.2020 - 13:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Şahin ;Atatürk Bir Konya Hayranıydı

Milli Hassasiyet ve Toplumsal Bilinç çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalarla tanınan Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ,Cumhuriyetimizin kurucusu,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya gelişinin 100.yılı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.
Başkan Şahin yayımlamış olduğu mesajında; Büyük önder Atatürk'ün  İstanbul ve İzmir'den sonra en çok uğradığı ve günlerce kaldığı şehirlerin başında Konya gelir.Ulu önder Atatürk ,ilki 3 Ağustos 1920 tarihi olmakla beraber 13 defa  Konya'mıza gelmiş ve bu ziyaretleri esnasında 33 gün Konya'da kalmıştır. Tarihçilerin ortak görüşlerine göre Atatürk'ün  kökeninin Konya'dan Balkanlara yerleştirilmesi hasebi ile Konya'lıları hemşerisi sayan Atatürk, Sedirler Mahallesinde ikâmet eden Hacı Hüseyin Ağa ve eşi Akife Hanım'ı analığı ve babalığı olarak kabul etmesi ve yazıcı çavuşunun kızı Rukiye'yi manevi evladı olarak kabul etmesi yine Atatürk'ün Konyamıza verdiği önemin en büyük nişanesidir. Konya, muhtelif Türk devletleri yaşamış öz Türk vatanıdır. Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır, Türk harsının (kültürünün) esaslı membalarından (kaynaklarından) biridir.” ve  “Ne zaman bu şehre gelecek olsam, Mevlâna’nın rûhâniyeti bütün benliğimi sarar. O, çok büyük bir dâhî, devirleri aşan bir teceddüt âşığıdır.” sözleri ile Konya'ya duyduğu hayranlığı ve ilgiyi aşikar bir dille ifade etmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş felsefesini idrak edemeyen bazı şer odakların zaman zaman gündeme getirmiş olduğu Atatürk'ün Konya'yı cezalandırdığı ve Atatürk'ün Konya'yı sevmediği gibi safsatalar tarih nezdinde yok hükmünde olduğu  hiçbir zamanda  Atatürk'ün Konya sevgisini gölgeleyemiyecektir.Atatürk'ün 4 Ağustos 1920 de Konya da dediği gibi ; “Milli amaçlara ihanet eden bedhbahtlar yine milletin iradesiyle cezalarını bulacak, hatalarını anlayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, O'na ve Kahraman Silah Arkadaşlarına, geçmişten günümüze bedenini ve ruhunu bu kutlu topraklara ve aziz Milletimize adayan aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.
Milli Hassasiyet ve Toplumsal Bilinç çerçevesinde yapmış olduğu çalışmalarla tanınan Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin ,Cumhuriyetimizin kurucusu,Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya gelişinin 100.yılı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Şahin yayımlamış olduğu mesajında; Büyük önder Atatürk'ün  İstanbul ve İzmir'den sonra en çok uğradığı ve günlerce kaldığı şehirlerin başında Konya gelir.Ulu önder Atatürk ,ilki 3 Ağustos 1920 tarihi olmakla beraber 13 defa  Konya'mıza gelmiş ve bu ziyaretleri esnasında 33 gün Konya'da kalmıştır.

Tarihçilerin ortak görüşlerine göre Atatürk'ün  kökeninin Konya'dan Balkanlara yerleştirilmesi hasebi ile Konya'lıları hemşerisi sayan Atatürk, Sedirler Mahallesinde ikâmet eden Hacı Hüseyin Ağa ve eşi Akife Hanım'ı analığı ve babalığı olarak kabul etmesi ve yazıcı çavuşunun kızı Rukiye'yi manevi evladı olarak kabul etmesi yine Atatürk'ün Konyamıza verdiği önemin en büyük nişanesidir.

Konya, muhtelif Türk devletleri yaşamış öz Türk vatanıdır. Konya, asırlardan beri tüten büyük bir nurun ocağıdır, Türk harsının (kültürünün) esaslı membalarından (kaynaklarından) biridir.” ve  Ne zaman bu şehre gelecek olsam, Mevlâna’nın rûhâniyeti bütün benliğimi sarar. O, çok büyük bir dâhî, devirleri aşan bir teceddüt âşığıdır.” sözleri ile Konya'ya duyduğu hayranlığı ve ilgiyi aşikar bir dille ifade etmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kuruluş felsefesini idrak edemeyen bazı şer odakların zaman zaman gündeme getirmiş olduğu Atatürk'ün Konya'yı cezalandırdığı ve Atatürk'ün Konya'yı sevmediği gibi safsatalar tarih nezdinde yok hükmünde olduğu  hiçbir zamanda  Atatürk'ün Konya sevgisini gölgeleyemiyecektir.Atatürk'ün 4 Ağustos 1920 de Konya da dediği gibi ; “Milli amaçlara ihanet eden bedhbahtlar yine milletin iradesiyle cezalarını bulacak, hatalarını anlayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyor, O'na ve Kahraman Silah Arkadaşlarına, geçmişten günümüze bedenini ve ruhunu bu kutlu topraklara ve aziz Milletimize adayan aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (