( (

Başkan Pekyatırmacı’dan İdlib Şehitlerine Başsağlığı Mesajı

Gündem 28.02.2020 - 21:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Pekyatırmacı’dan İdlib Şehitlerine Başsağlığı Mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İdlib’de yapılan hain saldırıda şehit olan 33 asker için başsağlığı mesajı yayınladı.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İdlib’de Esed rejim güçlerinin yaptığı hain saldırı sonucunda şehit olan 33 asker için başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Pekyatırmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Suriye yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası haline gelmiştir. Her ne kadar başka bir ülkeden bahsetsek de bu ülkede yaşanan savaş ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Suriye’de savaşın bitmesi için hükümetimizin aldığı kararla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’ye girmiş ve oraya barış götürmek adına mücadelesini sürdürmektedir. Rejim güçleri ile süren bu savaşta maalesef acı bir haber yüreklerimizi dağladı. 33 askerimizin şehadet tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştır. Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yine Konyamıza ve Selçuklumuza da şehit ateşi düştü. Saldırı sırasında şehit olan Teğmen Bayram Olgun kardeşimizin ailesi de ilçemize bağlı Tepekent mahallesinde ikamet ediyor. Şehadet haberi ulaşan Olgun ailesinin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz" dedi. Yapılan saldırıya askerimizin misliyle karşılık verdiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Bu hain saldırı Esed rejiminin Türkiye’ye beslediği kin ve nefreti bir kez daha göstermiştir. Hiçbir savaş hukukunda bu tarz bir saldırı kabul görmemiş ve dünya kamuoyu tarafından onaylanmamıştır. Esed rejiminin de yaptığı alçakça bir saldırıdan başka bir şey değildir. Şunu tüm milletimiz bilmelidir ki hükümetimiz gereken cevabı misliyle verecek ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Gereken cevabın misliyle verildiğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Sınırlarımızın ötesinde de olsa ülkemizi, devletimizi ve milletimizi tehdit eden bir unsur varsa bunu yok etmek için her zaman gücümüz vardır, her zaman muktediriz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bundan sonraki süreçte de her türlü durumda hükümetimizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde millet olarak kenetlenmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmalıyız" dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İdlib’de yapılan hain saldırıda şehit olan 33 asker için başsağlığı mesajı yayınladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı İdlib’de Esed rejim güçlerinin yaptığı hain saldırı sonucunda şehit olan 33 asker için başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Pekyatırmacı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Suriye yıllardır Türkiye’nin kanayan bir yarası haline gelmiştir. Her ne kadar başka bir ülkeden bahsetsek de bu ülkede yaşanan savaş ülkemizi de olumsuz etkilemektedir. Suriye’de savaşın bitmesi için hükümetimizin aldığı kararla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’ye girmiş ve oraya barış götürmek adına mücadelesini sürdürmektedir. Rejim güçleri ile süren bu savaşta maalesef acı bir haber yüreklerimizi dağladı. 33 askerimizin şehadet tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştır. Hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Yine Konyamıza ve Selçuklumuza da şehit ateşi düştü. Saldırı sırasında şehit olan Teğmen Bayram Olgun kardeşimizin ailesi de ilçemize bağlı Tepekent mahallesinde ikamet ediyor. Şehadet haberi ulaşan Olgun ailesinin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz" dedi.

Yapılan saldırıya askerimizin misliyle karşılık verdiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Bu hain saldırı Esed rejiminin Türkiye’ye beslediği kin ve nefreti bir kez daha göstermiştir. Hiçbir savaş hukukunda bu tarz bir saldırı kabul görmemiş ve dünya kamuoyu tarafından onaylanmamıştır. Esed rejiminin de yaptığı alçakça bir saldırıdan başka bir şey değildir. Şunu tüm milletimiz bilmelidir ki hükümetimiz gereken cevabı misliyle verecek ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Gereken cevabın misliyle verildiğinden hiçbir kuşkumuz yoktur. Sınırlarımızın ötesinde de olsa ülkemizi, devletimizi ve milletimizi tehdit eden bir unsur varsa bunu yok etmek için her zaman gücümüz vardır, her zaman muktediriz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Bundan sonraki süreçte de her türlü durumda hükümetimizin ve Mehmetçiğimizin yanındayız. İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde millet olarak kenetlenmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmalıyız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (