( (

Başkan Pekyatırmacı'dan 746. Vuslat Yıldönümü Mesajı

Gündem 07.12.2019 - 12:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Pekyatırmacı'dan 746. Vuslat Yıldönümü Mesajı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şu görüşlere yer verdi;   "Selçuklu düşünürü, mutasavvıf, ilim ve din adamı Mevlana'nın söylemleri vuslatından bu güne insanlığın kalbinde her zaman kendine yer bulmuştur. İslam'ın ümitsizlik dini olmadığını, huzur, merhamet ve temelinde sevgi dini olduğunu dünyaya haykıran Rumi'nin Yaradan'a teslimiyeti örnektir. Törenlerimizin bu yılki ana teması "Vefa Vakti" , alt tema olarak da "Sevgide çekilen cefada binlerce vefa vardır" sözleri olarak belirlendi. Bu şehrin, insanlarımızın Hz. Mevlana'ya olan vefası oldukça yüksektir. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir. Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan Hz. Mevlana'yı  746. Vuslat yıldönümünde rahmet ve dua ile anıyorum."
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şu görüşlere yer verdi;

 

"Selçuklu düşünürü, mutasavvıf, ilim ve din adamı Mevlana'nın söylemleri vuslatından bu güne insanlığın kalbinde her zaman kendine yer bulmuştur. İslam'ın ümitsizlik dini olmadığını, huzur, merhamet ve temelinde sevgi dini olduğunu dünyaya haykıran Rumi'nin Yaradan'a teslimiyeti örnektir.

Törenlerimizin bu yılki ana teması "Vefa Vakti" , alt tema olarak da "Sevgide çekilen cefada binlerce vefa vardır" sözleri olarak belirlendi. Bu şehrin, insanlarımızın Hz. Mevlana'ya olan vefası oldukça yüksektir. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Yüreklerimize birlik ve sevgi tohumlarını ekerek "Ne olursan ol yine gel" sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana insanlığı ayrımcılıktan dostluk ve hoşgörüye davet etmektedir.

Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan Hz. Mevlana'yı  746. Vuslat yıldönümünde rahmet ve dua ile anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (