( (

Başkan Kartın: ‘Konya Gastronomide Festivalle Sınırlarını Aştı’

Turizm 04.10.2021 - 11:39, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Kartın: ‘Konya Gastronomide Festivalle Sınırlarını Aştı’

TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne, Konya şehri tarafından sahip çıkılmasının ve yoğun ilgi gösterilmesinin çok hoşuna gittiğini belirterek, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek” dedi.
Gastronomi noktasında Konya’da bir turizm hareketi oluşturmaya başlayacaklarını ifade eden Başkan Kartın, “Yakın vadede hedefimiz iç turizm, orta vadede yabancı turistler için çalışacağız. Yani Türkiye’de hangi kentte var bu kadar kıymetli Mevlevi, Selçuklu yemekleri. Fakat modern versiyonunu da oluşturmalıyız. Yeni Konya mutfağını da sağlamalıyız ki, o zaman tam bir gastronomi kenti olacaktır” diye konuştu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Konya’da ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne ilişkin, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek” dedi. Başkan Ömer Kartın, Kalehan Ecdat Bahçesi’nde ‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir’ sloganıyla başlatılan Konya GastroFest’e Konya şehri tarafından sahip çıkılmasının çok hoşuna gittiğini belirterek, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Şehre uzak bir yer. Bu kadar dolu olacağını ve alaka göreceğini tahmin etmedim. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek. İkinci festival zaten her zaman birincinin devamı olur. Birinciyi iyi yaparsa bir şehir ki burada böyle olduğuna inanıyorum. İkincide muhakkak daha güzel olacak ve arkası da gelecektir” diye konuştu. “GASTRONOMİYLE HEDEFİMİZ KONYA’YA YAKIN VADEDE İÇ TURİZM, ORTA VADEDE YABANCI TURİST ÇEKMEK” Konya Gastronomi Festivali’nde eksik gördükleri, yapılması tavsiye olunanları not aldıklarına işaret eden TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, “Turizmciler olarak, TÜRSAB olarak notlarımızı aldık. Gerek belediyeye gerek kamuya bütün eksiklikleri bildireceğiz. Bu eksikler üzerinden gelecek seneye İnşallah bir turizm hareketi oluşturmaya başlayacağız. Hedefimiz yakın vadede iç turizm, orta vadede yabancı turistler için çalışacağız” ifadelerini kullandı. “KONYA MUTFAĞININ TARİHİ YEMEKLERİNİN YANI SIRA MODERN VERSİYONUNU DA OLUŞTURMALIYIZ” “Konya kenti, tarihi yemeklerine sahip çıkıyor ki bu çok önemli” diyen Başkan Kartın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani Türkiye’de hangi kentte var bu kadar kıymetli Mevlevi, Selçuklu yemekleri. Fakat bir istediğim daha var. Konya şehrindeki bütün aşçılarla, şeflerle bunu görüşüyorum. Modern versiyonunu da oluşturmalıyız. Yeni Konya mutfağını da sağlamalıyız ki, o zaman tam bir gastronomi kenti olacaktır. Bu sadece tarihe bağlı olarak olmaz, bu çok önemli. Hangi şehirde var… Bu çok kıymet… Bunu yok saymıyorum. Ama modern versiyonunu da yapılmasını istiyorum ki, o zaman dört dörtlük olacak.”
TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne, Konya şehri tarafından sahip çıkılmasının ve yoğun ilgi gösterilmesinin çok hoşuna gittiğini belirterek, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek” dedi.

Gastronomi noktasında Konya’da bir turizm hareketi oluşturmaya başlayacaklarını ifade eden Başkan Kartın, “Yakın vadede hedefimiz iç turizm, orta vadede yabancı turistler için çalışacağız. Yani Türkiye’de hangi kentte var bu kadar kıymetli Mevlevi, Selçuklu yemekleri. Fakat modern versiyonunu da oluşturmalıyız. Yeni Konya mutfağını da sağlamalıyız ki, o zaman tam bir gastronomi kenti olacaktır” diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, Konya’da ilki gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’ne ilişkin, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek” dedi. Başkan Ömer Kartın, Kalehan Ecdat Bahçesi’nde ‘Benim Şehrimde Yemek Bir Medeniyettir’ sloganıyla başlatılan Konya GastroFest’e Konya şehri tarafından sahip çıkılmasının çok hoşuna gittiğini belirterek, “Konyalılar gastronomi festivaline gerçekten ilgi gösteriyorlar. Şehre uzak bir yer. Bu kadar dolu olacağını ve alaka göreceğini tahmin etmedim. Gastronomiye böyle yüksek bir alaka olması Konya için beni çok mutlu etti. Tabii bundan sonraki hedefimiz buraya turist göndermek. İkinci festival zaten her zaman birincinin devamı olur. Birinciyi iyi yaparsa bir şehir ki burada böyle olduğuna inanıyorum. İkincide muhakkak daha güzel olacak ve arkası da gelecektir” diye konuştu.

“GASTRONOMİYLE HEDEFİMİZ KONYA’YA YAKIN VADEDE İÇ TURİZM, ORTA VADEDE YABANCI TURİST ÇEKMEK”

Konya Gastronomi Festivali’nde eksik gördükleri, yapılması tavsiye olunanları not aldıklarına işaret eden TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Başkanı Ömer Kartın, “Turizmciler olarak, TÜRSAB olarak notlarımızı aldık. Gerek belediyeye gerek kamuya bütün eksiklikleri bildireceğiz. Bu eksikler üzerinden gelecek seneye İnşallah bir turizm hareketi oluşturmaya başlayacağız. Hedefimiz yakın vadede iç turizm, orta vadede yabancı turistler için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“KONYA MUTFAĞININ TARİHİ YEMEKLERİNİN YANI SIRA MODERN VERSİYONUNU DA OLUŞTURMALIYIZ”

“Konya kenti, tarihi yemeklerine sahip çıkıyor ki bu çok önemli” diyen Başkan Kartın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani Türkiye’de hangi kentte var bu kadar kıymetli Mevlevi, Selçuklu yemekleri. Fakat bir istediğim daha var. Konya şehrindeki bütün aşçılarla, şeflerle bunu görüşüyorum. Modern versiyonunu da oluşturmalıyız. Yeni Konya mutfağını da sağlamalıyız ki, o zaman tam bir gastronomi kenti olacaktır. Bu sadece tarihe bağlı olarak olmaz, bu çok önemli. Hangi şehirde var… Bu çok kıymet… Bunu yok saymıyorum. Ama modern versiyonunu da yapılmasını istiyorum ki, o zaman dört dörtlük olacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (