( (

Başkan Ekici Hemşireler Gününü Kutladı

11.05.2020 - 15:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Başkan Ekici Hemşireler Gününü Kutladı

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici 12 Mayıs Hemşireler Günü ilgili yaptığı açıklamada modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tarihinin tüm dünyada Hemşireler Günü olarak kutlandığını belirterek “Tüm Hemşirelerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.
Sağlık teşkilatımızın en önemli unsurlarından biri olan hemşirelerin, zorlu çalışma şartlarına rağmen üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluk anlayışı ile insanımıza fedakârca hizmet verdiklerini ifade eden Ekici, “Sabır, sevgi ve saygıya dayalı meslek anlayışı ile din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin, insan hayatında hiçbir şeyle yeri değiştirilemeyecek olan sağlık gibi önemli bir alanda hizmet veren hemşirelerimiz, tüm hasta vatandaşlarımızın tedavi edilmesinde etkili olan dinamik bir güçtür” dedi.   Ülkemizde Ekim 2018 itibarıyla devlet, üniversite ve özel hastanelerde toplam 247 bin 581 hemşirenin görev yaptığını söyleyen Ekici, “OECD sağlık analizi ve bu rakamlara göre ülkemiz, 100 bin kişiye düşen 272 hemşireyle, hemşire ve ebe sayısında diğer ülkelere kıyasla son sırada yer almaktadır. 40 Ülke arasında Norveç 2.121 hemşireyle ilk sırada, Türkiye ise 272 hemşireyle son sıradadır” dedi.   Dünyayı etkisine alan Covid 19 salgınında fedakârca çalışan, sağlıkta elini taşın altına çekinmeden koyan hemşirelerimizin sorunlarının çözümü için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, sözlerine şöyle devam etti: “Covid 19 hastalığına yakalanan ve bu hastalıktan vefat eden sağlık çalışanları görev şehidi sayılmalıdır. Fiili hizmet zammından beklendiği gibi faydalanamayan hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımızın 3600 ek gösterge probleminin de bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Sağlıkta şiddet yasasının çıkmaması nedeniyle vatandaşın gözünde itibarını yitiren hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarımız maalesef her geçen yıl ekonomik olarakta kayba uğramaktadırlar. Döner sermayedeki dağıtımın adaletsiz yapıldığı, emeklilikte maaş + döner sermaye ile hesaplanarak emekli ikramiyelerinin ve maaş haklarının verilmesi gerekmektedir.”   Sağlık çalışanları için daha iyi çalışma şartlarının sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirilmesi için gerekli adımların bir an önce atılmasını beklediklerini söyleyen ekici sözlerini şöyle tanımladı: “Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır. Hemşirelerimiz de en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeyi hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Konya olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında görev yapan hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici 12 Mayıs Hemşireler Günü ilgili yaptığı açıklamada modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florance Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tarihinin tüm dünyada Hemşireler Günü olarak kutlandığını belirterek “Tüm Hemşirelerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

Sağlık teşkilatımızın en önemli unsurlarından biri olan hemşirelerin, zorlu çalışma şartlarına rağmen üstlenmiş oldukları görev ve sorumluluk anlayışı ile insanımıza fedakârca hizmet verdiklerini ifade eden Ekici, “Sabır, sevgi ve saygıya dayalı meslek anlayışı ile din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin, insan hayatında hiçbir şeyle yeri değiştirilemeyecek olan sağlık gibi önemli bir alanda hizmet veren hemşirelerimiz, tüm hasta vatandaşlarımızın tedavi edilmesinde etkili olan dinamik bir güçtür” dedi.

 

Ülkemizde Ekim 2018 itibarıyla devlet, üniversite ve özel hastanelerde toplam 247 bin 581 hemşirenin görev yaptığını söyleyen Ekici, “OECD sağlık analizi ve bu rakamlara göre ülkemiz, 100 bin kişiye düşen 272 hemşireyle, hemşire ve ebe sayısında diğer ülkelere kıyasla son sırada yer almaktadır. 40 Ülke arasında Norveç 2.121 hemşireyle ilk sırada, Türkiye ise 272 hemşireyle son sıradadır” dedi.

 

Dünyayı etkisine alan Covid 19 salgınında fedakârca çalışan, sağlıkta elini taşın altına çekinmeden koyan hemşirelerimizin sorunlarının çözümü için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizen Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, sözlerine şöyle devam etti: “Covid 19 hastalığına yakalanan ve bu hastalıktan vefat eden sağlık çalışanları görev şehidi sayılmalıdır. Fiili hizmet zammından beklendiği gibi faydalanamayan hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımızın 3600 ek gösterge probleminin de bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Sağlıkta şiddet yasasının çıkmaması nedeniyle vatandaşın gözünde itibarını yitiren hekim, hemşire ve sağlık çalışanlarımız maalesef her geçen yıl ekonomik olarakta kayba uğramaktadırlar. Döner sermayedeki dağıtımın adaletsiz yapıldığı, emeklilikte maaş + döner sermaye ile hesaplanarak emekli ikramiyelerinin ve maaş haklarının verilmesi gerekmektedir.”

 

Sağlık çalışanları için daha iyi çalışma şartlarının sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirilmesi için gerekli adımların bir an önce atılmasını beklediklerini söyleyen ekici sözlerini şöyle tanımladı: “Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır. Hemşirelerimiz de en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeyi hak etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Konya olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında görev yapan hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (