( (

Bakan Pekcan’dan, Paket Turlar Şikayetine ‘Alo Hattı’

Turizm 04.03.2020 - 14:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Bakan Pekcan’dan, Paket Turlar Şikayetine ‘Alo Hattı’

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, paket turlarda haksız fiyat artışına Alo 175 şikayet hattını açtı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, paket turlarla ilgili tur operatörleri ve tüketicilere uyarılarda bulundu. Vatandaşın haksız fiyat artışına ilişkin sosyal medya üzerinden haber verdiğini söyleyen Pekcan, Bakanlığın devreye girerek soruşturma başlatması için Alo 175 hattına ya da mobil uygulama üzerinden şikayet oluşturulması gerektiğini söyledi. “Paket turlarla ilgili de şikayetler geliyor” diyen Bakan Pekcan, “Bu konuda da soruşturmalarımızı başlattık. Yine aynı kanun çerçevesinde mücbir sebepler dolayısıyla tüketicinin paket turları iptal etme hakkı vardır. Bunu da tüketicilerimize bir kez daha hatırlatmış olalım ve ilgili tur operatörlerine de mesajımızı iletmiş olalım” dedi.  
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, paket turlarda haksız fiyat artışına Alo 175 şikayet hattını açtı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, paket turlarla ilgili tur operatörleri ve tüketicilere uyarılarda bulundu. Vatandaşın haksız fiyat artışına ilişkin sosyal medya üzerinden haber verdiğini söyleyen Pekcan, Bakanlığın devreye girerek soruşturma başlatması için Alo 175 hattına ya da mobil uygulama üzerinden şikayet oluşturulması gerektiğini söyledi.

“Paket turlarla ilgili de şikayetler geliyor” diyen Bakan Pekcan, “Bu konuda da soruşturmalarımızı başlattık. Yine aynı kanun çerçevesinde mücbir sebepler dolayısıyla tüketicinin paket turları iptal etme hakkı vardır. Bunu da tüketicilerimize bir kez daha hatırlatmış olalım ve ilgili tur operatörlerine de mesajımızı iletmiş olalım” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (