( (

Avrupa Parlamentosu'nda 'Türk Bayrağı' Krizi

12.09.2020 - 14:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Avrupa Parlamentosu'nda 'Türk Bayrağı' Krizi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuştuğu Avrupa Parlamentosu oturumunda iç içe geçmiş Türkiye ve Avrupa Birliği bayraklarından rahatsız olan Alman Milletvekili Reinhard Bütikofer, görüntünün kaldırılmasını istedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Senegal ziyareti sırasında Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu’na video konferans yoluyla katıldı. Çavuşoğlu, konferansta Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de izlediği yolu ve tutumunu anlattı.   Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında Türkiye ve Avrupa Birliği’nin (AB) birlikteliğini temsil eden Türkiye ve AB'nin bayraklarının tek karede gösterildiği logo tartışma konusu oldu.   Alman Milletvekili Reinhard Bütikofer, kullanılan logonun kaldırılmasını istedi.   "AB’NİN YILDIZLARI GÖLGEDE KALIYOR" Bütikofer, “İki bayrağın karıştırılma şekli hoşuma gitmedi. Çünkü AB bayrağındaki yıldızlardan bazıları Türk bayrağındaki yıldızların gölgesinde kalıyor. Bunu yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu yüzden sunum yeniden gösterilmeyebilir. Hatta yeniden gösterilmemeli” dedi.   Oturumu yöneten Avrupa Parlamenteri David McAllister ise logonun kendilerine ait olmadığını ve Türkiye’nin hazırladığını aktardı. McAllister, daha sonra logonun kaldırılması için Türk yetkililere seslendi.   BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise söz konusu talebe tepki göstererek, “Büyük hayal kırıklığına uğradım. O bayrak, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin AB Bakanlığı'nın logosu olarak kullanılmıştır. AB bayrağı ve bu logo birçok kez toplantılarımızda kullanılmıştır. Türkiye ile işbirliğinden bahsediyorsunuz ancak 2008'den beri birlikte kullandığımız bu logoya bile tahammülünüz yok” ifadelerini kullandı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuştuğu Avrupa Parlamentosu oturumunda iç içe geçmiş Türkiye ve Avrupa Birliği bayraklarından rahatsız olan Alman Milletvekili Reinhard Bütikofer, görüntünün kaldırılmasını istedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Senegal ziyareti sırasında Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu’na video konferans yoluyla katıldı. Çavuşoğlu, konferansta Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de izlediği yolu ve tutumunu anlattı.

 

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında Türkiye ve Avrupa Birliği’nin (AB) birlikteliğini temsil eden Türkiye ve AB'nin bayraklarının tek karede gösterildiği logo tartışma konusu oldu.

 

Alman Milletvekili Reinhard Bütikofer, kullanılan logonun kaldırılmasını istedi.

 

"AB’NİN YILDIZLARI GÖLGEDE KALIYOR"

Bütikofer, “İki bayrağın karıştırılma şekli hoşuma gitmedi. Çünkü AB bayrağındaki yıldızlardan bazıları Türk bayrağındaki yıldızların gölgesinde kalıyor. Bunu yapmamız gerektiğini düşünmüyorum. Bu yüzden sunum yeniden gösterilmeyebilir. Hatta yeniden gösterilmemeli” dedi.

 

Oturumu yöneten Avrupa Parlamenteri David McAllister ise logonun kendilerine ait olmadığını ve Türkiye’nin hazırladığını aktardı. McAllister, daha sonra logonun kaldırılması için Türk yetkililere seslendi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise söz konusu talebe tepki göstererek, “Büyük hayal kırıklığına uğradım. O bayrak, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin AB Bakanlığı'nın logosu olarak kullanılmıştır. AB bayrağı ve bu logo birçok kez toplantılarımızda kullanılmıştır. Türkiye ile işbirliğinden bahsediyorsunuz ancak 2008'den beri birlikte kullandığımız bu logoya bile tahammülünüz yok” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (