( (

ASKON Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur : ‘’Yatırıma Odaklanmamız İçin Faizlerin Düşmesi Şart’’

İş Dünyası 01.03.2019 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

ASKON Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur : ‘’Yatırıma Odaklanmamız İçin Faizlerin Düşmesi Şart’’

 ASKON Konya Şube Başkan vekili UMUR konuya ilişkin şunları ifade etti; Faizler konusunda ciddi anlamda tartışmalar yaşadık ve sonuçta bugün yüksek faiz gibi Türkiye ekonomisi açısından son derece normal olmayan bir durum ile karşı karşıya kaldık.  Yüzde 20’nin üzerinde seyreden faiz oranları ülke ekonomimiz açısından anormal bir durum. Ha keza beş, on yıllık tahvillere baktığımızda da yüzde 14’leri, 15’leri görüyoruz. Bu oran da son derece yüksek. Ülke ekonomisi olarak olumlu adımlar atılıyor. Dengeleme süreci beklenen seyrinde devam ediyor. Lakin, enflasyon ve faizler düşmeden toparlandık diyemeyiz. Toparlanabilmemiz açısından da bir an önce kaçınılmaz bir şekilde üretime dayalı yatırımlara geçmemiz gerekiyor.  Bu yüksek faizlerle üretime geçilmesi de zor görünüyor. Beklentimiz üretime geçilmesi açısından Merkez Bankasının temkinli bir şekilde faizleri düşürmesi ve enflasyonla topyekûn mücadelenin tavizsiz devam etmesi. Yıl sonuna kadar 200 baz puan düşer beklentisi içerindeyiz. Faizlerin düşürülmesi noktasında ise görüşümüz üretim için hemen şimdi. Fakat temkini elden bırakmamak adına bir çok rahatlamanın yaşanacağını ön gördüğümüz; enflasyonun baz etkisiyle birlikte, burada yaşanacak hızlı düşüşle Nisan ayı itibarıyla ikinci çeyrekle birlikte faiz oranlarında kesinlikle kademeli bir şekilde düşüşün başlatılması kanaati içerindeyiz.   Yoksa bu faizler ile ülke ekonomimiz açısından şart olan yatırımları, üretim tesislerini hayata geçirebilmemiz çok zor.     

 ASKON Konya Şube Başkan vekili UMUR konuya ilişkin şunları ifade etti;


Faizler konusunda ciddi anlamda tartışmalar yaşadık ve sonuçta bugün yüksek faiz gibi Türkiye ekonomisi açısından son derece normal olmayan bir durum ile karşı karşıya kaldık.  Yüzde 20’nin üzerinde seyreden faiz oranları ülke ekonomimiz açısından anormal bir durum. Ha keza beş, on yıllık tahvillere baktığımızda da yüzde 14’leri, 15’leri görüyoruz. Bu oran da son derece yüksek. Ülke ekonomisi olarak olumlu adımlar atılıyor. Dengeleme süreci beklenen seyrinde devam ediyor. Lakin, enflasyon ve faizler düşmeden toparlandık diyemeyiz. Toparlanabilmemiz açısından da bir an önce kaçınılmaz bir şekilde üretime dayalı yatırımlara geçmemiz gerekiyor.


 Bu yüksek faizlerle üretime geçilmesi de zor görünüyor. Beklentimiz üretime geçilmesi açısından Merkez Bankasının temkinli bir şekilde faizleri düşürmesi ve enflasyonla topyekûn mücadelenin tavizsiz devam etmesi. Yıl sonuna kadar 200 baz puan düşer beklentisi içerindeyiz. Faizlerin düşürülmesi noktasında ise görüşümüz üretim için hemen şimdi. Fakat temkini elden bırakmamak adına bir çok rahatlamanın yaşanacağını ön gördüğümüz; enflasyonun baz etkisiyle birlikte, burada yaşanacak hızlı düşüşle Nisan ayı itibarıyla ikinci çeyrekle birlikte faiz oranlarında kesinlikle kademeli bir şekilde düşüşün başlatılması kanaati içerindeyiz.


  Yoksa bu faizler ile ülke ekonomimiz açısından şart olan yatırımları, üretim tesislerini hayata geçirebilmemiz çok zor.     


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (