( (

Asgari Ücretli Son 10 Ayda 800 Lira Fakirleşti

Ekonomi (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 16.10.2020 - 20:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Asgari Ücretli Son 10 Ayda 800 Lira Fakirleşti

CHP’li Miilletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon vatandaşın açlık sınırının altında gelirle yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.
17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP’li Miilletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon yurttaşımız açlık sınırının altında gelirle yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti. Güler ayrıca, “10 ay içinde asgari ücretli yurttaşların cebinden her ay 800 lira daha azaldı” dedi. Gürer, AK Parti iktidarları döneminde, Türkiye’de nüfusun yüzde 1’ini kapsayan zengin kesimin daha da zenginleşirken, yoksul kesimin her geçen yıl biraz daha yoksullaştığını söyledi. Yoksulluk sınırının 7 bin 923 lira olduğu ülkemizde, nüfusun yüzde 43’ünün asgari ücretle geçindiğini ve 10 milyona yakın kişinin sosyal yardımlardan faydalandığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Ekonomik krizlerle boğuşan yurttaşların büyük çoğunluğu geçimini sağlayamazken, devletin tüm olanakları iktidar desteği ile ayaklarının altına serilen yandaş kesim, refah içinde yaşam sürüyor” dedi. İŞSİZLİK 10 MİLYONUN ÜZERİNDE Türkiye’deki geniş tanımlı işsiz sayısının da 10 milyonu geçtiğinin bilindiğine dikkat çeken Gürer, çoğunluğu emeklilerin oluşturduğu geçimini asgari ücretin bile altında sağlamak zorunda kalanların sayısının ise 5 milyondan fazla olduğunun ifade edildiğini kaydetti.
CHP’li Miilletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon vatandaşın açlık sınırının altında gelirle yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti.

17 Ekim’i Dünya Yoksullukla Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP’li Miilletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de 40 milyon yurttaşımız açlık sınırının altında gelirle yaşam mücadelesi verdiğini kaydetti. Güler ayrıca, “10 ay içinde asgari ücretli yurttaşların cebinden her ay 800 lira daha azaldı” dedi.

Gürer, AK Parti iktidarları döneminde, Türkiye’de nüfusun yüzde 1’ini kapsayan zengin kesimin daha da zenginleşirken, yoksul kesimin her geçen yıl biraz daha yoksullaştığını söyledi.

Yoksulluk sınırının 7 bin 923 lira olduğu ülkemizde, nüfusun yüzde 43’ünün asgari ücretle geçindiğini ve 10 milyona yakın kişinin sosyal yardımlardan faydalandığını belirten Ömer Fethi Gürer, “Ekonomik krizlerle boğuşan yurttaşların büyük çoğunluğu geçimini sağlayamazken, devletin tüm olanakları iktidar desteği ile ayaklarının altına serilen yandaş kesim, refah içinde yaşam sürüyor” dedi.

İŞSİZLİK 10 MİLYONUN ÜZERİNDE

Türkiye’deki geniş tanımlı işsiz sayısının da 10 milyonu geçtiğinin bilindiğine dikkat çeken Gürer, çoğunluğu emeklilerin oluşturduğu geçimini asgari ücretin bile altında sağlamak zorunda kalanların sayısının ise 5 milyondan fazla olduğunun ifade edildiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (