( (

Asgari ücretin 1400 TL olmamasının nedeni

Ekonomi 21.01.2013 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Asgari ücretin 1400 TL olmamasının nedeni

Asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğinin altını çizen Bakan Çelik" "Asgari ücreti belirleyen bir komisyon" işçi ve işveren kesim var. Asgari ücretin bin 400 lira olması hükümetimizi memnun eder" vergilerimiz artar ama işletmeler rekabet edemez düzeye gelirse kapılarına kilit vurur" işçiler kapı önüne konulur." dedi. Baba ocağı Bursa'da açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik" 1 aylık bir çalışma ile tüm kamu kurumları ile gereken toplantıları gerçekleştiren komisyonun asgari ücreti açıkladığını anlattı. Faruk Çelik  "Tüm kamu kurumları hükümete bağlı olmasına rağmen" geneli itibarı ile ilgililerin oluşturduğu Türkiye ve ekonomi gerçekleri çerçevesinde oluşturdukları bir taban fiyattır. Asgari ücretle ilgili defalarca açıklama yaptık. Asgari ücret tavan fiyatı değildir. Bunun altında ücret teklif edilemez anlamındadır. Bir sosyal koruma ücretidir. Asgari ücreti" tavan ücreti olarak ele alırsanız bu doğru değil. 774 liranın altında bir ücret işçiye teklif edemezsiniz. 773 lira olmaz. 774 lira ilk yarı için 2013 ikinci yarısı için ise 804 lira. Önemli bir korunma bandıdır diye düşünüyoruz. Hatta bazı dönemlerde" asgari ücretin daha farklı bir şekilde değerlendirilmesi talepleri gelmiştir. Biz hükümet olarak buna sıcak bakmıyoruz. Bölgesel asgari ücretler olabilir mi diye teklifler gelmişti. Biz hükümet olarak buna sıcak bakmadık. Çünkü emeğin sömürüsü ihtimali çok daha yüksektir. Asgari ücreti bu şekilde değerlendirmek son derece önemli." şeklinde konuştu.  
Asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğinin altını çizen Bakan Çelik" "Asgari ücreti belirleyen bir komisyon" işçi ve işveren kesim var. Asgari ücretin bin 400 lira olması hükümetimizi memnun eder" vergilerimiz artar ama işletmeler rekabet edemez düzeye gelirse kapılarına kilit vurur" işçiler kapı önüne konulur." dedi.

Baba ocağı Bursa'da açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik" 1 aylık bir çalışma ile tüm kamu kurumları ile gereken toplantıları gerçekleştiren komisyonun asgari ücreti açıkladığını anlattı. Faruk Çelik  "Tüm kamu kurumları hükümete bağlı olmasına rağmen" geneli itibarı ile ilgililerin oluşturduğu Türkiye ve ekonomi gerçekleri çerçevesinde oluşturdukları bir taban fiyattır. Asgari ücretle ilgili defalarca açıklama yaptık. Asgari ücret tavan fiyatı değildir. Bunun altında ücret teklif edilemez anlamındadır. Bir sosyal koruma ücretidir. Asgari ücreti" tavan ücreti olarak ele alırsanız bu doğru değil.
774 liranın altında bir ücret işçiye teklif edemezsiniz. 773 lira olmaz. 774 lira ilk yarı için 2013 ikinci yarısı için ise 804 lira. Önemli bir korunma bandıdır diye düşünüyoruz. Hatta bazı dönemlerde" asgari ücretin daha farklı bir şekilde değerlendirilmesi talepleri gelmiştir. Biz hükümet olarak buna sıcak bakmıyoruz. Bölgesel asgari ücretler olabilir mi diye teklifler gelmişti. Biz hükümet olarak buna sıcak bakmadık. Çünkü emeğin sömürüsü ihtimali çok daha yüksektir. Asgari ücreti bu şekilde değerlendirmek son derece önemli." şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (