( (

Antalya'da Açık Olan Otellerde Alman Turist Oranı Yüzde 8

Turizm 22.05.2021 - 11:05, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Antalya'da Açık Olan Otellerde Alman Turist Oranı Yüzde 8

Erol Güldal, '' Bu dönemde tatile gelen Alman turistler Türkiye sevdalısı Almanlar. Tatile gelen Alman turistlerin en önemli özelliği Antalya'ya en az 15-20 defa tatile gelmiş Türkiye aşığı turistler.
Antalya Alman Kültürünü Yaşatma ve Birlikte Yaşam Platformu Başkanı turizmci Erol Güldal, Antalya Bölgesinde açık olan ve Alman turist ağırlayan otellerin Alman turistlerin tatile gelme oranının yüzde 8 seviyesinde olduğunu söyledi. Antalya'da Alman turistin tatil yaptığı destinasyonunun Side- Manavgat olduğunu belirten Erol Güldal, '' Bu dönemde tatile gelen Alman turistler Türkiye sevdalısı Almanlar. Tatile gelen Alman turistlerin en önemli özelliği Antalya'ya en az 15-20 defa tatile gelmiş Türkiye aşığı turistler. Covid 19 korunma tedbirleri de olsa sürekli tatile gelen Almanlar gelir. Bu dönemde gelen Almanların ortalama tatil süresi 12 gün. Otellerdeki turizm çalışanları Alman turistleri sever. Özellikle maid(kat temizlik görevlisi) Alman turistler kaldıkları odayı çok temiz tutması ve bahşiş verdiği için kat görevlileri, garson, animasyon ekibi, meydancı ve plaj görevlileri, resepsiyonistler çok sever. '' dedi. TURİZM ÇALIŞANLARI RUS TURİSTLERE GÖRE TATİLE ALMANLARIN GELMESİNİ İSTİYOR?.         Rus, Ukrayna, Polonya ve yerli turistlerin denizden çıktıktan sonra duş almadan plaj kumu ile yatakları ve oda duş kabinlerini deniz kumu ile doldurduğu için kat görevlileri ve meydancılar tarafından fazla sevilmediğine dikkat çeken  Erol Güldal, turizm çalışanlarının Antalya'da son 30 yıldır bir İngiliz, bir Fransız, bir Rus, bir Ukraynalı, bir Polonyalı, bir Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT),  yerli, Baltık ülkesinden tatile gelen turistlere göre  '' ALMAN'' turistlerin önceliği olduğunu vurgulayan Güldal, '' Turizm çalışanlarının tatile gelen Alman turistlerden sonra tercihte önceliği olan turistlerin İsviçreliler, İsveçliler, Norveçliler, Finlandiyalılar ve Danimarkalılardan.'' ifadesinde bulundu.  ALMANLAR  ALIŞVERİŞTE  '' GÜVENİN '' ADIDIR 15-20 yıldır  Antalya'ya sürekli tatile gelen Alman turistlerin esnaf tarafından tercih edilmeyen Alman turist kategorisinde olduğunun altını çizen Erol Güldal şu bilgileri verdi:'' Antalya'da turizmci esnafı 15-20 yıldır sürekli tatile gelen Türkiye sevdalısı Alman turistleri tercih edilmeyen turist görüyor. 15-20 yıldır sürekli tatile gelen alışveriş yapmıyor ?. Sebebi de geldikleri 15-20 yıl içinde der mintondan, ayakkabısına, kolyesinden, tüm takı çeşitlerine ve giyimde tüm tekstil ürünlerini almışlar. Esnaf için sürekli tatile gelen Alman turist yerine yeni tatile gelen turisti arzu ediyor.. Alman turistler alışverişte en fazla güvenilen turistlerdir. Bir Alman tatil süresince parası bitse ülkesine dönerken bir kuyumcudan bir deri ürünleri satandan ürün alsa parasının şu gün şu bankadan havale edeceğim dese kesinlikle gönderir. Bunu bir Rus, bir Polonyalı ve Ukraynalı turist için yapamazlar. Yapsalarda parasını göndermez. Almanlar, İsviçreliler, Lüksemburglular ve İskandinav turistler alışverişte  güven unsurudur. '' Abdurrahman Büyükkeskin
Erol Güldal, '' Bu dönemde tatile gelen Alman turistler Türkiye sevdalısı Almanlar. Tatile gelen Alman turistlerin en önemli özelliği Antalya'ya en az 15-20 defa tatile gelmiş Türkiye aşığı turistler.
Antalya Alman Kültürünü Yaşatma ve Birlikte Yaşam Platformu Başkanı turizmci Erol Güldal, Antalya Bölgesinde açık olan ve Alman turist ağırlayan otellerin Alman turistlerin tatile gelme oranının yüzde 8 seviyesinde olduğunu söyledi. Antalya'da Alman turistin tatil yaptığı destinasyonunun Side- Manavgat olduğunu belirten Erol Güldal, '' Bu dönemde tatile gelen Alman turistler Türkiye sevdalısı Almanlar. Tatile gelen Alman turistlerin en önemli özelliği Antalya'ya en az 15-20 defa tatile gelmiş Türkiye aşığı turistler. Covid 19 korunma tedbirleri de olsa sürekli tatile gelen Almanlar gelir. Bu dönemde gelen Almanların ortalama tatil süresi 12 gün. Otellerdeki turizm çalışanları Alman turistleri sever. Özellikle maid(kat temizlik görevlisi) Alman turistler kaldıkları odayı çok temiz tutması ve bahşiş verdiği için kat görevlileri, garson, animasyon ekibi, meydancı ve plaj görevlileri, resepsiyonistler çok sever. '' dedi.


alman-turist-026.jpgTURİZM ÇALIŞANLARI RUS TURİSTLERE GÖRE TATİLE ALMANLARIN GELMESİNİ İSTİYOR?.        

Rus, Ukrayna, Polonya ve yerli turistlerin denizden çıktıktan sonra duş almadan plaj kumu ile yatakları ve oda duş kabinlerini deniz kumu ile doldurduğu için kat görevlileri ve meydancılar tarafından fazla sevilmediğine dikkat çeken  Erol Güldal, turizm çalışanlarının Antalya'da son 30 yıldır bir İngiliz, bir Fransız, bir Rus, bir Ukraynalı, bir Polonyalı, bir Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT),  yerli, Baltık ülkesinden tatile gelen turistlere göre  '' ALMAN'' turistlerin önceliği olduğunu vurgulayan Güldal, '' Turizm çalışanlarının tatile gelen Alman turistlerden sonra tercihte önceliği olan turistlerin İsviçreliler, İsveçliler, Norveçliler, Finlandiyalılar ve Danimarkalılardan.'' ifadesinde bulundu. 


alman-turist-028.jpgALMANLAR  ALIŞVERİŞTE  '' GÜVENİN '' ADIDIR

15-20 yıldır  Antalya'ya sürekli tatile gelen Alman turistlerin esnaf tarafından tercih edilmeyen Alman turist kategorisinde olduğunun altını çizen Erol Güldal şu bilgileri verdi:'' Antalya'da turizmci esnafı 15-20 yıldır sürekli tatile gelen Türkiye sevdalısı Alman turistleri tercih edilmeyen turist görüyor. 15-20 yıldır sürekli tatile gelen alışveriş yapmıyor ?. Sebebi de geldikleri 15-20 yıl içinde der mintondan, ayakkabısına, kolyesinden, tüm takı çeşitlerine ve giyimde tüm tekstil ürünlerini almışlar. Esnaf için sürekli tatile gelen Alman turist yerine yeni tatile gelen turisti arzu ediyor.. Alman turistler alışverişte en fazla güvenilen turistlerdir. Bir Alman tatil süresince parası bitse ülkesine dönerken bir kuyumcudan bir deri ürünleri satandan ürün alsa parasının şu gün şu bankadan havale edeceğim dese kesinlikle gönderir. Bunu bir Rus, bir Polonyalı ve Ukraynalı turist için yapamazlar. Yapsalarda parasını göndermez. Almanlar, İsviçreliler, Lüksemburglular ve İskandinav turistler alışverişte  güven unsurudur. ''

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (