( (

Anadolu Ligi 3. Ayağı, Selçuk Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

Spor 24.04.2018 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Anadolu Ligi 3. Ayağı, Selçuk Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

 Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü’nün de katıldığı yarışlarda, Türkiye’nin farklı illerinden atlarıyla gelen sporcular, 2 gün boyunca mücadele etti. Selçuk Üniversitesi Binicilik Tesisleri’nde düzenlenen müsabakalara Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Arslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emel Gürbüz, Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Ağırbaşlı, Federasyon Uluslararası Başhakemlerinden Vedat Karagülle, Eski Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı ve Federasyon eski başkanlarından İlker Tuncay, öğretim üyeleri, sporcular, öğrenciler ile aileleri katıldı. 2 gün boyunca düzenlenen müsabakalarda, 40, 50, 60, 85, 90, 100, 115, 120 santimetrelik engellerin olduğu farklı kategorilerde yarışlar gerçekleştirildi. Dereceye giren sporcular, kupalarını protokol üyelerinden aldı. Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Anadolu Ligi 3. Ayak Engel Atlama Müsabakaları’na TSK Spor Gücü, Antalya, Gaziantep ve Konya’dan çok sayıda binicinin katılım sağladığını ifade etti. Türkiye’nin araştırmacı ilk 15 üniversitesi arasında yer alan ve ülkede öğrenci mevcudu bakımından ikinci büyük üniversite olan Selçuk Üniversitesi’nin, eğitim, sanayi-üniversite iş birliği gibi çeşitli alanlardaki başarısını sportif alanda da gösterdiğini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Dolayısıyla hem bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Arslan hocamıza, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emel Gürbüz hocamıza, elbette tüm bunların yapılmasına imkan tanıyan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamıza destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Geçen yıl da Üniversitemiz Binicilik Tesisleri ev sahipliğinde, benzer bir engel atlama müsabakası düzenlenmişti. Bu tip faaliyetlerin artarak devam etmesi konusunda üniversite yönetimi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesindense bu tip sportif faaliyetlerde yer almasını ve onlara bu anlamda bir motivasyon sağlaması açısından bu tip yarışmaları özellikle önemsiyoruz” dedi.

 Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü’nün de katıldığı yarışlarda, Türkiye’nin farklı illerinden atlarıyla gelen sporcular, 2 gün boyunca mücadele etti.


Selçuk Üniversitesi Binicilik Tesisleri’nde düzenlenen müsabakalara Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cavit Arslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dönmez, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emel Gürbüz, Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Ağırbaşlı, Federasyon Uluslararası Başhakemlerinden Vedat Karagülle, Eski Tarım Orman ve Köyişleri Bakanı ve Federasyon eski başkanlarından İlker Tuncay, öğretim üyeleri, sporcular, öğrenciler ile aileleri katıldı.


2 gün boyunca düzenlenen müsabakalarda, 40, 50, 60, 85, 90, 100, 115, 120 santimetrelik engellerin olduğu farklı kategorilerde yarışlar gerçekleştirildi. Dereceye giren sporcular, kupalarını protokol üyelerinden aldı.


Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, Anadolu Ligi 3. Ayak Engel Atlama Müsabakaları’na TSK Spor Gücü, Antalya, Gaziantep ve Konya’dan çok sayıda binicinin katılım sağladığını ifade etti. Türkiye’nin araştırmacı ilk 15 üniversitesi arasında yer alan ve ülkede öğrenci mevcudu bakımından ikinci büyük üniversite olan Selçuk Üniversitesi’nin, eğitim, sanayi-üniversite iş birliği gibi çeşitli alanlardaki başarısını sportif alanda da gösterdiğini belirten Prof. Dr. Karabulut, “Dolayısıyla hem bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Arslan hocamıza, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emel Gürbüz hocamıza, elbette tüm bunların yapılmasına imkan tanıyan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin hocamıza destek ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Geçen yıl da Üniversitemiz Binicilik Tesisleri ev sahipliğinde, benzer bir engel atlama müsabakası düzenlenmişti. Bu tip faaliyetlerin artarak devam etmesi konusunda üniversite yönetimi olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesindense bu tip sportif faaliyetlerde yer almasını ve onlara bu anlamda bir motivasyon sağlaması açısından bu tip yarışmaları özellikle önemsiyoruz” dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (