( (

Ak Partili Ünal, Ekmek Dağıtan Belediyeleri 'Paralel Yapı' Olmakla Suçladı!

Siyaset (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 19.04.2020 - 21:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ak Partili Ünal, Ekmek Dağıtan Belediyeleri 'Paralel Yapı' Olmakla Suçladı!

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır" dedi.
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.   Yasak kararı sonrası çok sayıda CHP'li vekil tepki gösterdi. Konuyla ilgili hükümet kanadından ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ünal, CHP'li belediyelerin yaptığının paralel bir yapılanma olduğunu savundu.   "BUNUN ADI PARALEL YAPIDIR"   Mahir Ünal; Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi milletvekillerinin tweetlerini alıntılayarak yayınladığı mesajında "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır.   Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor" ifadelerine yer verdi.   CHP'li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, "Pandemi ile mücadelede gördük ki bazı CHP'li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor" ifadelerine yer verdi.
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır" dedi.

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

 

Yasak kararı sonrası çok sayıda CHP'li vekil tepki gösterdi. Konuyla ilgili hükümet kanadından ilk yorum AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Ünal, CHP'li belediyelerin yaptığının paralel bir yapılanma olduğunu savundu.

 

"BUNUN ADI PARALEL YAPIDIR"

 

Mahir Ünal; Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi milletvekillerinin tweetlerini alıntılayarak yayınladığı mesajında "Anadolu'da 'ayrı baş çekmek' deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır.

 

Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor" ifadelerine yer verdi.

 

CHP'li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, "Pandemi ile mücadelede gördük ki bazı CHP'li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (