( (

Ak Parti ve MHP Teklifi Reddetti, Gelecek Partisi Gündeme Getirdi: 280 Bin Öğrenciye Haciz Geldi!

Gündem 09.06.2020 - 10:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Ak Parti ve MHP Teklifi Reddetti, Gelecek Partisi Gündeme Getirdi: 280 Bin Öğrenciye Haciz Geldi!

Ak Parti ve MHP'nin İYİ Parti'nin "Ödenemeyen KYK borçları düzenlensin" teklifini reddetmesinin ardından, Gelecek Partisi 280 bin öğrenciye haciz geldiğini açıklayarak konuyu bir kez daha gündeme getirdi.
Gelecek Partisi Gençlik ve Spor İzleme Kurulu Başkanlığı, öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen 280 bin öğrenciye haciz uygulandığını açıkladı. Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Kurulu Başkanlığı imzasıyla yayımlanan değerlendirme ve çözüm metninde “KYK  Yurt Müdürlüklerinin duyurularında bilgilendirme olarak  “Yaz okulu, staj, KPSS ve buna benzer kurslar için bu yaz döneminde yurtlarda kalınmayacağı” açıklaması yapılarak  bir çok öğrencinin mezuniyet sonrası döneme hazırlık adına Haziran ayı itibariyle başlayan kursları, dershaneleri ve stajları olması sebebiyle öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını nasıl sağlayacağı cevapsız bırakılmıştır.” denildi. Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamanın tam metni şöyle:   Yaz Dönemi KYK Yurtlarının Kapalı olması; KYK  Yurt Müdürlüklerinin duyurularında bilgilendirme olarak  “Yaz okulu, staj, KPSS ve buna benzer kurslar için bu yaz döneminde yurtlarda kalınmayacağı” açıklaması yapılarak  bir çok öğrencinin mezuniyet sonrası döneme hazırlık adına Haziran ayı itibariyle başlayan kursları, dershaneleri ve stajları olması sebebiyle öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını nasıl sağlayacağı cevapsız bırakılmıştır. Belirtilen duyuru maddi imkansızlık içinde olan öğrencileri “KYK yurtlarında kalmayın ama istediğiniz yerlerde kalabilirsiniz” yaklaşımıyla Sosyal Devlet ilkesini yok saymaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı normale dönen hayat içerisine gençlerimizi de dahil etmeli ve her türlü desteği sunmalıdır. Özel Yurtlar; Özel Yurtlar Koronavirüs  sürecinde yurtta kalmadıkları ve hizmet almadıkları halde öğrencilerimizden ücret almışlardır. Devletin almadığı ücretlerin özel yurtlardan  alınması bir çelişkidir. Buna müdahale edilmesi gerekir. Öğrencilerin hak ve hukuku gözetilmelidir. Harçların İadesi; Koronavirüsü sebebiyle okula gidemeyen ve  uzaktan eğitim alan üniversitelilerden İkinci Öğretim öğrencileri yatırmış oldukları Bahar Dönemi harç paralarının geri yatırılmasını talep ediyor. Bu hususta devlet üniversiteleri en azından bir dönem harç paralarından feragat etmelidir. Öğrenim Kredisi; Türkiye’de 5 Milyon kişinin Öğrenim Kredisi borcu bulunmaktadır. En son verilere göre 280 Bin kişiye borcunu ödeyemediği için haciz uygulanmıştır. Düzenli ödemelerin olmaması durumunda yüksek oranlı aylık gecikme faizleri uygulanmaktadır. Gelecek Partisi olarak işsizlik oranının her geçen gün arttığı bu ortamda iş bulamayan bir gençten öğrenim kredisini ödemesi imkansızlaştığından HACİZLERİN ACİLEN DURDURULMASI, işleyen faizlerin sıfırlanması ve taksitlerin revize edilmesini öneriyoruz. AK Parti ve MHP,  İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın "Ödenemeyen KYK borçları düzenlensin" konulu araştırma önergesini reddetmişti.
Ak Parti ve MHP'nin İYİ Parti'nin "Ödenemeyen KYK borçları düzenlensin" teklifini reddetmesinin ardından, Gelecek Partisi 280 bin öğrenciye haciz geldiğini açıklayarak konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor İzleme Kurulu Başkanlığı, öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyen 280 bin öğrenciye haciz uygulandığını açıkladı.

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Kurulu Başkanlığı imzasıyla yayımlanan değerlendirme ve çözüm metninde “KYK  Yurt Müdürlüklerinin duyurularında bilgilendirme olarak  “Yaz okulu, staj, KPSS ve buna benzer kurslar için bu yaz döneminde yurtlarda kalınmayacağı” açıklaması yapılarak  bir çok öğrencinin mezuniyet sonrası döneme hazırlık adına Haziran ayı itibariyle başlayan kursları, dershaneleri ve stajları olması sebebiyle öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını nasıl sağlayacağı cevapsız bırakılmıştır.” denildi.

Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

 

Yaz Dönemi KYK Yurtlarının Kapalı olması;

KYK  Yurt Müdürlüklerinin duyurularında bilgilendirme olarak  “Yaz okulu, staj, KPSS ve buna benzer kurslar için bu yaz döneminde yurtlarda kalınmayacağı” açıklaması yapılarak  bir çok öğrencinin mezuniyet sonrası döneme hazırlık adına Haziran ayı itibariyle başlayan kursları, dershaneleri ve stajları olması sebebiyle öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını nasıl sağlayacağı cevapsız bırakılmıştır.

Belirtilen duyuru maddi imkansızlık içinde olan öğrencileri “KYK yurtlarında kalmayın ama istediğiniz yerlerde kalabilirsiniz” yaklaşımıyla Sosyal Devlet ilkesini yok saymaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı normale dönen hayat içerisine gençlerimizi de dahil etmeli ve her türlü desteği sunmalıdır.

Özel Yurtlar;

Özel Yurtlar Koronavirüs  sürecinde yurtta kalmadıkları ve hizmet almadıkları halde öğrencilerimizden ücret almışlardır. Devletin almadığı ücretlerin özel yurtlardan  alınması bir çelişkidir. Buna müdahale edilmesi gerekir. Öğrencilerin hak ve hukuku gözetilmelidir.

Harçların İadesi;

Koronavirüsü sebebiyle okula gidemeyen ve  uzaktan eğitim alan üniversitelilerden İkinci Öğretim öğrencileri yatırmış oldukları Bahar Dönemi harç paralarının geri yatırılmasını talep ediyor. Bu hususta devlet üniversiteleri en azından bir dönem harç paralarından feragat etmelidir.

Öğrenim Kredisi;

Türkiye’de 5 Milyon kişinin Öğrenim Kredisi borcu bulunmaktadır. En son verilere göre 280 Bin kişiye borcunu ödeyemediği için haciz uygulanmıştır. Düzenli ödemelerin olmaması durumunda yüksek oranlı aylık gecikme faizleri uygulanmaktadır. Gelecek Partisi olarak işsizlik oranının her geçen gün arttığı bu ortamda iş bulamayan bir gençten öğrenim kredisini ödemesi imkansızlaştığından HACİZLERİN ACİLEN DURDURULMASI, işleyen faizlerin sıfırlanması ve taksitlerin revize edilmesini öneriyoruz.

AK Parti ve MHP,  İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın "Ödenemeyen KYK borçları düzenlensin" konulu araştırma önergesini reddetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (