( (

AK Parti’nin Masasındaki Seçim Tarihi Ne? “Baskın” Seçim Ya da “Erken” Seçim Var mı?

Siyaset 04.05.2020 - 11:55, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

AK Parti’nin Masasındaki Seçim Tarihi Ne? “Baskın” Seçim Ya da “Erken” Seçim Var mı?

Erken seçim” ya da “baskın seçim” iddialarına ilişkin AK Parti kulislerinde, “Seçim zamanında yapılacak” yorumu yapılıyor. AK Partili yönetici de, “AK Parti’de ne kuliste ne Genel Merkez düzeyinde erken seçim tartışması yok. Seçim zamanında 2023’te yapılacak. Seçim olsa bile seçimin erteleneceği bir zaman. Muhtarlık seçimleri bile ertelendi” yorumunu yaptı.
AK PARTİ KULİSLERİ ERKEN SEÇİM İDDİALARINA NE DİYOR? Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, son günlerde dile getirilen “baskın seçim” ya da “erken seçim” iddialarına ilişkin AK Partili kurmay şu değerlendirmeleri yaptı: “Cumhurbaşkanımızın bu konuda defalarca açıklaması var, seçimin zamanında yapılacağına yönelik.   AK Parti’de öyle bir tartışma yok ki ne kuliste ne Genel Merkez düzeyinde erken seçim tartışması yok. Cumhurbaşkanımızın da Sayın Bahçeli’nin de hep 2023’e yönelik açıklamaları var. “SUNİ GÜNDEM” Bu gündemi bu başarıyı gölgelemek için birtakım darbe söylentileri, erken seçim gibi suni gündemler oluşturarak bunlar kamuoyunu meşgul etmek istiyorlar. Çünkü kamuoyunun bütün dikkati şu anda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilen başarı, herkes buna odaklanmış. Bundan muhalefet rahatsızlık duyuyor. Muhalefet bu durumdan Türkiye’nin bu süreçten başarıyla çıkmış olmasını AK Parti’ye puan kazandıracağını ve bunu ne kadar etkileyebilirizin düşüncesinde ama bunu da yaparken ellerine, yüzlerine, gözlerine bulaştırıyorlar. “GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR” Bunların siyaset tarzı sadece AK Parti’nin yaptığını karalamak. Gündem değiştirmek istiyorlar ama değiştiremezler bu gündemi, mümkün değil. Gündem saptırmaya yönelik bir algı çalışmasıdır. “ALGI ÇALIŞMASI” Türkiye’nin terörle mücadelede ve koronayla mücadeledeki başarısını gölgelemek isteyenlerin bir algı çalışmasından ibarettir. Gündem değiştirme gayretinden ibarettir. Ama milletin gündemi başarıya odaklanmış durumda. Bu gündemler suni gündemler. Hiç kimseyi etkileyemez. SEÇİM NE ZAMAN?AK PARTİ KULİSLERİ SEÇİM TARİHİ İÇİN NE DİYOR? Daha yapacak çok şey var 2023’e kadar. AK Parti kulislerinde böyle bir tartışma yok. Seçim olsa bile seçimin erteleneceği bir zaman. Muhtarlık seçimleri bile ertelendi.” TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ VE CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ NASIL OLUR? Anayasaya göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder. Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de beş yıldır.
Erken seçim” ya da “baskın seçim” iddialarına ilişkin AK Parti kulislerinde, “Seçim zamanında yapılacak” yorumu yapılıyor. AK Partili yönetici de, “AK Parti’de ne kuliste ne Genel Merkez düzeyinde erken seçim tartışması yok. Seçim zamanında 2023’te yapılacak. Seçim olsa bile seçimin erteleneceği bir zaman. Muhtarlık seçimleri bile ertelendi” yorumunu yaptı.

AK PARTİ KULİSLERİ ERKEN SEÇİM İDDİALARINA NE DİYOR?

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, son günlerde dile getirilen “baskın seçim” ya da “erken seçim” iddialarına ilişkin AK Partili kurmay şu değerlendirmeleri yaptı:

“Cumhurbaşkanımızın bu konuda defalarca açıklaması var, seçimin zamanında yapılacağına yönelik.

 

AK Parti’de öyle bir tartışma yok ki ne kuliste ne Genel Merkez düzeyinde erken seçim tartışması yok.

Cumhurbaşkanımızın da Sayın Bahçeli’nin de hep 2023’e yönelik açıklamaları var.

“SUNİ GÜNDEM”

Bu gündemi bu başarıyı gölgelemek için birtakım darbe söylentileri, erken seçim gibi suni gündemler oluşturarak bunlar kamuoyunu meşgul etmek istiyorlar. Çünkü kamuoyunun bütün dikkati şu anda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde gerçekleştirilen başarı, herkes buna odaklanmış.

Bundan muhalefet rahatsızlık duyuyor. Muhalefet bu durumdan Türkiye’nin bu süreçten başarıyla çıkmış olmasını AK Parti’ye puan kazandıracağını ve bunu ne kadar etkileyebilirizin düşüncesinde ama bunu da yaparken ellerine, yüzlerine, gözlerine bulaştırıyorlar.

“GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR”

Bunların siyaset tarzı sadece AK Parti’nin yaptığını karalamak. Gündem değiştirmek istiyorlar ama değiştiremezler bu gündemi, mümkün değil. Gündem saptırmaya yönelik bir algı çalışmasıdır.

“ALGI ÇALIŞMASI”

Türkiye’nin terörle mücadelede ve koronayla mücadeledeki başarısını gölgelemek isteyenlerin bir algı çalışmasından ibarettir.

Gündem değiştirme gayretinden ibarettir. Ama milletin gündemi başarıya odaklanmış durumda. Bu gündemler suni gündemler. Hiç kimseyi etkileyemez.

SEÇİM NE ZAMAN?AK PARTİ KULİSLERİ SEÇİM TARİHİ İÇİN NE DİYOR?

Daha yapacak çok şey var 2023’e kadar.
AK Parti kulislerinde böyle bir tartışma yok.
Seçim olsa bile seçimin erteleneceği bir zaman.
Muhtarlık seçimleri bile ertelendi.”

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ VE CUMHURBAŞKANI SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ NASIL OLUR?

Anayasaya göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi, üye tamsayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir.

Seçimlerinin birlikte yenilenmesine karar verilen Meclisin ve Cumhurbaşkanının yetki ve görevleri, yeni Meclisin ve Cumhurbaşkanının göreve başlamasına kadar devam eder.

Bu şekilde seçilen Meclis ve Cumhurbaşkanının görev süreleri de beş yıldır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (